Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan gyógyíthanám ki magam...

Hogyan gyógyíthanám ki magam az eszelős féltékenységemből?

Figyelt kérdés
4 éve vagyok együtt a párommal, nagyon szeretem őt. Sok nehézségen vagyunk túl, ami még jobban összeköt bennünket. Mindketten nagyon nehéz dolgokat is bevállaltunk a másikért. Én váltam, ő pedig költözött és munkahelyet és vallást is váltott a kedvemért. Nem tudnánk egymás nélkül élni, ezt mindketten tudjuk. Éjjelente egymás karjaiban alszunk és naponta többször is elmonja nekem, mennyire hálás a sorsnak, hogy engem megtalált. Apjaként neveli és szereti az én előző házasságomból született gyermekeimet és a közös babánk is már útban van. Az egész életét nekem áldozza, naphosszat ölel és csókol. Azonban ennek ellenére én nem vagyok képes felhőtlenül boldognak lenni mellette. őrült féltékenység kínoz. A kapcsolatunk elején volt néhány egyéjszakás kapcsolata amiket utólag elmondott nekem. (Arra hivatkozott, hogy nem akart egy férjezett nővel tervezni, eleinte csak kalandnak számítottam neki, csak idővel belémszeretett) Mikor ezeket a dolgokat megtudtam, belebetegedtem és elzavartam őt az életemből, de néhány hónap után visszakönyörögte magát. Nagyon szerelmes voltam , vagyok és azt hittem, meg tudok neki bocsájtani. De hiába, nagyon gyakran nyomasztanakl ezek az érzések engem. Sajnos az érzelmeim nagyban befolyásolják a cselekedeteim, őt is gyötröm a kínjaimmal. Legalább hetente kiborulok, veszekszem vele a megváltoztathatalanon. Ő csitítgat, babusgat, azt állítja, az egészet megbánta és szivesen megváltoztatná a múltat ha lehetne. Tudodm, hogy nagyon szeret engem, mert ez amit művelek vele, ezek a cirkuszok, már nekem szinte elviselhetetlenek. Már az is megesett, hogy fizikailag rátámadtam, őrületemben foggal körömmel zavartam el magamtól. Ujabban még roszabb a helyzet, most már nemcsak a valamikori hűtlenságe zavar, hanem egyre többször hánytorgatom fel neki az összes nőkapcsolatát. Hisztizek, sírok, követelem, hogy mondjon el mindent a múltjáról, aztán ha valamit elmond, akkor az nekem rettent fáj, mégjobban megőrülök tőle. nem tudok uralkodni magamon. Állandóan az jár az eszemben, hogy ez a drága kincs, ez az én drága férjem, akit egész nap csak a karomba zárnék és csak a szemeibe belevesznék, hogyan ölelhetett és csókolhatott másokat, akik nem én voltam. Fantáziálok, elképzelem amint a meztelen teste egy másik nőhöz simul, azt ahogy becézgeti, kielégíti és én mentem bekattanok. Nagyon nehéz ez neki is, szenved melettem, de nem adja fel, hogy ne próbáljon meg elbékíteni. Kérlel, hogy ne csináljam ezt tovább, én megigérem mindig hogy megpróbálok csak ezentúl előre nézni és nem hátra, de csak egy-két napig sikerül. Nem tudom mért vagyok ilyen, régebben egy teljesen normális nő voltam, semelyik előbbi kapcsolatomra nem volt jellemző a féltékenység. Ne gondoljátok, hogy éretlen bakfis vagyok, hamarosan betöltöm a 40-ik évemet. Nem tudom mit tegyek, hogyan gyógyítsam magam ebből ki. Ő végtelenül türelmes velem, de tudom, ez nem fog semmi jóra vezetni. Van javaslatotok? Megküzdött már bárki is sikeresen egy hasonló problémával?
2009. okt. 13. 19:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
20:19-es!!! Nagyon igazad van, pszchiológus vagy?? Kedves kérdező! Ugyanezzel a problémával küzdök. Mi 2 éve vagyunk együtt a párommal, most itthon vagyok a pár hónapos babánkkal.Nagyon szenvedek a múlttól! Sokszor itthon beagyalom magamat, és ha hazajön apárom elkezdem a hülyeséget. Ő csititgat, szeretget. Persze az eszem tudja, hogy nem szabad a multon rágódni, hiszen multja mindenkinek van, és akkor még nem is ismert engem. De az érzések!! Nálam ez úgy alakult ki, hogy megtudtam 1-2 volt barátnőt, hogy ez is volt barátnője, az is.Persze mind előttem! De mégis! Tiszta hülye vagyok! Kérdezgetem, hogy volt, mint volt, persze aztán meg fáj rettenetesen amiket mond. Eleinte neki is fájtak az én volt barátaim, mondta, hogy nagyon nehéz elviselni, hogy őelőtte valaki is hozzám ért. Csak az a különbség, ő kibírja, hogy nem mondja nekem, és nem nyír vele. Már utálom magamat ezért. Én mostanában azt szoktam csinálni, hogyha elkezdek ezeken a dolgokon gondolkozni, gyorsan megpróbálom elterelni a gondolataimat, vagy elkezdek valamivel foglalatoskodni.Egyébként borzasztó önbizalomhiányos és gátlásos vagyok. Te is?? Lehet ezzel van összefüggésben ez az egész. Ja még annyit, hogy a jelenben viszont egyáltalán nem vagyok féltékeny, tökéletesen megbízok benne, hogy nem csal meg. Csak az a rohadt múlt. Te a jelenre is féltékeny vagy?? Bocsi, a hosszú levélért, és hogy tanácsot nem igazán sikerült adnom, csak annyira hasonló amiket leírtál, azokkal az érzésekkel amik bennem is dúlnak.
2009. okt. 15. 22:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Párommal 5 éve együtt vagyunk. Mielőtt összejöttünk volna, már halálosan szerelmes voltam belé, ő meg nem annyira belém, csak kedvelt engem. Fél éves kapcsolatunk után már belém szeretett a párom, azóta már megkérte a kezem. Értékelni kell, ami most van, sose rágódjunk a múlton! Lehet, hogy terhességed miatt megbolondult a hormonod, szerintem vizsgáltasd meg a pajzsmirigyet (hormon) a háziorvossal. Pszichológushoz nem ártana elmenned. Ha ezeket megnézeted magad, akkor sikerülni fog ez a kapcsolatod! Sok sikert kívánok!
2009. okt. 16. 11:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szinte mindannyiatoknak igaza van. Tudom én, hogy mekkora baj ez, csak épp segíteni nem tudok magamon. Ezért kérdeztelek benneteket. Hátha valaki más is átéli az enyémhez hasonló "elmebajt". Egyébként én is jobbára csak a múltjára vagyok féltékeny, a jalanben úgy érzem nincs problémám.
2009. okt. 16. 12:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Kicsit hasonlítunk, csak más az alapprobléma.

Én 2és fél évet voltam a párommal, egy hete lett vége. Nyáron rám erőltetett egy abortuszt, én akartam a becsúszott bébit, ő nem. Tudtam, ha baba marad, őt elveszítem. Nem akartam, mert azt hittem mindennél jobban szeretem. Megöltem a kisbabámat. Azt hittem meg tudom ezt neki bocsátani, de azóta én is pontosan ugyanígy viselkedtem, min, amit te írsz. Kicsit meg is nyugtatott, hogy nemcsak én vagyok ilyen "őrült". Foggal körömmel támadtam rá, kiabáltam, hogy gyűlölöm, amiért nem állt ki mellettem, megölette a kisbabánkat!! Bármit feláldoztam vlna azért, hogy egy család lehessünk. Érdemesnek tartottam rá, hogy a gyerekem apja legyen!!!De ő ezt eldobta magától. Naponta veszekedtünk azóta, dobáltam a cuccait, mindennek elmondtam. Ő próbált nyugtatni, úgy, ahogy a te párod téged, megbeszéltük egy év múlva elkezdünk babával próbálkozni. Aztán múlt héten elege lett ebből és elhagyott. Igazából még most is nagyon rossz, de látom,ez a kapcsolat már meghalt. Tudom, hogy hibáztam azzal, amit vele tettem, bocsánatot kértem tőle, megígértem elmegyek pszichológushoz, adjon még egy esélyt. Azt mondta, nem ad, már túl késő. Egyedül pedig nem tehetem helyre ezt.

Tudom, más az alapprobléma nálunk az abortusz volt, nálatok a régi egyéjszakás kalandok. Engem valószínűleg nem szeretett eléggé a párom, mert 2 hónapot adott csak a műtét után. Úgy érzem a tied jobban szeret, de vigyázz! Ezt a viselkedést egy férfi sem tűri el örökké. Most még igen, de lehet egy idő után ő is elhagy téged! Amíg a kapcsolatban voltam, én is azt hittem, hogy úgyse hagy el emiatt sose, mert szeret. DE ELHAGYOTT!

Én most fogok bejelentkezni pszichológushoz, mert nem normális, hogy így viselkedtem, és az se az, ahogy te viselkedsz.

Tanulj az én hibámból, ne rontsd el a kapcsolatotokat, lehet ha hamarabb megyek szakemberhez, tényleg kihevertem volna az abortuszt és nem romlik meg a kapcsolatunk!

2009. okt. 18. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!