Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan gyógyíthanám ki magam...

Hogyan gyógyíthanám ki magam az eszelős féltékenységemből?

Figyelt kérdés
4 éve vagyok együtt a párommal, nagyon szeretem őt. Sok nehézségen vagyunk túl, ami még jobban összeköt bennünket. Mindketten nagyon nehéz dolgokat is bevállaltunk a másikért. Én váltam, ő pedig költözött és munkahelyet és vallást is váltott a kedvemért. Nem tudnánk egymás nélkül élni, ezt mindketten tudjuk. Éjjelente egymás karjaiban alszunk és naponta többször is elmonja nekem, mennyire hálás a sorsnak, hogy engem megtalált. Apjaként neveli és szereti az én előző házasságomból született gyermekeimet és a közös babánk is már útban van. Az egész életét nekem áldozza, naphosszat ölel és csókol. Azonban ennek ellenére én nem vagyok képes felhőtlenül boldognak lenni mellette. őrült féltékenység kínoz. A kapcsolatunk elején volt néhány egyéjszakás kapcsolata amiket utólag elmondott nekem. (Arra hivatkozott, hogy nem akart egy férjezett nővel tervezni, eleinte csak kalandnak számítottam neki, csak idővel belémszeretett) Mikor ezeket a dolgokat megtudtam, belebetegedtem és elzavartam őt az életemből, de néhány hónap után visszakönyörögte magát. Nagyon szerelmes voltam , vagyok és azt hittem, meg tudok neki bocsájtani. De hiába, nagyon gyakran nyomasztanakl ezek az érzések engem. Sajnos az érzelmeim nagyban befolyásolják a cselekedeteim, őt is gyötröm a kínjaimmal. Legalább hetente kiborulok, veszekszem vele a megváltoztathatalanon. Ő csitítgat, babusgat, azt állítja, az egészet megbánta és szivesen megváltoztatná a múltat ha lehetne. Tudodm, hogy nagyon szeret engem, mert ez amit művelek vele, ezek a cirkuszok, már nekem szinte elviselhetetlenek. Már az is megesett, hogy fizikailag rátámadtam, őrületemben foggal körömmel zavartam el magamtól. Ujabban még roszabb a helyzet, most már nemcsak a valamikori hűtlenságe zavar, hanem egyre többször hánytorgatom fel neki az összes nőkapcsolatát. Hisztizek, sírok, követelem, hogy mondjon el mindent a múltjáról, aztán ha valamit elmond, akkor az nekem rettent fáj, mégjobban megőrülök tőle. nem tudok uralkodni magamon. Állandóan az jár az eszemben, hogy ez a drága kincs, ez az én drága férjem, akit egész nap csak a karomba zárnék és csak a szemeibe belevesznék, hogyan ölelhetett és csókolhatott másokat, akik nem én voltam. Fantáziálok, elképzelem amint a meztelen teste egy másik nőhöz simul, azt ahogy becézgeti, kielégíti és én mentem bekattanok. Nagyon nehéz ez neki is, szenved melettem, de nem adja fel, hogy ne próbáljon meg elbékíteni. Kérlel, hogy ne csináljam ezt tovább, én megigérem mindig hogy megpróbálok csak ezentúl előre nézni és nem hátra, de csak egy-két napig sikerül. Nem tudom mért vagyok ilyen, régebben egy teljesen normális nő voltam, semelyik előbbi kapcsolatomra nem volt jellemző a féltékenység. Ne gondoljátok, hogy éretlen bakfis vagyok, hamarosan betöltöm a 40-ik évemet. Nem tudom mit tegyek, hogyan gyógyítsam magam ebből ki. Ő végtelenül türelmes velem, de tudom, ez nem fog semmi jóra vezetni. Van javaslatotok? Megküzdött már bárki is sikeresen egy hasonló problémával?
2009. okt. 13. 19:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked is volt kapcsolatod előtte. Így azonban tönkre fog menni a kapcsolatotok. A féltékenységed nem normális méretű. Mindenképpen menj el pszichológushoz, találjátok ki, miért lehet ez nálad. Segíteni fog, hogy időről-időre be kell számolnod valakinek, és azt gondolom, ezen egyedül nem fogsz túljutni. Vágj bele mielőbb, hogyha meg akarod menteni a kapcsolatotokat. Sok sikert!
2009. okt. 13. 19:28
 2/14 anonim ***** válasza:
81%

Menj pszichológushoz. Ez nem csak nem normális, hanem nagyon nem normális.

Én nő vagyok, de a barátod helyében már rég, de legalábbis amikor fizikailag támadtad akkor kidobtalak volna, hogy a lábad sem éri a földet. Ha annyit nem ér neked ez az ember, hogy elmenj kezeltetni magad, akkor ki is fog dobni. Ez nem kapcsolat ez beteges.

2009. okt. 13. 19:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Jól látom, úton a baba? Lehet hogy csak a hormonok dübörögnek benned, és ha szerencsétek van, megszűnik majd. De igaza van a másik két hozzászólónak. Ha számít kicsit is neked ez a férfi, valami megoldást, segítséget találnod kell!
2009. okt. 13. 20:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Csak pszihológus segíthet? Ti nem tudtok tanácsot adni?
2009. okt. 13. 20:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Talan tenyleg eljott a pillanat, amikor szakemberhez kene fordulnod! Gondolom ezek a gondolataid sresszben tartanak, amik nem tesznek jot a babadnak sem. Ilyenkor amugy is erzekenyebb az ember. Probalj meg mindig higgadtan es oszinten beszelni paroddal ezekrol az erzesekrol, kerd meg, hogy legyen nagyon turelmes hozzad, mert egy ilyen "gyogyulasi" folyamat nem kis munka es nem rovid ido. Amikor pedig "bekattansz", gyakorolj nagyon nagy onuralmat, higgadj le mielott barmit mondanal neki, ne terheld a duhoddel ot es a kapcsolatotokat, mert ugy nagyon konnyen elveszitheted. Fontos lenne, hogy onbizalmat gyujts, hogy realizald magadban, hogy Te sokkal jobb vagy szamara mint azok a nok, hiszen melletted van, teged valasztott, szeret teged. Es amikor a kepek eszedbe jutnak vele meg a masikakkal, probald meg behelyettesiteni magaddal a not, es kepzeld el, hogy veled minden sokkal jobb neki. A multon nem valtoztathatsz, ezt tudod, es tudod, hogy ezek nem egeszseges kepzelgesek. Megkereshetsz priviben, csak hatha segit ha kiirod magadbol, de mindenkeppen fordulj szakemberhez, nem szegyen. Sok sikert!
2009. okt. 13. 20:07
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Figyelj, ha mindíg elsőznád a levest adhatnánk tanácsot. Ha nem tudnád, hogy mit vegyél a párodnak szülinapjára akkor is.

De ez nagyon extrém. Nem érzed? Képes vagy mind a saját, mind apárod életét megkeseríteni. Ez szerinted szeretet? Ezt érdemli?

Hol a bizalom, ami minden kapcsolat alapja? Az érzés, hogy erre az emberre az életem is rábíznám. Hát még a volt nőire is féltékeny vagy.

Nem bízol benne egy cseppet sem.

(Bár én meg azt nem értem, hogy ő hogy lehet olyan tutyimutyi, hogy ezt elviseli. Én egy ilyen embert szeretni sem tudnék. Én több mint 20 éve vagyok a férjemmel, 3 gyerekünk van, de úgy repülnék, ha ilyen lennék és én is egy pillanat alatt dobnám ki őt.)

Én ugyan semmi alapot nem látok ebben a kapcsolatban, de próbáld meg, menj pszichológushoz, mert így csak egyre rosszabb lesz és akármilyen birkatürelmű kidob végre.

2009. okt. 13. 20:10
 7/14 anonim ***** válasza:
De hiszen szereti a ferjet! Ez latszik abbol ahogy rola beszel, es szerintem ha nem szeretne, nem aggasztana ennyire az allapota. Nem kerne ketsegbeeseseben idegen emberektol segitseget. A holgynek igen eros szorongasa van, amin egyedul nem tud tullepni. Es mi lenne, ha minden psziches es lelkibeteget kidobna a tarsa, csak mert rosszra fordultak a dolgok? Azert vannak a tarsak, hogy segitsek egymast! A kerdezo nem feltekeny, hanem onbizalomhianyos es meg sok mas, de ezt most nem reszleteznem.
2009. okt. 13. 20:19
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

Egy hisztis féltékeny p*csa vagy! Ha így folytatod ne csodálkozz ha elkergeted a férjed a féltékenykedési jeleneteiddel.

Higgyél már magadban és bízz meg a párodban!

Amúgy meg tényleg kezeletetned kéne magad pszichológussal!

2009. okt. 14. 07:40
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál, abban miért nem tudsz hinni is? Leírtad, tudod, hogy szeret. Minden jót írtál róla, hogy mi mindent képes volt és képes most is megtenni érted, a kapcsolatotokért! Ne a múltat nézd, amikor még nem szeretett, nem volt szerelmes beléd, hanem a jelent és a jövőt. Ha én szerelmes vagyok valakibe (és vagyok is a férjembe), akkor soha nem tudnám megcsalni! Viszont azzal, hogy féltékeny vagy a semmire borzasztóan kockára teszed a kapcsolatotok jövőjét! Bármennyire szeret és megértő, előbb-utóbb elege lesz az alaptalan féltékenységből. Vegyél erőt magadon és ahogy tudod, hogy nem kellene így viselkednek, tegyél is ennek érdekében! Sok sikert, fel a fejjel, örülj, hogy van egy társad, aki elfogadja a gyerekeidet és útban van a közös babátok is! Örülj, hogy szeret a párod!
2009. okt. 14. 08:33
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"semelyik előbbi kapcsolatomra nem volt jellemző a féltékenység". Mi az, hogy előző kapcsolat???? Nem szégyelled magad, hogy más férfihoz is hozzásimultál az igazi megtalálása előtt, sőt voltál olyan gátlástalan, hogy még gyerekeket is szültél másnak???

Na jó, ez vicc volt és azzal a céllal írtam, hogy térj észhez. Valóban előre kell nézegetni és nem hátra. Ha valakinek itt aggódni, féltékenykedni lenne oka, az nem Te vagy, hanem a párod, hiszen Te képes voltál elhagyni a gyerekeid apját és komoly kapcsolatba is belefért nálad a megcsalás. A férjedet anno megcsaltad a mostani pároddal, ezek szerint nálad ez elfogadható erkölcsileg. Neked semmi okod, jogod a jelenlegi párodat kérdőre vonni, itt, ebben a kapcsolatban a Te fejeden van vaj, nem is kevés. Ezt tartsd mindig szem előtt, amikor nekiesel és számolj előtte 100-ig, mielőtt elkezded szekírozni, főleg, ha nem akarod elveszíteni.

2009. okt. 15. 20:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!