Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A baratnomet kiskoraba orokbev...

A baratnomet kiskoraba orokbevettek, mivel meghaltak a szulei. Borzalmasan bannak vele. Segitenetek?

Figyelt kérdés

A mostani neveloszulei borzalmasan bannak vele.Lathato,hogy nem szeretik,mondhatni,h "kihasznaljak" (szoval mar elmult 18,egyetemista.Majdnem mindig otthon van,es mindig kell csinaljon valamit,mert maskepp lecseszik-de tenyleg,olyan szinten,h ha otthon van,akkor reggeltol estig kell segitsen+elviselni a megalaztatast- plusz ,egy eleg nagy osszeget kell fizessen 1 honapra.Namost,keremszepen,hat nemaz elnne a termeszetes,hogy kajat adjanak,megkerdezzek,h fiam,mitcsinaltal,h vagy?(ezeket,szerintem en tobbszor kerdeztem meg,mind a neveloszulei...)

Hihetetlen,hogy hogy lehet valaki ennyire onzo...magasbol sz*rik ra mind ketto,es meg elvarjak a tiszteletet...amit,tenyleg,nem mindig tud megadni nekik,es nagy vitak szoktak kicsattanni

Szeretnek segiteni neki,valamilyen tanacsokat adni,de marannyira kifogytamaz otletekbol.Kritikus a helyzet,o em tudja,hogy mi lesz azzal a bizonyos "holnappal"...

Kerlek segitsetek.Mit tennetek ebben a helyzetben?Hogy "tudnank" megoldani ezt az egesszet?

2009. okt. 13. 15:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

elmult 18,egyetemista...költözzön koliba,kap árvaellátást,szociális támogatást,netán ösztöndijat,megtud élni

ottkell hagyni az ilyen embereket

2009. okt. 13. 15:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagykorú. Hagyja ott őket.
2009. okt. 13. 15:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Árvaellátást nem kapna, mert örökbefogadták. Te kije vagy egyébként? Szerintem is a kolesz a megoldás, mivel már elmúlt 18 éves, gyámügy, gyermekjóléti szolgálat nem sokat tehet. Esetleg a lakóhelyén az önkormányzatnál érdeklődjön, van-e valamilyen támogatási forma, pl. ösztöndíj, vagy ehhez hasonló.
2009. okt. 13. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen költözzön koleszba, suli mellett válálhatna valami munkát.Nagyon sajnálom a lányt. Nagyon sokat szenvedhetett. Bár segíthetnék neki. Talán ha elköltözik akkor a nevelő szülei észbe kapnak. Habár nem hiszem.

A gonosz emberek örökkre azok maradnak.

2009. okt. 13. 15:16
 5/13 A kérdező kommentje:
A szitu az,hogy van kulon lakas(orokolte,viszont van meg 3 testvere,aki szinten reszes...)de rosszak a korulmenyek (pl . nincs villany,aragaz,futtes..stb) es a testverei nem akarnak potolnia rezsibe,viszont abban is ellenkeznek,hogy eladja.Abban a varosban van az agyetem,ahol lakik,szoval a kolesz az nem megoldas...eskuszom,en sem tudom,h mit lehetne csinalni,nemhogy o''...koszonom a valaszokat
2009. okt. 13. 15:33
 6/13 A kérdező kommentje:
Persze,most pillanatnyilag kapott valami munkat,de abbol a penzbol nem lehet megelni+ az egyetemet minden 5 honapban fizetni..eleg borsos osszeg
2009. okt. 13. 15:35
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Valamit nem értek? Van egy öröklakása,ami nemcsak az övé hanem a testvéreié is...Ettől még nyugodtan mehet oda is hisz az 1/3-ad része az övé..Ha csak egyedül lakik ott akkor nem kell,hogy a testvérei is fizessenek a villanyra meg a többire..De szerintem megpróbálhatja a kollégiumot.Veszíteni nem veszít semmit,(legfeljebb azt mondják nem mehet)Ha ez sem jó,akkor még mindig mehet albérletbe..Azért mert van egy öröklakása még nyugodtan bérelhet egy szobát vagy garzont...Felnőtt ember így van lehetősége választani...
2009. okt. 13. 15:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen világos, hogy most akkor hol lakik: a villany, gáz, fűtés nélküli magyarul lakhatatlan lakásban a testvéreivel, (most akkor azok az édestestvérei?) vagy a nevelőszüleivel. Egyszerre két ellentétes dolgot nem lehet csinálni. Ha fizetős egyetemre jár vagyis nem marad pénze lakhatásra, akkor kénytelen a nevelőszüleit, akik a házimunkáért cserébe mégiscsak juttatnak neki megélhetésrevalót, addig, amíg saját megélhetése nem lesz, elviselni. Vagy otthagyja az egyetemet, munkába áll és függetlenedik. Másképp nem megy. Elvileg felvehet diákhitelt, de akkor pár év múlva ott a hogyan fizessük vissza probléma. Mindenesetre szeretetet nem tud kicsikarni onnan, ahol nincs.
2009. okt. 13. 15:58
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Azt sem értem,hogy miből fizet a nevelőszüleinek pénzt?Abból már tudna albérletbe menni,és nem otthon lenni.Én is csak az elköltözést javaslom.
2009. okt. 13. 16:53
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
És ha magára (lakásra, tandíjra) költené, amit a családnak fizet?
2009. okt. 13. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!