Hogy tetszenek az alábbi fiú és lánynevek, ti adnátok ilyen nevet a gyereketeknek?
Fiúk :
Kamill
Atád
Lázár
Ivó
Farkas
Rémusz
Kázmér
Maxim
Valter
Amadé
Borsa
Virgil
Lányok :
Lenke
Hedvig
Virgília
Hajnal
Avarka
Alda
Masa
Tea
Köszönöm a válaszokat ! :) Persze tudom hogy a java eléggé borzalmas ,csak nem igazán vagyok oda olyan nevekért amit a többség kapott, tulajdonképpen ilyen higy : Bence , Alex , Barna , Kata , Kristóf stb. ezek is nagyon tetszenek , csak az a gond hogy ezekről a nevekről mindig valamilyen idegesítő ismerősöm jut eszembe. sajna.egyébkén ilyen régebbi nevek is tetszenek mint pl.
Endre
Vencel
Kunó
Salamon
Tódor
Ugron
Ezekről egyébként vélemény ? :) Gyerek még nincsen tervben , csak ezek mindigis tetszettek. NÉhány kivétellel , amit csak úgy kiváncsiságból raktam be. Eddig mindenkinek köszönöm a válaszokat. HELYESÍRÁSÉRT , BETŰKÉRT ELNÉZÉST MERT MOBILRÓL ÍRTAM :)
Kérdező: na de az általad felsorolt nevek és az AlexBence között van ám átmenet :(
Endre - teljesen normális
Vencel - ez is oké
Kunó - egész életében "kúró"-nak becéznék, felejtsd el
Salamon - ezt meg "sali"-nak azaz salátának... valamint nekem a lazac angol neve, a salmon jut eszembe róla... TUdom, ez egy hagyományos, normális név, de valahogy taszít.
Tódor - ez tipikus falusi szefósgyerek név
Ugron -hogy hova ugrasz? fiú vagy lány?
Összesítve fiúnak: Lázár, Valter, Endre, Vencel - ezek jók
Lánynak: Lenke, Hedvig, Hajnal
Fiúk közül még a Farkas az okés bár azt sem adnám a fiamnak. Lányok közül a Lenke és a Hedvig ami míg rendben van.
A többiről különböző állatok jutnak eszembe.
Ami tetszik ezek közül:
Fiú: Farkas, Lázár, talán Valter
Lányok: Lenke, Hajnal
De szerintem egyik nevet sem adnám majd a gyerekemnek. Nem is tudtam, hogy létezik Avarka és Tea :D
Attól függ,hogy milyen a vezetékneve:
-ha ismertebb, ritka keresztnevet választanék.
-ha ritkább mindegy.
Ezeket mind a GYEREK érdekében.
Tudtad, hogy a neveknek jelentése van? Ha ez érdekel, javaslom ezt az oldalt: [link]
De amúgy csak te tudod eldönteni, hogy hogyan szólítanád szívesen a gyerekedet.
Nem baj, ha különböző képpen becézik, csúfolják a gyereked. Csak meg kell tanítanod arra, hogy ezeket le tudja kezelni.
Így nagyon sok dolgot tanulna tőled.
Én így csinálnám.
Talan a Lazar es a Hajnal elfogadhatok.A Maxim es Lenke meg talan aranyos is.( bar igazabol egyik sem tetszik)A tobbi nevvel en biztos nem buntetnem a gyerekemet.Van sok szep ritkan hasznalatos nev is,ezek szerintem mind borzalmasak,bar mimdenkinek mas az izlese.
Az eloszor emlitetteken kivul a tobbi valoban a tipikus csufolodasra okot ado kategoriaba tartoznak.
Kamill - nem, lányos a hangzása
Atád - Nagyatád jut eszembe róla, amúgy a hangzása nem rossz
Lázár - hülye indok, de túl sok az á
Ivó - melléknévi igenévként annyira a köznyelvben él, hogy nem
Farkas - nagyon tetszik hangzásra, jelentésre is, de nem szeretnék olyan nevet a fiamnak, amit köznévként is használunk
Rémusz - Lupin jut róla eszembe a HP-ből. imádtam a karakterét, de annyira nem magyar név, hogy nem adnám
Kázmér - nekem öreges
Maxim - gyerekként ez vlt a kedvenc nevem, a fantasztikusan komoly és igényes, 12 éves koromban írt regényemben is így hívták a főszereplő fiút. ennek ellenére nekem megintcsak túlságosan idegen, ma már nem adnám
Valter - ez nagyon tetszik, nem tudom, miért
Amadé - megintcsak lányos hangzású
Borsa - jó a hangzása, de bors
Virgil - lányos és túl "i"
Lenke - szép, de nem adnám, olyan kis "szendeszűz" név nekem
Hedvig - így még nem rossz, de egy ismerősöm Hedvig, Hédinek becézik, na attól a falra tudnék mászni
Virgília - nem rossz, tetszik benne az rg, de nem adnám a túl sok i miatt
Hajnal - köznév megintcsak, a Hajnalkát sem tudom elvonatkoztatni a napszaktól, ezért az sem tetszik, pedig ilyen -ka nélküli formában hangzásra nagyon szép
Avarka - tetszik hangzásra, de megintcsak a köznév jut eszembe ráadásul kicsinyítőképzővel
Alda - aldi?
Masa - nem rossz, de ezt meg mindenhogy ejtenék csak helyesen nem
Tea - akkor mégegyszer: köznév :)
kiemelem, hogy ez csak az én véleményem! valószínűleg az én kedvenc neveim sem tetszenének itt sokaknak, csak véleményt írtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!