Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Tehetek valamit?...

Mit tegyek? Tehetek valamit? Édesapám többször is bántalmazta édesanyámat!

Figyelt kérdés
Tegnap este anyukám sírva hívott, hogy apu már megint megverte. Én Budapesten élek, sajnos nem tudtam hazarohanni, hogy segítsek neki. Nem ez volt az első alkalom. Nagyon féltem anyukámat. Mikor múltkor aput lecsesztem, hogy ne próbálja még egyszer bántani anyut, azt monda, hogy akkor felakassza magát, mert őt senki sem érti meg. Teljesen kétségbe vagyok esve. Szívem szerint elhoznám anyut otthonról. De akkor mi lesz apukámmal? Ennek ellenére is szeretem. Bár most úgy érzem, hogy megtudnám fojtani. Mit tegyek, hogy többet ez ne történjen meg?
2009. okt. 12. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hozd el Anyukádat, Apukád nem fog a sokadik kérésre egyszer csak megváltozni.
2009. okt. 12. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ebbe nem tudsz beleszolni. Ha anyukad turi, ugyis kibekul vele ujra es ujra, csak ido kerdese. Annyit viszont tehetsz, hogy felajanlod anyukadnak a segitseged, es ha o ugy dont, akkor majd lep.
2009. okt. 12. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Apukádnak megkellene érteni, hogy nem megoldás a problémákra, ha bántalmazza anyukádat! Ő azzal fenyegetőzik, hogy felakasztja magát, sajnáltatja magát, de ettől anyudnak nem lesz jobb. Én biztos menekíteném onnan anyukámat. Senkinek nincs joga őt megverni!

Sajnos, az én anyumnak eltörték az orrát annyira ütötték. Én nem tudtam megvédeni őt...

2009. okt. 12. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád miért nem jelentette még fel őt?

Ne haragudj, de nem tudom megérteni, amikor valaki hagyja, hgy verjék. Jelentse fel. Akkor talán elgondolkodik apád.

2009. okt. 12. 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, hogy ezt írom, de Anyukád is hibás, mert hagyta idáig fajulni a dolgokat.

És ha valaki nagyon szereti a gyerekét, azt gondolom, nem teszi ki időről időről annak, hogy fájdítsa a szívét azzal, hogy mi történik otthon. Mert ez egy mártír szerep, ami ellen tehetne. Így azonban neked is nagy fájdalmat okoz anyukád, mert tudja, hogy nagyon szereted.

Mégegyszer bocs, hogy őszinte vagyok, de én is átestem hasonlón. Későn jöttem rá, hogy igenis tehetett volna ellene anyám, de neki így kényelmesebb volt, és ráadásul indoka is volt panaszkodni.

Változtatni mindig több energiába kerül.

2009. okt. 12. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Bemásolok egy cikket: "

A távoltartási törvény alapján a Győri Rendőrkapitányság már rendelt el 72 órás távoltartást. Egyik esetben a szüleit terrorizálta egy férfi, a másikban a részeg élettárs miatt kellett a jogszabályt alkalmazni.

Hírlevél feliratkozásÉrtesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.

Milyen a legutóbbi hírlevél?

Már nem kell ˝vérnek folynia˝, hogy a rendőr intézkedhessen.

A hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható, távoltartásról szóló törvény október elsején lépett hatályba. Ennek alapján a Győri Rendőrkapitányság – először alkalmazva a jogszabályt az országban – már élt ezzel a lehetőséggel. Első alkalommal szülők kértek segítséget, mert a fiuk terrorizálta őket. A kiérkező járőr elrendelte a 72 órás távoltartást, amit a bíróság még három nappal meghosszabbított.

Legutóbb egy élettársát bántalmazó, törő-zúzó férfi miatt határozott úgy a járőr, hogy a duhajkodónak 72 órán át távol kell maradnia a lakástól és a bántalmazottaktól.

A törvényről a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, Borsa Csaba őrnagy elöljáróban azt mondta: lehetővé teszi a rendőrnek, hogy ezután határozottan tudjon fellépni, s megelőzni azt a családon belüli erőszakot, amelyet a köznyelv sokszor úgy fogalmazott meg: ˝a rendőr nem tud mit tenni, amíg vér nem folyik˝.

– A családon belüli viták, veszekedések nem tartoztak sem a bűncselekmény, sem a szabálysértés kategóriába. A rendőr valóban nem tudott intézkedni. A távoltartási törvény alapján azonban, ha a sértett elmondja, hogy olyan pszichikai, fizikai bántalmazásnak van kitéve, ami később bűncselekménybe fordulhat át, eljárhat a rendőr – magyarázta Borsa Csaba. – Ha ezt tanúk is megerősítik, a járőr dönthet úgy – esetleg egy speciálisan képzett kolléga segítségével –, hogy az ott lévőt, aki nyomást gyakorol a többiekre, hetvenkét órára ideiglenesen eltiltja a helyszíntől.

Az őrnagy hozzátette, hogy nemcsak a lakhelytől, hanem személyektől, például a feleségétől, élettársától s a gyerekektől is távol kell maradni. A határozat megszegése esetén a rendőrség indítványozza a bíróságnak az elzárást.

– A rendőr döntését legkésőbb a következő munkanapon a bíróságnak meg kell küldeni, ami egy automatikus jogorvoslat. A bíróság felülvizsgálja a döntést, s tárgyaláson bírálja el, hogy a rendőr jól intézkedett-e és szükséges volt-e a távoltartás. Azt a bíróság meghosszabbíthatja vagy az illető visszatérhet a családi környezetbe – tudtuk meg Borsa Csabától.

Az őrnagy elmondta, hogy ha a rendőr valakit kötelez a helyszínelhagyásra, az illető kap egy listát, hogy a meghatározott időtartamra hol, milyen intézményben kérheti az elszállásolását."

De én azt mondom, pakld össze aNYU, ÉS OZD EL! RŐSZAKKAL. nEM KJÉPES REÁLISAN FELMÉRNI A HELYZetét. Elhozod, s aztán mindenki megnyugszik, és akkor megbeszélitek, hogy mi legyen.

Csak az anyád..jó lenne valamit lépni, mert látod, ő képtelen.

Ha tudsz, ha neked van erre még erőd. Amúgy ő lenne felelős a saját éltéért, de látod, ha nem tesz semmit?

2009. okt. 14. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi lehet az oka ennek, hogy apukád verekszik? Iszik?

Depressziós? Klimaxos kétségbeesés? Anyukád provokálja?

2009. okt. 14. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!