Egyedül élő, dolgozó fiatalok, ti mennyi pénzt költötök havonta megélhetésre? Lakbér, étel, egyebek?
Első vagyok. Én kezdő mérnökként dolgozom, nem mondtam, hogy mennyit keresek, de nem titkos infó. Nettó 150-et hozok haza, illetve kapok étkezési támogatást, némi erzsébet utalványt és a bkv bérletet. Ajánlottak céges autót, de erre egyelőre nem tartottam igényt. Negyed óra villamossal minden, így egyelőre nem lenne értelme.
Ebből költök 65 ezret kb havi szinten, olykor kicsit többet, néha kevesebbet, a maradék megy a megtakarításba (saját lakásra gyűjtünk). Szóval ha szükségem van egy pár cipőre, akkor sincs gáz, de nincs rá minden hónapban szükségem, ahogy új ruhára sem feltétlenül. Ha van, akkor sem kell márkás. :) Ennyi a titka, így pedig szerencsésnek érezzük magunkat, hogy félre tudunk tenni ennyit, mégsem kell nélkülöznünk.
Olyan értékrenddel rendelkezem, amit otthonról hoztam mérnök szülők gyerekeként, nem kell mindenből a legjobb és legdrágább és így az ég világon semmi okom panaszra, mindenre jut, amire szeretnénk hogy jusson.
Én is remélem, hogy lehetséges. :) Tudom, hogy sose lehet tudni, és akármikor előbukkanhat a herceg. De egyelőre úgy készülök, hogy egyedül leszek.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!