Miért kell minden anyósnak ilyen gonosznak és elviselhetetlennek lennie?
Nem minden anyós gonosz...nekem pl. imádnivaló anyósom van.
Mi történt?
Szia!
Nálunk valahogy fordítva van a dolog. Én vagyok 22, a leendő férjem anyja egy tündér, anyu viszont nagyon nehezen viseli, hogy felnőttem. És hasonlóképp viselkedik. Épp első babánkat várjuk, közben utolsó éves vagyok az egyetemen. Anyu a fejemhez vágta, hogy miért nem vele beszéltem meg, hogy megtartsam-e a babát, mert ő olyan jól megmondta volna, hogy miért vetessem el... hát ezért nem vele beszéltem meg, meg azért nem, mert nem vele fogom nevelni... szóval van pár dolog, amin besértődött... de majd megenyhül.
Mindenki más, és mindenkinek vannak nehézségei. Szerintem annyit lehet tenni, hogy meghallgatunk másokat is, megkérdezünk másokat is, kinek mi a tapasztalata. Én csak a sajátomat tudtam elmondani, ezért bocs.
Szia!
Teljesen megértelek hogy zavar! Az én leendő anyósom meg teljes szívéből azon van hogy elválasszon minket és mindenfélét kitalál a páromnak rólam. És, meg sem akar ismerni. Gyűlölet van a szívében... És ezért nagyon sajnálom őt. De remélem, a gyerekeinket azért nem fogja elutasítani. Ha mégis, az csak neki lesz rossz.
Próbáld meg nem venni ilyen komolyan. Lehet, hogy egy kis idő kell neki, amíg rájön, hogy nem vagy olyan tapasztalatlan, kislány stb nem tudom. Én csak ennyit tudok mondani, hogy IDŐ. És próbálj meg annak örülni, hogy legalább nem beszél ellened.
Nem minden anyós ilyen.Nekem a fiam kétszer elvált otthagyott 3 gyereket SAJNOS,de ez az Ő vitájuk.Én mind a két menyemmel barátságba vagyok.Anyák napján is meglátogatnak,szül.nap karácsony.Az unokáim örömmel jönnek ide.Nagyon szeretik egymást Az elsőnél 1-a másodiknál 2 gyerek.Például az elsővel tudok jól vásárolni.Férjhez ment és OTT voltam az esküvőjén.
Szóval lehet normálisan is igazodni a menyekhez.
Sziasztok
Hát igen nem mindegyik gonosz de nekem is épp rossz jutott belőle. Beleszól mindenbe teljesen ránk telepedett és beossza az időnk, pénzünk. a vasárnapi ebédek nem kötelezők de muszáj ott lenni pedig én is finomakat főzök. Ha jön belenéz a hűtőbe stb. Már 2 éve együtt vagyok a párommal kezdettől fogva együtt is élünk és nincs vita csak akkor ha a drága anyukája szóba jön persze megvéd tőle de nekem sokszor nagy lelki sebeket okoz a nő. Az esküvőnket is megtervezte és abba is beleszólt h hol szülhetem meg majd a babánkat ha majd lesz. a barátnőim körében senki nem jön ki jól az anyósokkal lehet h azért van mert féltékenyek és gyorsan felnőtt a pici fiuk nem tudják elengedni. Ilyen az élet majd jó messze költözünk tőlük bár most sem vagyunk közel :) Sok sikert!
Meg kell tanulnunk és elfogadnunk, szeretnünk őket, akármilyenek is. Az idő, a változókor sokat ferdít.
Én nagyon szeretem az anyósomat.
A FÉRJEM anyjával nehezebb kijönni :)))))
Meg kell szokni olyan amilyen. Ő tudja a frankót, a tutit, amit ő mond az úgy a jó, azt úgy kell csinálni.....stb....:))) Mindehol csak az évek tapasztalata a háztartásról, a gyereknevelésről....stb...:)) Valahol kell lenni egy közös hangnak. Lehet hogy be kell szólni, a férjem is megtette, és hupszlá....rögtön modorálta magát. :)) (egy darabig)
Inkább mondjuk ki mint lenyeljük
Az a hozzászóló vagyok aki szereti a menyeit.Nekem is ilyen anyósom volt.Ha jött kidobta a hűtőböl a mi kajánkat és bele tette amit ő hozott.Érdekes,amíg csak együtt éltünk addig nem volt semmi baja,amint jött a gyerek és esküvő Én lettem a a világ qrvája.2 sógorom van ott is ezt csinálta.Mi is utáltuk.
Ebből TANULVA,megfogadtam Én nem leszek ilyen.Az az igazság,hogy nehéz.A mostani lányok TISZTELET A KIVÉTELNEK sajnos nagyon keveset tudnak/ami nem az Ő hibájuk / .Nekem mind a két fiam mos,főz takarít...stb.Én azt a taktikát alkalmaztam:"azt csinálsz amit akarsz " én így csináltam,ha akarod elfogadod ha akarod nem,nekem bejött.A végén már Ő jött kérdezni.
Szóval lányok,bróbáljátok meg.Kijelented Én így csinálom,majd ha nem megy szívesen megyek tanácsért.Néha meg kérdezel valamit.Rájön "talán " ,hogy nem Őt utálod hanem a hozzá állását.Végül: Te is leszel anyós.Okulva az esetedből,próbálj másként hozzá állni.Ha mindenki elgondolkodna ezen megszünnének az anyós viták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!