Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viseljem el a párom...

Hogy viseljem el a párom anyukáját? Minden nap süt-főz, és meghívja a barátnőit.

Figyelt kérdés
A gond csak az, hogy hozzánk költözött. 1 éve lakok egy fedél alatt a barátommal, közösen vettük a lakást. Az anyukája odaköltözött hozzánk, átmenetileg. Már 3 hónapja ott lakik, ami van bevétele, félrerakja, hogy lakást vehessen. Addig mi tartjuk el. Nincs vele semmi bajom, aranyos, normális, de "élősködő" is. Minden nap süt-főz. Persze nem csak nekünk, hanem boldog-boldogtalannak. A mi pénzünkön hívja meg a barátnőit ebédre, heti 5 alkalommal. Őt persze nem hívja meg soha senki. Mivel egy fillérrel sem száll be a kiadásokba, azt hiszem jogosan zavar. Karácsonynál előbb nem fog elköltözni. A barátom szerint örüljek, hogy ilyen jószívű, és nem dobjuk ki a felesleges ételt. De könyörgöm! 3 embernek miért főz annyit, hogy 8-10 ember jóllakik belőle? A süteményekről nem is beszélve. Néha néha belefér, na de minden nap! :S
2009. okt. 12. 12:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Sajnos párom nem látja át, hogy hosszútávon ezzel mennyi pénzt dobunk ki. Így ad az anyukájának ha az kér tőle.

Anyós lakása? Elváltak, és a férj kifizette a lakás 50%-át. Persze szerintem jóval kevesebbet kapott mint a lakás fele.

2009. okt. 12. 16:27
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen beszéld meg vele a dolgot. Normálisan, felnőtt ember módjára. Ha tényleg aranyos, akkor biztos meg fogja érteni.
2009. okt. 12. 18:31
 23/27 A kérdező kommentje:
Már próbáltam. Azt mondta, ne csodálkozzak, hogy nekem nincsenek barátaim. Mondtam neki, hogy minden nap kapni fog 500 ft-ot, abból vegyen kenyeret meg tejet. A többit majd én megveszem, és én döntöm el miből mennyit főzhet. Amennyiben többet főz, azt ki fogja fizetni. Ha 2 adaggal többet főz akkor 1000 ft, ha 4gyel akkor 2000 stb. Azt mondta, ő nem fog velem alkudozni. Mondtam, hogy el lehet költözni. Azóta a párom nem áll velem szóba. :S
2009. okt. 13. 11:19
 24/27 anonim válasza:
Hát fura a szitu az biztos. Lenne egy kérdésem! Ha te örököltél, akkor a te pénzedből van a lakás és mondhatni te vagy a tulajdonos is, akkor mit pattog az anyós? Elhiszem, hogy jó szándékból tesz mindent,de tudod az a helyzet, hogy egy háztartást csak egy nőstény tud vezetni és jelen pillanatban az a helyzet,hogy a te jól megérdemelt háztartásodat nem te, hanem az anyuka vezeti. Ez így nem helyes és ez további konfliktushoz fog vezetni.A következő majd az lesz,hogy a párod majd az anyját viszi el csempét vásárolni, ha lakásfelújítás lesz.Szerintem jól tetted,hogy megmondtad,hogy a te szabályaid szerint megy tovább a játék.A párodnak ezt meg kell értenie, addig, amíg az anyját védi, addig nem áll helyre a rend. Én is hasonló szituban voltam, csak ott én voltam az odaköltözött meny jelölt.Egy életre ellenszenves lett nekem minden nőstény, aki az én birodalmamra akar törni,még a saját anyukám is. Szóval én a helyedben főzni sem engedném,hisz az én konyhám és az én pénztárcám,te sem osztod be a pénzét.Az meg eléggé közönséges volt a párodtól, hogy neked nincsenek barátaid,vannak,de nem az a fokmérője egy barátságnak,hogy mennyit ülnek nálad ebéd miatt, szerintem.
2009. okt. 13. 22:01
 25/27 anonim ***** válasza:

Hát,azért a férj is keres,nemcsak a kérdező bukszája bánja,sőt,mintha a férj adná a pénzt a bevásárlásra.

A barát ismérve pedig igen az,hogy évente hányszor fogja meg a kilincsedet.

Szerintem itt inkább az állandó jövés-menés lehet a fő gond,amit a kérdező nem ért,nem ebben nőtt fel.Ha tényleg csak karácsonyig szól,hagyd a fenébe,anyós úgyse fog ezen változtatni,mert ő meg ebben nőtt fel.(Az már érdekes,hogy hogyan lesz ezután,mert itt van egy "otthoni nyugalmat" kedvelő feleség,meg egy "átjáróházban" felnőtt férj)

2009. okt. 14. 10:43
 26/27 anonim ***** válasza:
Azonkívül a kérdésben bent van,hogy közös a lakás.Ezt írta a kérdező már.
2009. okt. 14. 10:44
 27/27 anonim válasza:
22:01-es voltam, ne haragudj kedves előttem szóló, de azt hiszem, nem a te kérdésedre válaszoltam, nem neked kell, hogy tetszedjen a válaszom, hanem a kérdezőnek:).
2009. okt. 14. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!