Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viseljem el a párom...

Hogy viseljem el a párom anyukáját? Minden nap süt-főz, és meghívja a barátnőit.

Figyelt kérdés
A gond csak az, hogy hozzánk költözött. 1 éve lakok egy fedél alatt a barátommal, közösen vettük a lakást. Az anyukája odaköltözött hozzánk, átmenetileg. Már 3 hónapja ott lakik, ami van bevétele, félrerakja, hogy lakást vehessen. Addig mi tartjuk el. Nincs vele semmi bajom, aranyos, normális, de "élősködő" is. Minden nap süt-főz. Persze nem csak nekünk, hanem boldog-boldogtalannak. A mi pénzünkön hívja meg a barátnőit ebédre, heti 5 alkalommal. Őt persze nem hívja meg soha senki. Mivel egy fillérrel sem száll be a kiadásokba, azt hiszem jogosan zavar. Karácsonynál előbb nem fog elköltözni. A barátom szerint örüljek, hogy ilyen jószívű, és nem dobjuk ki a felesleges ételt. De könyörgöm! 3 embernek miért főz annyit, hogy 8-10 ember jóllakik belőle? A süteményekről nem is beszélve. Néha néha belefér, na de minden nap! :S
2009. okt. 12. 12:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
81%
Akkor beszéld meg pároddal, hogy te vásárolsz, vásároljatok együtt, vagy a nagyobb dolgokra írd meg a bevásárlócetlit te. Ezt a dolgot neki kell rendezni, az ő anyjáról van szó.
2009. okt. 12. 13:07
 12/27 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom beszélni kellene vele, de ha szóba hozom, mindig azzal jön, hogy nekem azért nincsenek barátaim (pedig vannak!), mert nem hívom meg őket ebédre. És ha még anyagilag állná is a vendégeskedéseit, azért mosogatni nem mosogat el. És nem mindegy, hogy 3 vagy 5-6 ember után mosogat. Munka után fáradtan hazaér, és még mosogasson.
2009. okt. 12. 13:12
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

Te és a barátod közös kasszán vagytok?...

Mert ha igen, akkor jogos a kifogásod, ne legyen naponta vendégjárás a ti zsebetekre!

Ha viszont ti külön kasszán vagytok és a Kedves Mama hóbortjait kizárólag a barátod finanszírozza, akkor (szerintem) ne szólj bele!...

Persze, nem értem, hogyan juthat az eszébe egy anyának, hogy a gyerekéhez költözzön és élősködjön rajta?... Ő gyűjt lakásra?!... Nem fordítva kellene történnie a dolgoknak (neki kellene támogatnia a gyerekét!)...

Nem tudom, mit szólna a Kedves Mama, ha ti költöznétek őhozzá, ő tartana el titeket és ráadásul naponta 5-8 embert vendégül látnátok az ő zsebére???...

De még ha fizetne is az ott lakásért és a saját ennivalójáért, akkor sem normális beköltözni a fiatalokhoz!!! Nekem tuti nem hiányozna a lakásomból a Kedves Mama, még a saját anyám sem!... :-P

2009. okt. 12. 13:15
 14/27 anonim ***** válasza:
94%

Érdekes az olyan "barátság", ahol mindig CSAK ÉN hívom meg ebédre a barátaimat, ők meg engem soha?... 8-o

Ezt én inkább "ingyen kifőzdének" nevezném... :-P

2009. okt. 12. 13:19
 15/27 A kérdező kommentje:
Közös kasszán vagyunk. Szerencsére a párom is jól keres, én meg örököltem pénzt, így nem kellett anyóshoz költözni, vehettünk egyből lakást.
2009. okt. 12. 13:26
 16/27 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Mama miért nem a saját lakásában lakik?...

Miért kell neki saját lakásra gyűjteni, eddig hol lakott?

Mondjuk az, hogy a barátod anyukája ott lakhat nálatok (ingyen!), ti etetitek az még csak hagyján... De az már túl sok, hogy NAPONTA ingyen-ebédeket adjon a barátainak a ti zsebetekre!

Beszéljétek meg vele, hogy havonta 1x meghívhatja a barátait, a többi napokon találkozzanak cukrászdákban, presszókban, éttermekben vagy a barátai lakásán, nektek mindegy, de EZ ÍGY nem mehet tovább!

Majd a saját lakásában úgy és akkor hív meg bárkit, ahogy csak akar...

2009. okt. 12. 13:39
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

A párom éppen ugyanígy viselkedett! Az ő családjában az a szokás, hogy a vendégeket szinte egyfolytában etetik, egyfolytában kínálgatják és számomra ez már több mint zavaró szokott lenni. A párom azt mondta, ha visszautasítom a kínálásokat, az sértő. Igenám, de ki a csoda bír egész nap egyfolytában enni???

Ebből eredően a párom minden kajánkat a vendégeknek elosztogat, amikor otthon vagyunk. Mindegy mi ez, főtt, sült, bármilyen, mindent odaad nekik. Holott engem például a saját baráti körömben nem "ugrálnak soha körül" ilyen értelemben, hanem van kis üdítő, keksz, vagy kicsi bor. De a párom minden kaját elosztogat, amit főzök, sütök magunknak. A tojást amit a szüleimtől kapunk (tanyasi), ezt is már többször odaadta egyik ismerősünknek, én vehettem a boltban bolti (parányi, sápadt sárgájú) tojásokat a tanyasi szép nagy és narancssárga sárgájúak helyett....

Így aztán azt csináltam, amit már leírtak előttem, hogy jóval kevesebb ételt készítettem. Pl. csak szűken két napra valót. Jött szombaton egy ismerősünk, a szűken maradt ételünket, ami vasárnapra maradt volna, odaadta neki. Nekünk maradt a nagy semmi.

Nyomatékosan felhívtam a párom figyelmét, hogy nálunk nincs ingyenkonyha, engem sem kínálgatnak sehol máshol mindenféle étellel (kivéve a családja, de ez nekem nem hiányzik egyáltalán), a kaja is drága a mai világban.

Nyomatékosan fel kell hívni a figyelmet, hogy nincs "ingyenkonyha", ami van, az a családé. Annyit főzni, sütni, amennyi elfogy az ételek elkészülte után.

2009. okt. 12. 14:18
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Kitartás, már október van, mindjárt itt a karácsony!!
2009. okt. 12. 15:09
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz,bár én ugyanilyen vagyok(ezt láttam otthon-gondolom a párod is,ezért nem problémázik)

Amin változtathatsz sértődés nélkül:

-a barátokkal lehet hozatni hozzávalókat(a PIri néni melletti boltba olyan szép a hús,sehol nincs olyan szép alma,mint Józsi bácsi melletti zöldségesnél stb)

-a mosogatásnál csak annyi,hogy szépen megmondod,hogy nagyon nehéz napod volt ma,a fejed is kicsit fáj,lesszívesek elmosogatni+főzhetnének egy kávét közben neked.

Karácsony tényleg nincs messze,ha más gond nincs kár ezen összekapni!Kitartás!

2009. okt. 12. 15:18
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a barátod anyja nem száll be a költségekbe, vedd a kezedbe a teljes irányitást. Jelentsd ki, hogy egy napra három főnek 2100.-ft-ból kell gazdálkodni, vagyis fejenként 700.-ft-ból. /ezt gyakorlatból mondom, nekünk ennyi elég és normálisan étkezünk/ Ebbe nem fér bele az össze-vissza főzöcske és vendéglátás. Ha pedig ő ezt igényli, fizesse ki a többletet és rendezzen akár naponta vigadalmat a saját pénzéből.
2009. okt. 12. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!