Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tartjátok túlzásnak, hogy...

Nem tartjátok túlzásnak, hogy egyesek már egy általános iskolás ballagásból is akkora bulit csinálnak, mint egy lagzi?

Figyelt kérdés
Nálunk annyi volt anno az ünnepség, hogy szüleimmel megettünk egy fagyit utána. Más meg egész rokonságot meghívva dáridózik, eszem-iszom stb.
2013. jún. 14. 17:42
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
64%
Ha belefér nekik, meg ehhez van kedvük, miért ne? Tulajdonképp mindenféle indok nélkül is összeülhetne akár a rokonság néha enni-inni, de manapság ez nem szokás, inkább kerülik egymást a rokonok és csak akkor találkoznak, ha nagyon muszáj. /Megjegyzem én sem szeretem a családi összejöveteleket, úgyhogy abszolút meg is értem az ilyet. De nem minden család ilyen gondolom, van ahol a tagok élvezik egymás társaságát./
2013. jún. 14. 18:00
 12/37 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem mostanában azért tartanak ekkora bulit, mert körülbelül csak ilyenkor és esküvőn/temetésen van együtt a család, máskor a sok munka mellett nincs lehetőség találkozni. A családok messze laknak egymástól, nincs arra pénz, hogy havonta járkáljanak egymáshoz.
2013. jún. 14. 18:05
 13/37 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk öcsém ballagásán összejött a szűk családi kör, otthon volt egy nagyobb ebéd, mintha születésnap lenne, ennyi. A gimnáziumi ballagásoknál étteremben voltunk. Mivel nekem és kisebb öcsémnek nem volt ballagásunk (hatosztályos gimnáziumba mentünk, ilyenkor "nem jár"), talán szüleim nem is akartak túl nagy hűhót csapni.

Én azon lepődtem meg még annak idején, hogy öcsém óvodai ballagásán pár szülő mekkora bulit csapott (volt ott étterem, teljes rokonság összehívása, fényképek... pedig nem ma volt). Na, aztmár erősen túlzásnak éreztem.

2013. jún. 14. 18:05
 14/37 anonim ***** válasza:
53%
Mi is megtartottuk, kb 11emberrel, ettünk, ittunk, beszélgettünk. Neked ez miért probléma? Én ezt nem értem:)
2013. jún. 14. 18:08
 15/37 anonim ***** válasza:
25%
Valószínűleg azért zavarja mert neki a szülei csak egy fagyit vettek.
2013. jún. 14. 18:11
 16/37 anonim ***** válasza:
35%

Nálunk a ballagás 50 fő...

Nem lagzi szintű, mert az meg 120...

Ez hagyomány

Bár egy szülinap is 12 fő minimum

(nagy a család)

Miért baj ez neked? nálatok nem szokás, ti nem csináljátok....ennyi...

Nem tartom túlzásnak, hogy a szeretteimmel ünnepelek, amúgy is olyan ritkán adódik, hogy tényleg összejön a család...

A szüleimmel sima hétköznapon is szoktam fagyizni menni (amikor még otthon laktam) mégsincsen bajom azzal, hogy valaki szűk családi körben ünnepel...

2013. jún. 14. 18:18
 17/37 anonim ***** válasza:
40%

Nem tartom túlzásnak. Ha összetartó a rokonság, jól érzik magukat együtt, szeretnek bulizni, szórakozni és anyagilag is belefér, akkor már miért ne? :O

Anno az én ballagásomon is ott voltak a szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik és az unokatesók. Nagyon jó volt, bográcsoztunk, beszélgettünk.

Szerintem kinek-kinek az ízlése szerint.

2013. jún. 14. 18:30
 18/37 anonim ***** válasza:
45%

Miert tulzas, es miert zavar ez teged? Ha nem zavarna, akkor nem kerdezned.

Nalunk meg voltak unnepelve a ballagasok. Nekem 3 volt, es mind a 3-at ugyanugy unnepeltuk. meghivtuk a csaladot, es unnepeltunk. Ebedeltunk, utana sutiztunk. Mindenki hozta a boritekot, tobbnyire 1 ezer forint volt benne. Azt a penzt hasznosra koltottem nagyreszt.

Ha ezt nem unnepeljuk meg, akkor mit? Ettol meg nem kell a lagzinak meg nagyobbnak lennie.

Nekem most lesz a lagzim, ugyanannyi ember, ugyanolyan szinten lesz kabe megunnepelni. Mindenkinek megmondtam, hogy ne adjanak semmilyen ajandekot, se penzt, de tudom, hogy fognak adni penzt, valoszinu 5 ezer forint lesz kabe csaladonkent. (szoval kabe 50 ezer fog osszegyulni, ballagasokra 20-25 jott ossze, es az utolso ota eltelt 6 ev, de pl fosulis ballagasra nem kaptam penzt egy forintot se, de nem is akartam, nem is vartam, most se varom)Ettol meg nem szall el a gyerek.

2013. jún. 14. 18:40
 19/37 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem semmi baj egy családi ebéddel azt tartom túlzásnak ha drága ajándékokkal látják el a gyereket és nagy drága csokrokkal,szerintem túlzás,egy általános iskolát alap azért elvégezni.
2013. jún. 14. 18:43
 20/37 anonim ***** válasza:
95%
Én túlzásnak gondolom. Nálunk is ugyanez a fagyis dolog volt, nem is kivántam volna többet, mert minek?! Mi lesz ha a gyerek egyetemre megy majd...?
2013. jún. 14. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!