Mi lesz így az életü (n) kkel?
hát igazából te itt nagyon nem tudsz semmit tenni...
De a baba biztos a tesódé?Nem lehet,h másé?
Azt írtad igazi discos és iszákos...azok pedig bármire képesek.
De sajnos itt csak a tesód tehet akármit is..Te nem:(
Drukkolok h sikerüljön megoldani...
szia!
Az szokott lenni ilyenkor, hogy a szegény srác bűntudatból vagy ki tudja miért még gyerekkel együtt is elvállalja a diszkós macát, akinek ez a "sakk-matt" lépése. Abszolúte nem vagyok abortusz párti, de most meginogtam... Olyan helyzetbe kényszeríti a tesódat, ami hatalmas felelősséget rak a nyakába. Persze a diszkós maca kötelezővé fogja tenni, hogy a tesód éjjel-nappal körülötte ugráljon és rá keressen. Neki nem lesz munkája, nagyívben le... mindent és ráfogja, hogy ő anya, gyereket nevel és fáradt, és .... Tesódnak kellene a srakára állnia, (csak ahogy írod, korántsem biztos, hogy megteszi)Ilyenkor van az, hogy belegyezik az apaságba, de nem költözik össze a csajjal. A csaj magának csináltatta a gyereket, viselje hát gondját 1dül. (teód meg fizessen gyerektartást és mielőbb gyűjtsön össze egy dns-tesztre, hátha még sem ő az apa...)
Ha a lány meg akarja tartani a gyereket, akkor meg is fogja. Ebből kell kiindulni, és arra kell törekedni, hogy ebből a helyzetből jöjjön ki az egész család a lehető legkevesebb idegbaj árán.
Ha a tesód korábban normális volt (abból amit írtál kb ilyesmi derül ki) talán lehet a jobbik eszére hatni. Főleg úgy, hogy ha komolyan gondolja ezt a papás-mamást, rá fognak kényszerülni a szüleid segítségére, és jóindulatára, különben éhenhalnak, vagy megfagynak együtt vagy külön.
Én azt hiszem, hogy amíg van idő, a szüleidnek össze kellene hívni a családi kupaktanácsot. Első menetben a "kismamát" kellene meggyőzni arról, hogy az ő helyzetében, életformájával,gondolkodás módjával a legnagyobb baromság egy véletlenül jött gyereket megszülni a nagy semmire.
Ha ragaszkodik hozzá, akkor tegye. Ők meg ragaszkodjanak az apasági vizsgálathoz, és ahhoz, hogy a tesód tartásdíját a bíróság állapítsa majd meg. Ez nem bunkóság, de talán kicsit észheztéríti a lányzót. A saját fizetése, meg a tartásdíj, valószínűleg a cigijét, és a műkörmösét sem fedezné, és akkor még nem vett egy pelenkát...
Ha mindketten ragaszkodnak a gyerekhez/egymáshoz, akkor viszont kőkemény feltételeket kell szabni nekik. Azzal a fenntartással, hogy ha csak egyszer megszegik, mehetnek amerre látnak gyerekestől mindenestől.
A szüleid biztosan imádni fogják ezt az unokájukat (is), de éppen az ő érdekében kénytelenek lesznek megregulázni a tesódat és a barátnőjét. Ha ezt most elmulasztják, akkor tényleg azt kockáztatják, hogy két felelőtlen ember elcseszett életét, és egy kisbabát is a nyakukba kell venniük.
Sem a testvéred, sem a barátnője nem kölyök már. Nem kell velük úgy bánni, mint két buta kisgyerekkel, akik rossz fát tettek a tűzre, aztán a jóságos szülők majd rendbehozzák helyettük a dolgot...
Sok embert megváltoztat,ha gyermeke születik,persze kell ehhez egy kis segítség is.Hiszen akit mindig"marnak",az vissza is harap.
Az a lány ha 21 évesen ivott keményen,nem csak a saját hibája.Hol van a családja?Miért nem álltak mellé?Lehet pont ezért iszik?
Ha én lennék ilyen helyzetben,akkor biztos elmennék a tesóm barátnőjéhez megkérdezni mit szeretne és felajánlanám a segítségemet.(ha már abba beleegyezik,hogy elkísérd terhesgondozásra,beszerezni a babaholmikat,akkor elég idő van arra,hogy jó írányba terelgesd.Ha tényleg szereted a tesód,ennyit csak megér.Nem beszélve a SAJÁT unokaöcsédről/húgodról,akit nagyon nem helyesen kirugdalna valaki..)
Köszönöm a hosszú válaszokat, és hogy igazán elgondolkodtatok rajta. Olyan ez, mint egy rémálom. Nem tudom este mit beszélt a csajjal, de most nagy a lelki nyugalom, szerintem konstatálták, hogy a szülők nem veszik a fejüket, ergo valahogy majd csak lesz és megtartják a gyereket. De ezzel nagyon keresztbe tesznek sokaknak. Sajnos apám azon a véleményen van, hogy inkább egy születés mint egy halál. Meg, hogy most ő nem érezné jól magát, ha itthon dőzsölne, öcsém meg öngyilkos lenne egy albérletben. Hát nem tudom, mi legyen. Ha morgok velük, hogy nem lesz ez jó így, akkor én vagyok a szívtelen, ha rájuk hagyom, az egyenes öngyilkosság. Tönkre fogják vágni a szüleimet, kihasználják őket, szinte anyámra marad majd az egész háztartás és gyereknevelés, és a csaj meg majd csakazértis fúj rá, és egy cirkusznál majd megint viszi a gyereket. HA egyátalán ide akarnának költözni. Mert ha meg a csaj szüleinél maradnak, akkor meg százévente lesz módunk látni a kicsit. (a csaj családjában van egy idegbeteg-féltékeny-idióta apa, egy anya, aki nem dolgozhatott egész életében, mert a férje még a boltba sem engedi, és öt lány, akiket rettentő szorosan fogtak, és persze titokban csak berúgtak-buliztak-pasiztak stb.)
Tényleg óriási balek ez az egész banda. Öcsém szerint ha beszélnék a csajjal, csak mégjobban meg akarná tartani. (ezt akkor mondta, tegnap délelőtt, mikor még nem tudták a szülők)
Öcsém imádja a gyerekeket, a szíve vágya tényleg mindkettőjük. De hát már szakítottak, már egy tönkrement kapcsolat volt.
Szerintem ezzel legkevésbé neked kell foglalkozni. Bocs, de tesód sem sokkal különb, mint a lány. Szerintem amúgy a lány csak a gyes, a családi és az esetleges gyerektartás miatt akarja megtartani szegény babát. Az egy dolog, hogy a tesód még mindig akarja a csajt is. Csak abba nem gondol bele, hogy az eddig sem működő kapcsolatukkal tönkreteszik a gyerek életét és, hogy a gyerek mellett nem lehet iszákoskodni meg bulikról bulikra járni.
Próbálj meg nem idegeskedni ezen, csak azt ne hagyd, hogy ha kibékülnek odaköltözzenek, mert egyből tönkrevágják az életeteket és sokkal inkább nevelitek majd ti a picikét, mint ők!
köszi a választ!
Most megint ott tartunk, hogy mégsem tartja meg, de szívja a tesóm vérét, órákig pofázik a telefonba :-(
Ráadásul szerintem vele fizetteti ki a költségeket kizárólagosan. :-(
Hát, majd jelentkezem, hogy mi lett végül.
Ok, várom és drukkolok ezerrel.
(előtted szóló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!