Születési név megváltoztatásakor (keresztnév megváltoztatása) mit fogadnak el indoklásnak? Esetleg valaki, akinek van tapasztalata, hogyan indokolta a kérelmét?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék tízezret bukni egy esetleges rossz indoklás miatt. Más akadálya a névváltoztatásnak nincs.2013. jún. 12. 02:30
1/12 anonim válasza:
Meg szabad tudni hogy miről mire akarod változtatni? Egyébként mi a valódi ok, amiért változtatsz?
2/12 A kérdező kommentje:
Nem érzem sajátomnak, egész kicsi korom óta utálom, ez mára olyan súlyos lett, hogy rosszul vagyok tőle, ha csak meghallom/meglátom, hogy valaki így szólít. Szóval komoly szorongást okoz, ezt leírni viszont furának tűnik, ezért valami hivatalos de mégis elfogadható bármit keresek, amit a kérelem indoklás részéhez írhatok és valószínűleg elfogadható. Hogy miről mire, azt nem szeretném leírni.
2013. jún. 12. 03:40
3/12 anonim válasza:
Nem utasítják el hacsak nem történelmi és védett nevet nem választasz, és nem anyakönyvezhetőt.
4/12 anonim válasza:
Nincs méltányosság... 10e ft a kérelem...
1000 az anyakönyvihivatalból a változást igazoló irat másolata.
Ha ismételt kérelmet adsz be, az már 50e
Ezen felül az irataid cseréje...
5/12 anonim válasza:
6/12 anonim válasza:
UItolsó kettő vagyok
"A jelenlegi keresztnevemme gyerekkorom óta nem tudok azonosulni, ezért szeretnék más névvel elni."
7/12 anonim válasza:
A keresztnévnél nem kell túl sok indoklás, mert a vezteéknév változtatása a hangsúlyosabb. Írd le azt, hogy a nevet utálod kicsi korod óta, nem tudsz vele élni, szeretnél másikat. Ennyi.
8/12 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik (minden másnak már utánajártam, csak indoklásom nem volt), köszönöm!
2013. jún. 12. 10:03
9/12 anonim válasza:
Családból valakinek az a neve,s te nem szeretnéd az ő nevét viselni mert rossz emlékeket idéz fel. Pl én Éva vagyok, édesanyám után kaptam a nevem,aki egy fiatal 18éves lány után kapta a nevét. S ez a fiatal lány tanárnőnek készült,de megfázott hazabiciglizés közben. (Egyébként rokon volt.)S anyukám ő utána kapta tiszteletből a nevét. Valahogy nem szeretem én a nevem,de ezvan. Egyébként ha belegondolunk jogos,h ezt a nevet kaptam mert a (lánykori) vezetéknevem elég hosszú,igy ahhoz rövidet kerestek anno anyumék.
10/12 anonim válasza:
Szerintem simán elfogadják, volt egy lány, legyen Horváth Mónika, nevelt gyerek volt (roma, romák is fogadták örökbe). Aztán egyszer csak felvette a nevelt szülők nevét, de olyan annyira, hogy hirtelen Horváth Mónikából, Balogh Amanda lett.
Szóval szerintem el fogják fogadni neked is. (a név nem pont ugyanezek volt, példának írtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!