Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Születési név megváltoztatásak...

Születési név megváltoztatásakor (keresztnév megváltoztatása) mit fogadnak el indoklásnak? Esetleg valaki, akinek van tapasztalata, hogyan indokolta a kérelmét?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék tízezret bukni egy esetleges rossz indoklás miatt. Más akadálya a névváltoztatásnak nincs.

2013. jún. 12. 02:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Meg szabad tudni hogy miről mire akarod változtatni? Egyébként mi a valódi ok, amiért változtatsz?
2013. jún. 12. 03:13
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem érzem sajátomnak, egész kicsi korom óta utálom, ez mára olyan súlyos lett, hogy rosszul vagyok tőle, ha csak meghallom/meglátom, hogy valaki így szólít. Szóval komoly szorongást okoz, ezt leírni viszont furának tűnik, ezért valami hivatalos de mégis elfogadható bármit keresek, amit a kérelem indoklás részéhez írhatok és valószínűleg elfogadható. Hogy miről mire, azt nem szeretném leírni.
2013. jún. 12. 03:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem utasítják el hacsak nem történelmi és védett nevet nem választasz, és nem anyakönyvezhetőt.
2013. jún. 12. 06:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs méltányosság... 10e ft a kérelem...

1000 az anyakönyvihivatalból a változást igazoló irat másolata.

Ha ismételt kérelmet adsz be, az már 50e

Ezen felül az irataid cseréje...

2013. jún. 12. 07:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt mindent leírnak, a rád vonatkozóakat is

2013. jún. 12. 07:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

UItolsó kettő vagyok

"A jelenlegi keresztnevemme gyerekkorom óta nem tudok azonosulni, ezért szeretnék más névvel elni."

2013. jún. 12. 07:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A keresztnévnél nem kell túl sok indoklás, mert a vezteéknév változtatása a hangsúlyosabb. Írd le azt, hogy a nevet utálod kicsi korod óta, nem tudsz vele élni, szeretnél másikat. Ennyi.
2013. jún. 12. 09:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik (minden másnak már utánajártam, csak indoklásom nem volt), köszönöm!
2013. jún. 12. 10:03
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Családból valakinek az a neve,s te nem szeretnéd az ő nevét viselni mert rossz emlékeket idéz fel. Pl én Éva vagyok, édesanyám után kaptam a nevem,aki egy fiatal 18éves lány után kapta a nevét. S ez a fiatal lány tanárnőnek készült,de megfázott hazabiciglizés közben. (Egyébként rokon volt.)S anyukám ő utána kapta tiszteletből a nevét. Valahogy nem szeretem én a nevem,de ezvan. Egyébként ha belegondolunk jogos,h ezt a nevet kaptam mert a (lánykori) vezetéknevem elég hosszú,igy ahhoz rövidet kerestek anno anyumék.
2013. jún. 16. 13:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem simán elfogadják, volt egy lány, legyen Horváth Mónika, nevelt gyerek volt (roma, romák is fogadták örökbe). Aztán egyszer csak felvette a nevelt szülők nevét, de olyan annyira, hogy hirtelen Horváth Mónikából, Balogh Amanda lett.

Szóval szerintem el fogják fogadni neked is. (a név nem pont ugyanezek volt, példának írtam.)

2013. aug. 23. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!