Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy állnátok hozzá ehhez...

Ti hogy állnátok hozzá ehhez a helyzethez?

Figyelt kérdés

Szüleim mindig hangoztatták hogy gyűjtenek nekem induló tőkét, ha építkeznék vagy családi házat vennék, Apámtól ha kérdeztem miért nem vesz magának nagyobb motort vagy más egyebet, azt mondta mert nekem kell gyűjtenek

Múlthéten kibukott a dolog hogy semennyi pénzt nem raktak be, csak mondogatták

1 millió forint van a nevemen értékpapíron, amit annak idején nagyim adott, és ezzel vége is

Nagyon szomorú vagyok hogy át ejtettek, mert így teljesen csak magamra számíthatok ha beruházás lesz majd, mikor kérdeztem tőlük hogy akkor mégis mikor óhajtanak gyűjtögetni? talán 1 hónappal azelőtt mikor meg már kell a lakásra a pénz?

Azt mondta anyu, ne hőbörögjek, miből rakjon félre mikor legalább 40-45 a rezsi pontosan nem tudom, de hozzáteszem a kettejük fizetése 320e ft, ebből kétlem hogy nem lehetne félretenni havonta

Elmegy olyan piti dolgokra a pénzük hogy észre se veszi az ember és következő fizetésig marad a 320-ból kb 30e ft, fater közel 900 ft-os cigit szív meg ilyenek

21/F

2013. jún. 11. 16:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
81%

Sok szülő jön ezzel, hogy azért nincs ez meg az, mert spórolok a te jövődre, aztán meg egyszer csak nincs pénz mégse semmire. Sokan nem tudnak bánni a pénzzel. A 320 ezer tényleg nem számít olyan nagyon soknak, pláne, ha egy nagyobb rezsijű házat kell fenntartani. Ez van. Tényleg nem volt szép a szüleid részéről, hogy ezzel takaróztak, hogy a te jövődre gyűjtenek, de ezen túl kell lépned.

21 éves vagy. Szerintem, igen nagy luxus az, hogyha azt várod, hogy huszonévesen saját házat építhetsz. Sokan 40 évesen sem tudják ezt megtenni. Fiatal vagy, előtted az élet. Az oké, hogy 19 éves korod óta dolgozol, de az csak két év. Majd ha dolgoztál 30 évet, és apróról apróra összeraktad a házra valót, akkor hidd el, hogy sokkal jobban meg fogod becsülni, mintha a szüleid tolják a feneked alá. Igen, szerintem is kell támogatnia a szülőnek a gyereket, de szerintem nem úgy, hogy házat vesz neki (vagy pénzt ad rá) huszonéves korában, hanem úgyhogy segít neki elérni a céljait (neveli, kitaníttatja, lelkileg támogat, melléd áll, stb.). De ezekért a célokért (ház, autó, nyaralás, stb.) jobb, ha te küzdesz meg magad. Hidd el, neked lesz jobb. Igen, szomorú, hogy a szüleid ezzel hitegettek, de neked is lesz házad, csak meg kell dolgoznod érte. Az egy millió, meg nem vacak egy millió, mert nagyon sok embernek ennél jóval kevesebbel kellett elkezdenie az életet, és sokan csak álmodozhatnak arról, hogy egyszer lesz egy millájuk. Szóval, inkább örülj a baromi mákodnak, hogy a nagymamád hagyott rád pénzt. Sokan vannak, akikre csak adósságot hagynak, nem milliót.

2013. jún. 11. 17:51
 22/23 A kérdező kommentje:

Elfogadom lassacskán hogy a magam embere vagyok ezentúl még ha velük is lakom most, utoljára általános sulis korom óta voltam szórakozni egy kis baráti körrel, ma meg csak munkából állok ki, olyanok hogy nyaralás? Hajjaj eszembe se jutna mert ennyire spórolok, megtehetném hogy ennyi idősen az évekre múlására hagyjam magam, és majd lesz ami lesz, de az a baj hogy nem érném be vele

Marad a munka, más mese nincsen, ha anyuékat félreismertem legalább én spóroljak hogy előre jussak

2013. jún. 11. 18:33
 23/23 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal nincs feltétlen gond, hogy nem tettek félre, sok szülő nem tesz félre. No meg nem feltétlenül csak a konkrét forintok számítanak, ha pl. kitaníttatnak mondjuk pilótának, amivel hétszámjegyű összeget viszel haza havonta, akkor azzal sokkal többet adtak, mintha odaadták volna azt a pénzt kp-ben.

Mondjuk érthető, ha te most elvárnád tőlük, de ne várd el. Így legalább maximum pozitívan csalódhatsz :)

Viszont abba az irányba ne menj el, ami itt az oldalon divat, hogy miért költenek erre vagy arra. Az ő pénzük, megtehetik hogy arra költik, amire akarják. Ha akarják, nagyobb motorra, ha akarják, 900 Ft-os cigire.

2013. jún. 11. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!