Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom exbarátnője még...

A párom exbarátnője még mindig próbálkozik. Van okom féltékenykedni?

Figyelt kérdés

A barátommal 8 hónapja vagyunk együtt. Alig egy héttel azután kezdtünk járni, hogy ő szakított az akkori barátnőjével.

A lány még mindig szerelmes belé, gyakran írogat neki, amit a barátom legtöbbször figyelmen kívül hagy, de néha beszélget vele. Sokat kérdezget rólam, legutóbb azt, hogy mit nem szeret bennem a barátom, ő pedig beszámolt róla, hogy min szoktunk veszekedni. Nagyon rosszul esett, hogy a volt barátnőjével beszélte meg ezt.

A másik dolog, hogy a lány kérdezgette, hogy van-e még esélye a barátomnál, aki erre azt válaszolta, hogy mostanában nincs, vagyis nem utasította el.

Ezeket onnan tudom, hogy a barátom időnként beszámol ezekről a beszélgetésekről. Bízom benne, és nagyon szeretjük egymást, de ezek a dolgok megijesztenek. Miért nem hajtja el a lányt? Egyszer azt mondta, hogy ha szakítanék vele, akkor lehet, hogy visszamenne hozzá.

Ti mit tennétek a helyemben? Nagyon idegesít, hogy még mindig képben van az exbarátnő.

Természetesen elmondtam az aggályaimat a barátomnak, megbeszéltük, de kíváncsi lennék kívülállók véleményére is.

20/L

2013. jún. 9. 20:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Amikor kiírtam a kérdést, arra számítottam, hogy a legtöbb válaszadó azon a véleményen lesz, hogy alaptalanul féltékenykedem. De ezek szerint nem reagálom túl a dolgot.

A barátom viszonylag sokat beszél az exbarátnőjéről, de legtöbbször negatív dolgokat. Összehasonlítgat vele, elmondja, hogy miben vagyok jobb, néha azonban előjön, hogy az ex ezt meg azt jobban csinálta, mint én.

Tudom, hogy nem szerelmes már belé, viszont többször említette már, hogy mennyire sajnálja a lányt a hirtelen és váratlan szakítás miatt, miközben már az összeköltözést tervezgették. Azt mondja, ezért próbál kedves lenni vele, nem akarja megbántani.

Tényleg nem lépett még túl rajta. Szerintetek tudok én ebben bárhogyan segíteni neki?

Tudom, hogy túl hamar jöttünk össze a szakításhoz képest, de nagyon szerelmes voltam belé, úgyhogy nem érdekelt. Ő pedig azt mondta, nincs szüksége időre.

Viszont fontos megjegyeznem, hogy csak akkor szakított véglegesen a lánnyal, amikor már biztos volt benne, hogy én járni fogok vele. Most pedig kényelmes neki ez a helyzet, hogy ha velem esetleg nem működik a kapcsolat, akkor ott van az ex, aki még mindig visszavárja. Ti is így látjátok?

Biztos vagyok benne, hogy nem csalna meg, de elég idegesítő a tudat, hogy az elődöm esetleg az utódom lehet.

Tudok változtatni ezen a helyzeten? Kérjem meg a barátomat, ne beszéljen többet a lánnyal? Vagy állítsam választás elé? Ha nem muszáj, nem szeretnék szakítani vele, mert nagyon sokat jelent nekem.

2013. jún. 10. 23:31
 12/18 A kérdező kommentje:
Még azt nem értem, hogy miért mondja el nekem ezeket a barátom? Ti mit gondoltok?
2013. jún. 10. 23:44
 13/18 anonim ***** válasza:

Azért beszél az exéről, mert a kérdés foglalkoztatja. Nagyon gyerekes, hogy folyton összehasonlítgat vele, és ezt még ki is fejti.

Mivel alapvetően nyilván becsül és szeret téged (is???), nem akar átverni, és úgy érzi, hogy ha neked is kitálalja az exe ügyét, akkor nem gerinctelen, nem ver át, teljesíti az "őszine kapcsolat" elvárásait.

2013. jún. 11. 10:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

mennyi ideig voltak együtt a lánnyal? gondolom ha már összeköltözni akartak, komoly volt a kapcsolat. és miért szakítottak? miattad?

az, hogy csak akkor szakított végleg a másik lánnyal, mikor veled biztossá vált a kapcsolat: számomra nem pozitív. magyarul nem volt olyan nagy probléma az exszel, hogyha alapból nem szakított volna vele, simán maradt volna mellette, ha te nem jössz. szerintem a barátod egy kicsit kapcsolatfüggő, nem akar egyedül maradni, ezért mondta neked is, hogyha elhagynád, vissza menne a lányhoz.

2013. jún. 11. 11:38
 15/18 A kérdező kommentje:

Kevesebb, mint egy évig voltak együtt. Nem konkrétan miattam szakítottak, voltak köztük problémák, de az tette fel a pontot az i-re, hogy a barátom szerelmes lett belém.

Én is úgy látom, hogy kapcsolatfüggő. Ha én nem kerülök a képbe, inkább maradt volna egy olyan kapcsolatban, ahol nem érezte már jól magát, mint hogy ne legyen senkije.

De szerintem ez a kisebbik probléma. Én csak szeretném megakadályozni azt, hogy a lány próbálja magához édesgetni azzal, hogy folyamatosan levelekkel bombázza, amelyekben szerelmet vall és nosztalgiázik.

2013. jún. 11. 15:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a te feladatod. A srácnak kéne lerendezni, ha szeret téged, mert normális ember tudja, hogy ennek nincs helye egy kapcsolatban. Az én barátomnak is írt az exe egyszer egy levelet, nosztalgia blabla, mi lenne ha találkoznának (bár az exével már évekkel előttem szakítottak), és a barátom válaszolt neki, hogy felejtse el, ennyi. Engem is megkeresett a volt barátom, hogy mit szólnék egy találkozóhoz, és kerek perec megmondtam, hogy nem. Néhányan vannak, akik szerint lehet tartani a kapcsolatot az exekkel baráti szinten. Szerintem ez kizárólag addig érvényes, míg a másik félt nem zavarja. Nálunk mindkettőnket zavar, és egyébként is, miért érdekelne engem az ex? Nem véletlenül lett vége. Tudom, hogy az életem része volt anno, de most más az életem része, és nem akarom elveszíteni olyan miatt, ami csak "volt".

Írtad, hogy megbeszélted ezt a barátoddal, de én javaslom, hogy még egyszer próbáld meg, és mondd el neki nyomatékosabban, hogy téged ez miért zavar. Esetleg tedd fel neki a kérdést. ő hogy érezné magát, ha te leveleznél/találkoznál egy olyan exeddel, aki még próbálkozik nálad.

Én biztosan megmondanám a barátomnak, hogy ha nem szakítja meg a kapcsolatot a csajjal, akkor elhagyom - de úgy érzem, nálad ez nem lenne elég indok, hiszen a fiú megmondta - visszamegy az exhez. Viszont én nem értem mit keresel így még mellette. Világos, hogy nem szeret úgy, ahogyan te őt. Így viszont nincs értelme a kapcsolatnak. Értem, hogy nehéz, de vagy vele maradsz és idegeskedsz azon, hogy beszélget az exxel, vagy hagyod az egészet, és keresel valakit, aki úgy szeret, ahogy kéne.

2013. jún. 13. 10:34
 17/18 anonim válasza:
Egyetértek az előttem válaszolókkal.Légy nagyon résen!
2013. jún. 25. 23:32
 18/18 anonim ***** válasza:

10-es válaszát kétszer aláhúznám. Az a kijelentés, hogy ha szakítanál vele, lehet, hogy vissza menne az exéhez, annyira árulkodó (és sértő), hogy árulkodóbb nem is lehetne.

Nekünk, férfiaknak időnként arra van szükségünk, hogy egyedül legyünk, és átgondoljunk dolgokat. Ő ezt nem tette meg az előző szakítás után, így nem tudott az exe ellen dönteni teljes mértékben, azaz nem tudott melletted dönteni. Ilyen alapon soha nem lehet stabil kapcsolatotok. Mindenképpen egyedül hagynám egy időre. Ha visszamegy az exéhez, akkor világos helyzet.

2013. jún. 25. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!