Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy nem tudok...

Miért van, hogy nem tudok anyósnak hinni, akármennyire próbálkozik?

Figyelt kérdés
Kezdetektől fogva megmondtam neki, ha valami nem tetszik, sógornőm nem. Náluk annyira beleásott a kapcsolatba, hogy a válás küszöbén állnak. Mi nagyon jól vagyunk a férjemmel, anyós pedig, főleg amióta jön a baba, nagyon "kapar", hogy befogadjam, de nem vagyok rá képes azok után, ahogy az elején magasról tett rám is, és sógornőm esetét nem tudom kiverni a fejemből...
2012. febr. 14. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem vagy rá képes, akkor ne erőltesd. Neki akarsz megfelelni, a férjednek, vagy önmagadnak ? Ezt kellene eldöntened.
2012. febr. 14. 12:31
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Mert nem tudod visszanyerni a bizalmát. Ebben az esetben nem is biztos, hogy baj. Ha nem piszkáljátok egymás, nem tiltod el a gyerektől akkor tartsd meg a tisztes távolságot továbbra is.
2012. febr. 14. 12:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez a semleges kapcsolat nekem jó, ő meg nagyon nem érdekel. Tudjátok, nálam az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor sógorom megütötte a sógornőmet, és anyósom a fia mellett állt ki, hogy a sógornőm ezt biztosan megérdemelte... ezek után nem tudok úgy ránézni, hogy bizalmam lenne felé. :(
2012. febr. 14. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
66%
Nem feltétlen kellene erőltetni hogy szeresd, hisz neked hiába mutatja a jót látod a tényeket. Szerintem csak próbál lyukat találni nálad hogy beülhessen aztán belülről bomlasszon titeket is. A gyerekhez engedd, ha hoz neki valamit engedd de tartsd a távolságot, ne uraljon titeket.
2012. febr. 14. 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Mert kutyából nem lesz szalonna. Avagy: egy ötvenes-hatvanas ember már nem fog megváltozni.

Marad a semleges kapcsolat, udvariassági látogatások, beszélgetések és sütike ünnepeken, ennyi. Nálunk ez van, én ezt már nem akarom beljebb vinni, mert már nem vagyok képes rá. Nálunk is régebben (esküvő, terhesség környékén, és a baba első egy éve alatt) is voltak gázos dolgok, most meg már hiába mosolyognak és kedveskednek és cukiskodnak, már valami eltört, ami megragaszthatatlan. Megyünk kéthetente, pár órára, és ünnepekkor. Nem kell belőlük nekem ennél több. Bármilyen rondán hangzik is. Talán nálad is ez a megoldás, mert ami egyszer elszakad, azt hiába csomózgatod, a csomó ottmarad. Az erőltetett bájvigyor meg nem megoldás. Senki nem erőszakolhatja meg magát, hogy "márpedig akkor is megkedvelem", ha nem megy, nem megy.

2012. febr. 14. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Én is anyós vagyok,de azt mondom ha ugy állt hozzád és a sogornödhöz,akkor ne higgy neki,ill.légy ovatos.Tapasztaltam én is a családban és rokonságban az ilyen kaparos fajtákat,nem változnak meg-senki sem tud ki bujni a böréböl.
2012. febr. 14. 14:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem akarom erőltetni, csak néha bűntudatom van párommal szemben hogy az anyját nem tudom elfogadni (bár ezt sosem mondja, megért, látja az anyja hibáit ő is, és a sógornőm pártján áll).

Csillagfürt, anyósként Neked külön köszönöm :)

2012. febr. 14. 15:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia,anyós és én közöttem is volt egy-két konfliktus,mely után úgy döntöttem,hogy én bizony nem teperek tovább,minek?Minél jobban tepertem,annál lenézőbben viselkedett velem.Arra jó volt,hogy már nem fáj semlegesnek lenni.Minden héten egyszer jön,a gyerekeket,ha akarja elviheti (három és kilenc évesek már),ezt az egy délutánt elviselem,udvarias és tisztelettudó vagyok vele,ezen kívül ünnepekkor találkozunk.Be kellett látnom,hogy máshogy nem működik.
2012. febr. 14. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!