Demenciás időssel (időskori elbutulásos) milyen az élet?
Figyelt kérdés
2013. jún. 7. 08:24
11/15 kikicsoda válasza:
Nagyon köszönöm, hogy megértesz és bíztatsz. Amit leírtál, nálunk is ez van, csak nem részleteztem, de látom, tudod miről van szó. Te még biztosan fiatal vagy, hogy a nagymamádról írsz. Látod, az is hogy tud fájni, hát még mikor egy Édesanyáról! Én 57 éves vagyok, nem is régimódi a felfogásom, de ezt feldolgozni! 3 éve van otthonban,de köszi a jó szavakat Tőled!!Üdv.Éva
12/15 anonim válasza:
Nagyon nehéz, én az Édesanyámmal csináltam végig.Az utolsó 9 hónapban amíg kórházban volt minden nap mentem hozzá, soha nem tudtam előre, hogy mire megyek be- volt amikor az egész kórház őt kereste ...,de a mai napig nem bántam meg, hogy a kórházban töltött 2,5 hónap után nem adtuk be elfekvőbe,öregek otthonába.Hozzánk költöztettük és itt teljesen megnyugodott,fárasztó, és főleg lelkileg megterhelő volt a 24 órás szolgálat, de mellettem volt a család és ha élne még akkor is megcsinálnám még egyszer.Nekem így tiszta a lelkiismeretem, hogy Anyuért minden tőlem telhetőt megtettem.
13/15 kikicsoda válasza:
De jó neked, hogy volt erőd-erőtök végigcsinálni. Irigyellek. És mnden tiszteletem!
14/15 anonim válasza:
Nagyon rossz. Nagypapámnál először demencia volt, utána alzheimer. Amikor már senkit se ismert fel, és azt hitte, hogy 5 éves, és cseléd, s a nagyim a gazdasszony... Na, azt nem kívánom senkinek.
15/15 anonim válasza:
Én demens betegekkel foglalkozom. Ez napi 24 órás feladat. Anyukám 83 éves, a Lucetam gyógyszertől jobban van. Nem esik el, nem beszél félre. Egyedül nem szabad kiengedni őket. Rosszul létkor idegenek nem segítenek. Az ilyen idős ember bűnözők prédájáva válhat. A Gerodorm nyugató mellett végig alusszák az éjszakát. Hivatalos ügyeiket én intézem. Pénzüket én kezelem. Felügyelet mellet dolgozhatnak. Gáztűzhelyt, vasalót égve felejthetnek. Ehhez nagy türelem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!