Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a témában miért írogatja...

Ebben a témában miért írogatja mindenki a 18-20 éveseknek, hogy nem gondolja-e, hogy ideje lenne elköltöznie otthonról?

Figyelt kérdés
A mai világban mégis hogyan? Munkahely sincs, ha netán akad, akkor a fizetés nevetséges...

2013. jún. 6. 23:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Általában akkor írják, ha az adott 18-20 éves gyerek arról panaszkodik, hogy tarthatatlan otthon a helyzet. Megszoksz vagy megszöksz. Mégis mi mást lehetne tanácsolni?
2013. jún. 6. 23:35
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

- Egyesek itt vezetik le a saját frusztrációjukat, amiért őket kidobták a szüleik, vagy egyéb okból a saját lábukra kellett állniuk idejekorán.

- Sokan a régi világba élnek. Egyszerűen nem értik, hogy nincs munka, mert az ő állásuk megmaradt a rendszerváltásnál. Azelőtt meg ugye bementél egy központba és adtak munkát, mert olyan nincs, hogy valaki nem dolgozik. Állásinterjún természetesen még sosem voltak és nem is értik, hogy mi a baj.

- A környezetükben látnak 1-2 rossz példát és ezért minden fiatalt lusta, dolgozni és tanulni sem akaró büfészakot végző szülein élősködő, követelőző vámpírnak látnak.

2013. jún. 6. 23:39
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Én már most rakom félre a szegény 65e forintomat, hogy legalább 30éves koromra tudjak venni egy kis kertes házat, persze anyuék támogatása is kellesz majd

Mai világban, komolyan mondom sajnálok költeni a keresetemből, a farmerom a seggemen lyukas, de hordom azt, minden forint számít nálam a későbbi évekre nézve

Annyiból szerencsés vagyok hogy nem kell leadnom a pénzből itthon, mert amúgy szarnék bele és elszórnám mindet, hisz semmire nem elég, de inkább elrakom

20/F

2013. jún. 6. 23:40
 4/15 anonim ***** válasza:
43%
Mert bezzeg az én időmben...
2013. jún. 7. 00:26
 5/15 anonim ***** válasza:
27%
Hagyjuk már hogy nincs munka. Budapesten 10 perc alatt lehet munkát találni. Persze aki nem itt él az más, de a pestiek igenis találnak ha akarnak. A Tesco-ba folyamatosan van felvétel, minden áruházba. 18-20 évesen ha rendes munkája van nyugodtan elmehet otthonról, bár szerintem 21-2 év felett már muszáj. Sajnos az a baj hogy a mai fiatalok se dolgozni nem akarnak, de még hülyék is az élethez. Semmit nem tudnának elintézni a szüleik nélkül, se egy hivatalos ügyet, de még egy bevásárlást sem. Itt kezdődik a probléma. Nem kell messze szaladni, 10 éve egy 18 éves sokkal életrevalóbb volt mint a maiak. (Én is ennyi vagyok de hál' istennek életre neveltek, nem szolgáltak ki mint a korombelieket) Nem azt mondom hogy törvényszerű elköltözni, de ha ne adj isten történne valami a szüleikkel, megpusztulnának mert vagy éhen maradnának, vagy a retek enné meg őket. Tisztelet a kivételnek, de ha szétnézel az utcán, láthatod hogy a mai 20 évesek úgy öltözködnek mintha 14 évesek lennének. Mindenféle színes ruha, fültágító, stb. Persze legyen stílusa ha neki ezt tetszik, de egy állásinterjúra is deszkás cipőben menne el
2013. jún. 7. 01:17
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Általában akkor szoktak ilyeneket válaszolni, amikor a fiatal panaszkodik, hogy a szülők nem kezelik őket felnőttként, beleszólnak hogy mikor hová mennek, piszkálják őket hogy takarítani kéne vagy a hűtőből csak kipakolni tudnak, de elvárják, hogy apu-anyu kiszolgálja őket, adjanak pénzt amire csak akarnak.
2013. jún. 7. 01:24
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Nem gondolod, igy ideje lenne elköltözni otthonról? Munka van? Vagy lusta vagy, vagy mivan?
2013. jún. 7. 01:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"A Tesco-ba folyamatosan van felvétel, minden áruházba."

Az összes budapesti Tescoba jelenleg 23 állás van.

[link]

Nyilván nem 23 munka nélküli van és nem csak 23 fog jelentkezni. Hanem mondjuk 823. Amiből 800-at nem fognak felvenni.

A legelső munkámat úgy kaptam, hogy behívtak interjúra, a főnök meglátott elkezdett vigyorogni. Kiderült, hogy évekkel ezelőtt ugyanarra a helyre járt szórakozni, mint én. Vigyorogtam én is, bár egyáltalán nem emlékeztem rá, de jól lőtte be a helyet én is jártam oda. Meg se kérdezett semmit, csak közölte, hogy enyém az állás. Tudod hányan jelentkeztek még? Ez a legelső hirdetés volt, amire elküldtem a motivációs levelemet és az önéletrajzomat.

Ennyi erővel mondhatnám, hogy na persze, egyszer jelentkeztem, fel is vettek, hahaha van itt munka. Csak kicsit reálisabban látom a helyzetet. 18 évesen nem sokat tudsz még.

Egyébként kérdező, sokszor tényleg nem lehet mit mondani. Sok ember tényleg időt és energiát fektet abba, hogy megértse a problémát, próbáljon megoldást kitalálni, javasol mindenfélét, de sokszor csak azt kapja a kérdezőtől, hogy minden szar, semmi se jó, még az a hülye, aki segíteni akar. Egy idő után szerintem mindenkinek elege lett, így úgy van ezekkel a kérdésekkel, hogy vagy nem is válaszol már, vagy annyit mond, hogy költözz el akkor bszd meg.

2013. jún. 7. 02:38
 9/15 anonim ***** válasza:
92%
Hm..én Pesten másfél év alatt találtam normális munkát...
2013. jún. 7. 07:39
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy rosszul fizető állásom, ahova csak protekcióval lehet bekerülni, meg sem hidtik az állásokat!!!

Másodjára is el kellett jönnöm, igaz árufeltöltőként lenne munka, de abból társ nélkülmmegnézem ki él meg. Bp-en

Lehet ogy avidéki bejárni nem tud, a bp-i pedig éppen az albérletet tudja kifizetni belőle. Persze a semminél több, de azért gondoljuk végig.

18 évesen én is azt hittem az élet fenékig tejfel...jah és én majdnem 10 éve voltam 18, lehetek én életre való, de hiába (amúgy 22 évesen költöztem Bp.-re)

2013. jún. 7. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!