Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felmondtam a munkahelyemen és...

Felmondtam a munkahelyemen és közben kiderült, hogy terhes vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A férjemmel együtt mind a ketten felmondtunk a munkahelyünkön, mert külföldre mentünk volna dolgozni. Csak közben kiderült, hogy terhes vagyok. Mit csinálnátok a helyemben? Most még a felmondási időt töltjük, a főnököm nem vonja vissza, nem engedi, hogy mégis ott maradjunk. Munkahely nélkül még az albérletet sem tudjuk fizetni.
2013. jún. 5. 13:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%
A gyerek egy okkal több a külföldre.
2013. jún. 5. 14:10
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ, melyik ország. Nagy-Britanniában élő ismerőseim pl. azt mondták, szülni tuti hazajönnek, mert annyira szörnyű a közegészségügy, hogy ott nem mernének. Más országokról nincs információm...

A szüleiteknek biztos rossz lesz, hogy nem láthatják az unokájukat, így megértem, hogy nem olyan könnyű dönteni. Az ember a saját kényelmével egy ilyen váltás esetén nem annyira törődik, de ha a családjáról van szó, már óvatosabb. A semmiből viszont nem lehet élni, a párodnak nagyon jó munkát kellene itt most hirtelen találnia, hogy maradhassatok.

Ha problémamentes a terhességed, még vagy egy fél évig tudsz kint dolgozni az állásod típusától függően. Nagy kérdés az is, be lesztek-e jelentve, lesz-e TB-tek, a baba kap-e ingyenes ellátást stb. Ezeknek járjatok nagyon alaposan utána, mert ez a része nem játék, nyugaton nagyon drága az egészségügy, ha nektek kell fizetnetek az ellátást.

2013. jún. 5. 14:10
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
1. vagyok, nem kell így lepontozni a válaszomat, nem a gyerekre értettem a szívást (mert gondolom erre értettétek..), de én megértem a kérdezőt, mert nem könnyű helyzet. Lehet, hogy nincsen kint semmilyen segítsége, és ha hamarabb kiderül a terhesség, akkor inkább maradtak volna itthon. Szóval igenis, ez így szívás! Mert a babával nehéz lesz az ismeretlenbe belevágni! De persze ha nincs más választás, akkor menjenek, ezért is tanácsoltam..
2013. jún. 5. 14:16
 14/20 anonim ***** válasza:
75%
Menjetek külföldre! A gyerekig még van 6-7 hónap, addig simán bedolgozzátok magatokat. Barátnőm meg itt tanul, viszont szülni már külföldön fog. Jelenleg egy fizuból vannak, de így is jól kijönnek. Vágjatok bele amíg lehet, ne ússzon el a kinti lehetőség is.
2013. jún. 5. 14:32
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

Külföldön is igényelhettek a gyerek után családi pótlékot, (vagy ami épp ott a neve), ami jóval több, mint az itthoni összeg. Bejelentett munkahely (a férjednek) és bejelentett lakcím biztosan kell hozzá.

Ha a kicsi picit nagyobb, sokkal könnyebb visszamenni dolgozni, a legtöbb országban ennek megvan a kialakult kultúrája, nem úgy mint itt. Ennek is időben érdeklődjetek utána, pl. mikor tanácsos bölcsibe íratni.

2013. jún. 5. 14:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Egy kinti szülés horribilis összeg. Esetleg menjen ki a párod egyelőre egyedül, küldjön haza pénzt, te meg ha vannak szülők, maaradj náluk addig. Nem könnyű szitu. Te meg esetleg elvégezhetsz valami nem túl drága tanfolyamot, ami szakmát amit otthon terhesen lakáson is lehet majd csinálni. Mittudomén, az összes műlörmös szinte ezt csinálja akiről hallottam, jópár ezer ft egy ilyen alkalmanként. Csak egy tipp, bocs ha butaságnak tartod.
2013. jún. 6. 13:59
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem butaság amit írsz!
2013. jún. 6. 17:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttetek?
2013. jún. 11. 15:29
 19/20 A kérdező kommentje:
Németország mellett!
2013. jún. 11. 18:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Jó döntés !Viel Glück ;-) ! ...
2013. jún. 11. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!