Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennél egy olyan kapcsolat...

Luxor kérdése:

Belemennél egy olyan kapcsolatba, amiben a férfi határozottan kijelenti, hogy soha nem akar gyereket, Neked meg régóta vágyad?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szeret és velem tervez, de gyereket nem...

Én mindig arról álmodtam, hogy lesznek gyerekeim, de szeretem ezt a férfit is. A véleménye nem fog megváltozni, mivel van egy könnyen öröklődő pszichiátria betegsége, és nem akarja, hogy a gyermeke is ettől szenvedjen. Azt mondja, hogy felelősen akar gondolkodni.

Ő 30 éves, én 27

2013. jún. 4. 21:20
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket!

Tudom, hogy furcsán hangzik, de az is eszembe jutott, már, hogy mi lenne, ha szakítanék Vele, aztán kiderülne, hogy nem is lehetne gyerekem... nem kéne ilyeneken gondolkodnom, de mégis...

Az örökbefogadás, vagy donor apa, még nem jött szóba, de holnap, megbeszélem Vele, és ha neki ez problémát jelentene, akkor már tudom a kérdésre a választ...

2013. jún. 4. 22:15
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mindegy, hogy a betegsége miatt nem szeretné, ha tőle esnél teherbe (mert van más lehetőség is, nem a megcsalásra célzok ;), vagy nem szeretne gyermeket. Első esetben örökbefogadás, vagy nem tudom, Magyarországon hogy megy, lehet-e spermadonort keresni, vagy sem, de esetleg az. Második esetben az alapvető gondolkodásmód, és a legnagyobb közös cél: gyermeknevelés, avagy sem, a kérdés, ha abban nem egyeztek, kár tönkretenni egymást...
2013. jún. 4. 22:42
 13/28 anonim ***** válasza:

Biztos benne, hogy az a betegség olyan könnyen öröklődik? Inkább a hajlam szokott öröklődni de a környezet a nevelés segíthet. Beszéltetek erről egy orvossal vagy kategorikusan elzárkózik?

Nem mindegy ám, hogy konokul ragaszkodik az elképzeléseibe vagy szeretne de nem meri bevállalni. Lehet, hogy ez nála csak egy kifogás és a betegség nélkül sem akarna.

Ezeket, mind le kéne tisztáznotok és megbeszélni.

Amúgy valamilyen szinten megértem a párod. Nekem szívzörejem van és pánik beteg vagyok. Én sem akarok gyereket. Nem akarom, hogy olyan kis nyeszlett legyen, mint én.

Persze nem biztos, de benne van a pakliban és ez elgondolkodtat. Ráadásul veszélyeztetett terhes lennék a szívem miatt.

Szóval ha nagyon akarod azt a gyereket akkor sajnos kellemetlen döntés előtt állsz. Gondold át, hogy milyen lehetne az életetek évek múlva gyerek nélkül és milyen lenne a te életed gyerekkel egy másik nagyszerű ember oldalán.

A szürke hétköznapok bele vannak kalkulálva az életbe vajon nem fogod megbánni?

2013. jún. 4. 22:47
 14/28 anonim ***** válasza:

Én is osztom a többiek véleményét. Nem mindegy, hogy csak a betegségét nem akarja semmiképpen sem örökíteni, avagy egyáltalán nem szeretne gyereket. Utóbbira találnánk szerintem megoldást és bár én sem tudom ez a donor dolog kicsiny hazánkban hogy működik, de ezt egy orvostól könnyen megtudhatjátok. Végső soron még mindig ott van az örökbefogadás.

Ha a párom alapjában véve nem szeretne abszolút gyereket, akkor nem tudnám mellette leélni az életemet, mert nagyon vágyom gyerekre és ő ezt nem adja meg nekem. Önkéntesen nem mennék bele egy ilyen szituációba.

2013. jún. 5. 01:10
 15/28 anonim ***** válasza:
55%

Ha azon gondolkoznék, hogy elhagyjak valakit, akit elvileg szeretek, valakiért, aki még nem is létezik, akkor tudnám, hogy nem is szeretem azt igazán, akit ezért el akarok hagyni.

De én könnyen beszélek, sosem szeretnék gyereket, nem tudom átérezni ezt a vágyat, hogy emiatt felrúgjak mindent, csak mert kell a gyerek.

Szóval hallgass a szívedre, ha nem tudsz gyerek nélkül élni, akkor lépj, mert tényleg boldogtalan leszel.

2013. jún. 5. 01:15
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, most csak úgy érzed, hogy megtaláltad azt, akivel boldog lehetsz...de nem veszed észre, hogy pont azt nem adja meg, ami neked a legfontosabb?--egy gyerek boldogságát--

A szerelem hidd el, elmúlik, a gyerek utáni vágy meg mindig gyötörni fog!

2013. jún. 5. 04:33
 17/28 anonim ***** válasza:

eldönteném, hogy melyik a fontosabb...a férfi vagy a gyerek...ha viszont a férfit választom, soha a büdös életbe nem fogom azzal hajkurászni, hogy mégis csináljon nekem gyereket...

én személy szerint a gyereket választanám...

24L

2013. jún. 5. 09:16
 18/28 anonim ***** válasza:

ha meg belemegy az ilyen donorapába illetve más lehetőségbe, akkor ugye nem kérdés:) remélem sikerül megoldani!:)

24L

2013. jún. 5. 09:18
 19/28 anonim ***** válasza:
50%
Választhatod őt, de hidd el a gyerek utáni vágy, mindent felül fog írni előbb-utóbb.
2013. jún. 5. 09:57
 20/28 anonim ***** válasza:

Szerintem a legfontosabb a szeretet, főleg, ha úgy érzed, ő az igazi. Ha ő is ennyire szeret téged, akkor bízz benne, biztosan nem fogja elvárni tőled, hogy lemondj az álmodról, a gyerekről. Meg fogjátok tudni oldani, beszélgessetek erről sokat! Ha viszont emiatt elhagynád, akkor nem őt szereted, hanem saját magad!

Lehet, hogy ő elzárkózik attól, hogy donortól szülj vagy örökbe fogadjatok. Akkor viszont ő nem téged szeret, hanem saját magát. Beszéld ezt meg vele, mielőtt döntesz!

Ha most elhagyod a párod, és találsz egy másikat, akinek szülsz majd, attól még nem biztos, hogy boldog leszel! Most viszont vele az vagy.... Hallgass a szívedre:)

2013. jún. 5. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!