Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még ahhoz közöm, hogy mi...

Van még ahhoz közöm, hogy mi folyik otthon, ha már évek óta nem lakok otthon?

Figyelt kérdés

Sokszor balhé van otthon (régen is ez volt), apám nem dolgozik és tele vannak adósággal, anyám depressziós, de nem szól bele semmibe. Ő sem dolgozik. Innen-onnan kapnak pénzt, abból élnek, de most is kikapcsolták a gázt. Majd kölcsönkérnek megint :-( Apámékkal nem lehet erről beszélni, csak felidegesítem magam, tiszta hülyék. Tesómékkal próbáltam (10, 14, 18 évesek), mégiscsak ők laknak otthon, hátha tudnának valamit tenni, de nekik is nehezükre esik erről beszélni. Elhiszik azt a zagyva szöveget apáméktól, hogy mindenki hibás, csak ők nem, meg nincs munka sehol. Már évek óta hol van, hogy nincs :-( Most már nem is nagyon keresnek és visszahallottam, hogy okoskodós vagyok. Tőlem is kértek már pénzt kölcsön, volt, hogy nem láttam többet. Anyám már volt idegosztályon is, öngyilkos is akart lenni. Azért csak bánt engem is, hogy így vannak!

Most akkor beleszólhatok az otthoni zűrbe, vagy nem az én dolgom már?

2009. okt. 6. 22:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Aon kivűl, hogy aggódsz a szüleidért, nem sok beleszólásod van az otthon dolgokba. Ha bele próbálnál szólni, úgyis az lenne a vége, hogy akkor adj pénzt a bajokra. De egy ilyen helyzetben /ahol évek óta nem dolgoznak/ az isten pénze se volna elég, visszaadni nem tudnák. Olyan gondot vennél a nyakadba a beleszólással, amit megoldani nem tudnál. Az otthoni körülmények meg sokkal jobban megviselnének ha közelről szembesülnél velük.
2009. okt. 6. 23:07
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Ezt elsősorban te tudod milyen viszonyba voltál a szüleiddel amíg otthon laktál?!Ha azért jöttél el mert már neked is van külön családod már kisebb a felelősséged,de az otthon maradt testvéreidet sehogyse hagyd magukra ha máshogy nem legalább lelkileg segítsd.Tudják,hogy legalább RÁD számíthatnak!!
2009. okt. 6. 23:07
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Én is hasonlo cipőben jártam,de én azért is szoltam bele mert nem birtam nézni,hogy az öcsém/9éves/ teljesen padlón van anyáméktól.Elmondtam ha nem állnak a sarkukra,elmegyek a gyámügyhöz és elveszem az öcsém.Persze kitagadtak stb,és most 3 hete én nevelem az öcsémet.Én 19 éves vagyok.Nem akartam férjhez menni,bár tudom,hogy a párom az igazi,de csak igy kaphattam meg a tesom.Nappal suli.este munka.Kemény de megérte.Anyámékon sajnos nem lehet segiteni.Ha most a tesoid nem de késöbb hálásak lesznek,ha nem hagyod ennyibn a dolgokat.Van jogod,te is a gyerekük vagy.
2009. okt. 6. 23:12
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Van közöd, mert a te családod, de a felelős elsősorban a saját magad életéért vagy! Ha az rendben van, és marad még erőd, akkor tudsz nekik segíteni! Első, hog yte rendesen, nyugodtan, erősen élj. Amíg e mellé nem fér az ő pátyolgatásuk,addig ne legyen lelkifurdalásod. Nekik is az az érdekük, hogy te olyan erőssé tedd magadat, hogy még velük is vesződhess. Nekik kéne téged támogatniuk.

Én 44 éves vagyok, de még mindig hozza az anyám a tojást 400 km-ről. az apám meg dugdossa a gyerekeim zsebébe a pénzt meg a jogsit.A szüleid lettek volna felelősek teérted, és nem megfordítva!Lelki támaszt adj, ha van erre erőd. Pénzt ne adj, mert csak megerősíted a helytelen életvitelüket!Anyudnak el kéne költöznie.

2009. okt. 6. 23:12
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
A gyerekeket kéne menteni valahogy! Rokonság?
2009. okt. 6. 23:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Rokonság van, de szétszórtan az országban, nem nagyon tartjuk a kapcsolatot. Nekem már van családom, rendezett az életem. Erős vagyok és mondhatom, hogy amim van, azért megdolgoztam! Rossz érzés, hogy ha kérnek is, nem becsülik a mögötte álló munkát, szinte azt érzem, hogy irígykednek, hogy nekem van. Nem semmi felfogásuk van :-( Pedig műszakolok azért a kevés pénzért! De megfogadtam, már nem adok többet, csak nem tudom mi lenne a megoldás. Végülis otthon van számítógép, meg videójáték, meg divatos cuccok, csak a ház már rájuk fog dölni, meg nem lesz víz sem :-( Ha szóba hozom ezeket tesóméknak, akkor kerülik a témát, védik a szüleimet, elterelik a beszélgetést másra. Már én érzem magam kellemetlenül, hogy folyton ezzel nyaggatom őket, nincs más témám, de ha egyszer zavar a dolog. De úgy néz ki, hogy csak én vagyok így ezzel. Otthon sem hozza szóba a problémákat soha senki. Ez volt akkor is, amikor még ott laktam. Struccpolitika.
2009. okt. 6. 23:40
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Én is azt tudom mondani mensd a gyerekeket! Szerintem annál rosszabb nincsen mint egy rossz családban felnőni! Ha te nem tudod menteni őket később lehet hogy elveszi szüleidtől a gyerekeket! Próbálj kitalálni valamit s ha kell én szivesen segítek neked! chetrin
2009. okt. 7. 05:53
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
Igen, van közöd, mert a családodról van szó és az a természetes, hogy segíteni próbálnál, persze a másik oldala az, hogy ha ezt nem fogadják jó szívvel és süket fülekre talál, akkor sajnos nem sok mindent fogsz elérni vele. Tényleg a gyerekeket kellene kihúzni onnan. Szegény, sajnállak, mert biztosan nagyon rossz látni, hiszen a szüleidről és a testvéreidről van szó.
2009. okt. 7. 08:18
 9/11 anonim ***** válasza:
88%

Én a helyedben a tesóidat menteném. Anyukádék hozzáállásán pedig már nem biztos, hogy te egyedül tudsz változtatni. Csúnyán hangzik, de ők feladták. Gondolom, a sok kudarc, a nélkülözés az ő hozzáállásukra is rányomta a bélyeget. Én még azt tanácsolnám, hogy érdeklődj munka felől és ha hallasz valamit, járj utána, "cipeld" el apudat vagy anyukádat, hogy lássák: van lehetőség.

Ha folyton kölcsönadsz, az sem jelent megoldást, mivel visszaadni csak egy másik kölcsönből tudnák, ha egyáltalán akarnák. Ezzel az erővel, akár el is tarthatnád az egész családot.

Arra érdemes figyelned, hogy túl közvetlenül ne avatkozz bele a dolgokba, mert könnyen jöhet a vád, hogy "ne szólj bele, nem itt laksz!", "ha annyira könnyű, mutasd meg!", "akkor old meg a gondokat!", stb...

Ezeket pedig te is tudod, hogy jobb elkerülni.

Azt tanácsolom, hogy tisztes távolságból igenis avatkozz közbe, de ne vállald át más gondjait.

2009. okt. 7. 09:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a testvéreidet támogatni valahogy ha tudod, hogy szükségük van rá. Szüleidnek inkább ne adj pénzt, egyszer csak észbe kapnak, hogy van még otthon 3 gyerek és illene dolgozni.
2009. okt. 7. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!