Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukámat tönkre teszi a...

Apukámat tönkre teszi a felesége. Mit tegyek? SOS

Figyelt kérdés

Szüleim még kicsi koromban elváltak. Körülbelül 5 éve apu újra házasodott. Apa 43 éves a felesége meg 29. Nem mondanám hogy gazdag volt apa amikor megismerte jelenlegi feleségét csak mondjuk jómodú, szóval volt pénze nyaralásra, meg jó kocsira szép házra. Azonban ahogy én megjósoltam a kedves feleségének csak addig kellet míg volt pénz mindenre ami neki kellett. Jelenleg ott tartunk, hogy apa teljesen le van soványodva, alig eszik, a jól menő vállalkozása romokban van.. És én nem tudom mit tegyek..próbáltam neki mondani,hogy ez így nem lesz jó, hogy ennyit senki sem ér, de ő szerelmes..

Sőt ma már olyat is mondott és nem viccből hogy legszívesebben hazafelé menet neki vezetne egy fának, mert úgy legalább könnyebb lenne. Sőt körülbelül 2 hete apa korházba került szívinfarktus gyanuval, és bennt is tartották. A felesége jelenleg külföldön él, így ritkán találkoznak, mert ugye a feleségét már nem érdekli apa, addig kellett míg pénze volt és addig míg külföldön megteremtette neki a jót.

Hogyan segíthetnék apának?:(

2009. okt. 6. 20:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért mondott olyat, hogy legszívesebben fának hajtana? Mi volna könnyebb? Depressziósnak tűnik, bitos túlhajszolt lehet apukád.
2009. okt. 6. 20:47
 2/11 A kérdező kommentje:

Annyira szerelmes és annyira boldogtalan hogy legszivesebben meghalna. Szerintem is az, csak a baj, hogy hiába próbálok meg neki segíteni, akár a vállalkozásában akár bármiben is nem engedi.. És amióta a feleségével van a mi kapcsolatunk is megromlott, mert a felesége engem elmondott mindennek, és apa sose állt ki mellettem, de nem haragszom rá, csak segíteni szeretnék neki. Nem tudom őt így látni:(

17L

2009. okt. 6. 20:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy kicsit fura, amit írod, de mi lenne, ha anyukádtól kérnél ez ügyben tanácsot? Ugyanis ő jól ismeri, hiszen együtt éltek, felesége volt. Biztos sokkal inkább testreszabott vlaszt tudna adni. Elképzelhető, hogy tenni semmit nem tehetsz -fogja neked mondani ő is-, azon kívül, hogy biztosítod apukádat arról, hogy nagyon szereted és szükséged van rá!
2009. okt. 6. 21:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Anya is már próbált meg neki segíteni,beszélni vele de apa nem hallgat rá, mintha az egyik fülén be és a másikon ki. Csak arra hallgat aki tönkre tette:S
2009. okt. 6. 21:05
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Hát, akkor csak drukkolni tudok nektek, hogy minél előbb észhez térjen apukád. Rossz ilyet írni, de akarata ellenére nem lehet segíteni senkinek sem. Sajnos, ezt már tapasztalatből mondom neked.
2009. okt. 6. 21:14
 6/11 anonim válasza:
92%

Tapasztalatból mondom (sajnos), hogy beszélj egy pszichiáterrel erről a dologról. Ő segíteni fog ezt a helyzetet megoldani. Talán anélkül, hogy apukádat elvinnéd hozzá. Hidd el, ez a probléma hosszútávon nem tartható, mindketten kikészültök és tényleg komolyan kell venni ezt a pszichiáter-dolgot.

Nagyon rendes dolog tőled, hogy ilyen fiatalon segíteni próbálsz. Hát tedd meg mindenképpen, akárhogyan, és sikerülni fog!!!

2009. okt. 6. 21:53
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
sajnos apukád elég hülyén viselkedik vele. próbálj meg leülni vele egy nyugodt pillanatban és elmondani neki tárgyilagosan a problémádat.
2009. okt. 7. 01:34
 8/11 anonim válasza:
100%

Én semmiképp nem javasolnék pszichiátert!! Maximum pszichológust. A Hellinger terápiát ajánlanám olyan terapeutával, aki pszichológiát végzett.

Ha pedig pszichológia, VÉLEMÉYNEM SZERINT, a transzperszonális, vagy integrál pszichológia a "nyerő".

Persze van, hogy nem tudunk segíteni, de ha valaki összeomlott, akkor nem látja tisztán a dolgokat, tehát legjobb, ha anyukád felveszi a kapcsolatot egy pszichológussal, terapeutával, és apuddal megpróbáltok beszélni. Ami szerintem fontos, hogy ne csak nyúzzátok azzal, hogy szerintetek mi lenne a jó, hanem hallgassátok meg. Több az esélye, hogy megnyílik.

Sok sikert!

2009. okt. 7. 02:18
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeket.

Holnap találkozok majd apával, és akkor megpróbálok majd vele leülni és beszélni. Elmondani neki a véleményem és meghallgatni akármit is akar mondani. Vettem neki ilyen vitamin tablettát, azt is majd holnap adom neki oda. Mert már ott tart, hogy enni se eszik.. És mivel 90km-re lakik tőlem így nem tudok neki sehogy se másképp segíteni, hogy legalább tudjam, hogy valami vitamin van a szervezetében...:(

2009. okt. 7. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Márminthogy az apukád megalapozta a kis felesége külföldi életét? És arra nem gondolt, hogy ha az élete amúgy is romokban van itt, akkor most a feleségen a sor, hogy segítsen a családján? Mért nem megy ki új életet kezdeni ő is? Vagy úgy érted, hogy kb. elváltak, és a nő hallani sem akar róla, vagy hogy van ez? Akkor most együtt vannak, vagy külön?
2009. okt. 10. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!