Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen férfi az aki képes egy...

Milyen férfi az aki képes egy nőt megverni?

Figyelt kérdés
Történet: sajnos a környezetemben tapasztaltam ezt meg. Van egy barátnőm aki tavaly házasodott meg, 1-2 hónapig minden oké volt, utána a férje elkezdte pofozni, ütni, közben terhes volt. A gyerek születése után sem változott semmi! Mivel császározták az ismerősömet ezért gyenge volt, de ez sem érdekelte, pofozta, ráncigálta továbbra is. A gyerekkel nem foglalkozott/foglalkozik. Inkább a szüleinél ült egész nap, mint, hogy hazamenjen hozzájuk.

2013. máj. 31. 09:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Páromék és a terhesség miatt házasodtak össze a volt feleségével. Egyik sem akarta már régen a másikat, de összejött a baba. Egyszer felfogták hogy hülyeség volt és elváltak. Azóta is jóban vannak/vagyunk. Nehogy már még mentség legyen a pasinak, hogy ő nem akart gyereket és házasodni. Ki kényszerítette szexre és házasságra? A másik az, hogy az a nő aki nem hagyja el azt a pasit aki megüti így járt. Mivel ha jól értem már megtette, szóval volt lehetősége. Akkor miért nem az elsőnél tette ezt??? Az ilyen "szerelemet" szerencsére nem értem. Mit lehet szeretni egy olyan emberben aki nem tisztel? Bár lehet én vagyok rosszul beállítva..
2013. máj. 31. 10:28
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
"Ki kényszerítette szexre és házasságra?" - a kérdező #5-ösének van egy olyan _lehetséges_ olvasata is, hogy a lányos szülők kényszerítették ki ezt a házasságot - ezért kérdeztem rá. És hát ja, az ember a saját viselkedéséért önmaga felelős első sorban, de HA ez így van és ezt a frigyet a szülői ház erőltette össze, akkor a helyzet ilyentén alakulásában a t. szülőknek is van - nem kis - felelőssége, ugyanis, ha valakit a sarokba szorítunk, az nagy eséllyel agresszív lesz, és támadni fog...
2013. máj. 31. 10:54
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszek ebben még most sem. Ha valaki nem akar valamit akkor nem lehet rákényszeríteni. A szülők meg szálljanak ki a gyerekük életéből. De ha nem akarják, akkor a gyerek és az új pár felelőssége hogy "kirugdossák" őket onnan. Csak ugye akkor tényleg férfinak kellene lenni, hogy kiálljon magáért.. De mivel a nőt verő pasik távol állnak a férfiasságtól, így kompenzálnak. Ezt egy nőnek valahogy észre kell venni. Mert a mai férfiak többségétől - nem akarok általánosítani - nem sokat várhatunk. Nyitott szemmel kell járni, figyelni az apróságokra.

Az első pofonnál pedig lépni.

Az ilyen pasi meg akassza fel magát vagy bujdosson messzire. Kisebbségi komplexusait ne így élje ki.

2013. máj. 31. 11:02
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
Nézd utolsó, szerintem igazad is van meg nem is, jogos ez az elvárásod, csak sokak számára túl magas, sokkal többen vannak, akik az ilyen "jön a gyerek, de nem lehet az a szígyen, hogy házasságon kívül" családi kényszerítőzés kapcsán inkább a konfliktuskerülést és az indulatok elfojtását választják, mint a konfliktus saját helyén való lerendezését. Mondom ezt úgy, hogy én anno a saját életemben az utóbbit választottam. De pont mert láttam mivel járhat, megértem azokat is, akiknek nincs ehhez elég lelki ereje...
2013. máj. 31. 11:15
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy sok helyen van nyomásgyakorlás, vidéki vagyok:) A párom is elvette a barátnőjét mikor terhes lett. Nem volt rajtuk szülői nyomás, de így érezték helyesnek. El is váltak. Nyilván ha minden rendben lett volna közöttük, akkor nem lett volna gond ez a "kényszerházasság", boldogan élnének életük végéig... (én azért nem bánom hogy nem így alakult:)) Hallottam egy-két "durvább" sztorit mindkét részről, párom is mesélt, az exe is, nagyon nem éltek jól. De egy embert akkor sem jogosít fel semmi hogy megüssön egy nőt. Értem, hogy te is ezen a véleményen vagy egyébként. Legalábbis nekem úgy tűnik:) Én csak azt mondom, hogy a szóban forgó pasi sem a szülői nyomás miatt ütött. Hanem mert valami nincs rendben vele. Akármi más is kihozhatta volna belőle. Még ha a legjobb emberekkel van körbevéve, a legnagyobb jó indulattal. De bármilyen más stressz kihozta volna belőle, pénz, munkahelyi dolgok, nem sikerül valami. Nem kell ehhez emberi tényező. Szóval én azzal nem értek egyet hogy azt írtad, hogy tehetnek róla a szülők is. Bármilyen más dolog helyettesíthette volna őket. Max nem akkor üt, hanem egy hónappal később.
2013. máj. 31. 11:22
 16/22 A kérdező kommentje:

Mind ketten akarták a házasságot, az esküvő után jött csak a baba!

Közösen akarták a babát, talán a pasi még jobban, mint barátnőm.

2013. máj. 31. 12:12
 17/22 A kérdező kommentje:

A szülők nem szóltak bele a dolgaikba, sem az esküvőbe, sem másba, elég messze költöztek össze (200 km.

Előtte semmi jel nem volt arra, hogy gondok lesznek, tökéletes minta párnak tűntek!

2013. máj. 31. 12:18
 18/22 anonim ***** válasza:
47%
Nézd, persze, a férfi felelőssége az, hogy egy létező problémát a lehető legrosszabb módon kezel, ez egyértelmű. De ettől még nem tudom felmenteni azt se, aki (HA) a problémát legyártotta. Szóval férfiként én is voltam már bántalmazott egy rossz kapcsolatban, volt, hogy az mentette meg az életem, hogy időben be tudtam csapni a szobaajtót így abban landolt a húsvágó bárd (viccen kívül), de még akkor, abban a pillanatban is azt láttam, hogy az exem felelős persze azért, hogy nem tudja kontrollálni az indulatait, anyám meg abban, hogy már megint keveri a x*rt... (én meg abban, hogy nem csaptam le utóbbit, de akkor ugye lettem volna a "milyen férfi, aki képes egy nőt...") Aztán persze tanultam, és a jelen kapcsolatomtól már oly szinten távol tartom hogy 16 éve csak látásból ismerik egymást, és hát nem is repkednek a húsvágó bárdok, de még a hangos szó se nagyon...
2013. máj. 31. 12:21
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#16), akkor ez tényleg egy más helyzet, valszeg egy olyan emberrel állunk szemben, aki azt gondolta, hogy addig megjátsza magát, amíg be nem biztosította a kapcsolatát házassággal-gyerekkel, utána meg azt csinál, amit akar... és hát ja, majd szembesül vele, hogy tévedett...
2013. máj. 31. 12:23
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"akkor ez tényleg egy más helyzet, valszeg egy olyan emberrel állunk szemben, aki azt gondolta, hogy addig megjátsza magát, amíg be nem biztosította a kapcsolatát házassággal-gyerekkel, utána meg azt csinál, amit akar... és hát ja, majd szembesül vele, hogy tévedett..."

Nagyon sok ilyen férfi van, mondhatnám azt is, hogy a nagy részük ilyen. És azért a gyerek után jön elő az igazi énjük, az elhanyagoló, rosszabb esetben bántalmazó, vagy verekedős, mert akkor a nő kiszolgáltatott, mivel otthon kell maradnia a gyerekkel és anyagilag önállótlan, plusz többször akkora teher nyomja a vállát, mint egy férfinek. Ezt nagyon igazságtalan felállásnak tartom, mert könnyen vissza lehet vele élni. A férfiak minden kapcsolat elején hazudnak és csak imádkozhatunk, hogy jó embert kapjunk az ösztönükből fakadó hazugságok leomlása után, ne pedig egy gerinctelen, jellemtelen férget. Mert a legtöbb férfi sajnos az, mint ahogy sok nő is szolgalelkű és butácska, tényleg nagyon kevés igazán erős, független és jószívű ember van. Nehéz jól választani. És ki tudja, hogy kit vernek még otthon, csak nem mer szólni róla, mert szégyelli. Szóval a barátnőd jól tette, hogy elköltözött, bár így sem irigylésre méltó az élete, mert ott maradt két gyerekkel a nyakán.

2013. máj. 31. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!