Hogyan beszéljem le a barátnőmet a gyerekvállalásról?
Figyelt kérdés
Barátnőm 19 éves, gimnáziumban végzős. Ma hallotta, hogy a Gyesen és Gyeden lévők +40 pontot kapnak felvételin. Arra gondolt, teherbe esik, és szül egy gyereket, a plusz 40 pont miatt. Oltári nagy baromság, én tudom, de az anyja szerint jó ötlet, úgy is akarna már egy unokát. Pénzük nem tudom lenne-e felnevelni, de úgy gondolom, hogy nem. Azt mondta, nem tudom őt meggyőzni. Mégis csak a barátnőm. Mit tegyek?
Van, aki a több családi pótlékért, van aki lakásért, van aki a férfi megtartásért szül. Előfordul, hogy valaki szerelemből, okos megfontoltságból és azért, mert elérkezettnek látja az időt az anyaságra. A barátnőd pontokért akar szülni. Istenem! Nyilván nem tudja felmérni az arányokat, mert ha tudná, nem jutna eszébe ekkora butaság. Az ötlet annyira morbid, hogy teljesen felesleges belefolynod. Hagyd őket, az anyjával majd megtanácskozzák és a balekot is beszerzik hozzá, ha tényleg komolyan gondolják.
2009. okt. 6. 15:42
13/28 anonim válasza:
Ha sikerül is összehoznia egy gyereket még csak terhes lesz és nem gyesen, gyeden lévő kismama mikor számítják a pontokat. A másik az, hogy vajon hova teszi a gyereket? Mert érdekes lenne újszülött mellett nappalira járni. Vagy megy levelezőre? Akkor meg nézze jól meg, mert sok helyen levelezőn nincs államilag finanszírozott képzés, és a kismamák már nem élvezik a tandíjmentességet, szóval szarul járna.
Inkább menjen és csináljon egy nyelvvizsgát. Meg jó érettségit. Egyébként biztos élmény lehet wcbe lógó fejjel készülni az érettségire, szóval a negyven pontjáért rontana az érettségi eredményein és ott tartana plusz ponttal, hogy sehol. Vagy csak később menne?
Egyébként, ha ezt komolyan gondolják, hülye az anyjával együtt. Innen már csak egy lépés, hogy akkor szül még egyet kettőt mindenféle előnyök meg támogatások miatt.
2009. okt. 6. 15:54
14/28 anonim válasza:
Remélem, nem gondolja komolyan! Arra nem gondolt, hogy miközben ő egyetemre jár, mi lesz a gyerekkel? És arra, hogy itt vannak a fiatal évek, majd ráérezne az ízére, bulizna, kocsmázna - és akkor arra ébred, hogy a csoporttársai vidáman mennek előadás után szórakozni, ő meg mehet haza gyereket pelenkázni! Nagyon meg fogja bánni, és a gyerek fogja meginni a levét!!! "Feláldoztam érted a fiatalságom, te hálátlan kölyök" stb. stb. - ismerős? Főleg gáz, hogy a gyerek leendő - megszivatott - apja nem valószínű, hogy ezek után segíteni fog a gondozásban. Egy 20 éves srác lehet - nem lenne tisztességes akarata ellenére apává tenni.
2009. okt. 6. 16:28
15/28 A kérdező kommentje:
Sajnos komolyan gondolja.
2009. okt. 6. 16:30
16/28 anonim válasza:
Gyesen, gyeden lévő kismamáknak jár a pluszpont, úgyhogy 2 évet kellene dolgoznia azelőtt, hogy gyereket vállal. 2 év múlva akar felvételizni, vagy most? Ezzel meggyőzhetnéd.
2009. okt. 6. 16:38
17/28 A kérdező kommentje:
Ez eszembe sem jutott. Most akar felvételizni.
2009. okt. 6. 16:41
18/28 anonim válasza:
Jézusom. Rémes, milyen emberek vannak. Szerintem szólj a barátjának, míg nem késő. Durva lenne egy 18-20 éves srácot arra kényszeríteni, hogy apa legyen, és min. 18 évig fizesse a gyerektartást, csak azért, hogy az aktuális csaját felvegyék az egyetemre. A születendő gyerek helyzetét pedig nem is részletezném. Amúgy - és ez csak magánvélemény - nem biztos, hogy egy ilyen szellemi színvonalú embernek, mint a barátnőd, mindenképp egyetemre kell járnia... így is eléggé lent van már a színvonal.
2009. okt. 6. 16:54
19/28 A kérdező kommentje:
A barátja 27 éves, dolgozik..Kb 3 hónapja vannak együtt (3 vagy 3 és fél, nem tudom pontosan) A barátnőm beleélte magát, hogy ez a srác lesz a férje.
2009. okt. 6. 17:25
20/28 anonim válasza:
Szólj minnél előbb a barátjának. 3 hónapos kapcsolat után apává válni, csak mert egy hülye liba fejébe vette... Nagyon rossz vége lesz, főleg a gyerek számára. Próbálj meg a pasival beszélni, hogy hagyja ott a csajt, amíg nem késő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!