Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellett volna válaszolnom...

Mit kellett volna válaszolnom anyósom "kedves" megjegyzésére?

Figyelt kérdés

Egyik ismerős (nála kb. 10-15 évvel idősebb) büszkén mutatta az unokáját, mire ő rám és a páromra nézve megjegyezte, hogy: "NEKÜNK sajnos babánk még nincs, egyelőre csak a napsütésnek örülhetünk."

Tudni kell, hogy 2 éve hiába várunk a babára, de ezt nem kötjük az orrukra. Elég sz*rul esett a megjegyzése, legszívesebben azt mondtam volna, hogy ha neki baba kell, csináljon magának.

2009. okt. 6. 13:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
30%

Én vagyok, aki beszólt volna. És tudod miért? Mert figyeld meg később az lesz, hogyha majd meglesz a pici, hogy biztosan rosszul neveled, és nem csinálsz jól semmit sem. Ez a beszólás anyós részéről nagyon rosszmájú volt. Miért "csak" a napsütésnek örülhet? Az meg sem fordul a fejében, hogy a fia megtalálta élete szerelmét, és még boldog is? Attól még nem vagy semmivel sem kevesebb ember, mert még nem sikerült összehozni a babát.

És ha minden ilyen beszólást lenyel az ember, előbb utóbb szétrobban a buborék... Persze a családi béke nagyon fontos, és sokkal jobb "beszólásmentesen" élni, de azért ne nézzen már lábtörlőnek, hogy megbánthat lépten nyomon.

2009. okt. 6. 13:34
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. Csak próbáltam empatikus lenni vele. De többet nem lesz ilyen. Abból, hogy figyelmen kívül hagytuk a piszkálódást, le kellett essen neki a tantusz, h fejezze be.
2009. okt. 6. 13:37
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

Én nem hiszem , hogy ez olyan nagyon bántó lett volna, hiszen úgy mondta: hogy sajnos még nincs baba...érződik, hogy szeretne, vágyna egy unokára!

Téged szerintem azért érintett mélyen, mivel ti ketten a pároddal tudjátok, hogy igenis próbálkoztok, és mindent megtesztek, hogy kisbabátok legyen.

Nem kell senkinek elmondani,mivel ez csakis rátok tartozik.

De én a helyedbe azért egyszer elkezdenék anyóssal a babatervezésről beszélgetni, és csak annyit mondani, hogy ha itt lesz az ideje, akkor majd nektek is lesz, és majd szólni fogtok.

És szerintem ha legközelebb is tesz olyan megjegyzést, amely számodra bántó, akkor nyugodtan kérd meg, hogy ezt a témát mellőzzétek!

2009. okt. 6. 13:38
 14/21 anonim ***** válasza:
67%
Ha az ő fejével gondolkozol, akkor pont, hogy nem fog neki leesni, mert: Tett egy megjegyzést, amivel arra utalt, hogy csipkedjétek már magatokat. Ti nem szóltatok rá semmit, ergo tudomásul vettétek, neki fogtok látni. Győzött... A következő dolgot is majd így fogja elintézni.
2009. okt. 6. 13:40
 15/21 A kérdező kommentje:
Bárcsak győzne már.. Szeretnék már ott tartani.
2009. okt. 6. 13:43
 16/21 anonim ***** válasza:
85%
No. Ha megoldjátok ketten a férjeddel ne húzd fel magad a megjegyzésén. Erről ennyit. Nekem is van anyósom, gyerekem is. Mellesleg anyósomat tisztelem, és ha csak hogy tudd, nem két emberről beszélünk, a te gyereked az ő unokája lesz. Ezt emészd meg. Azért osztom az eszet, mert eleinte mikor a fiam megszületett úgy megbántottam valami ilyesmi szarral anyósomat, hogy szegény két hónapig nem mert jönni. Ma meg ő az aki elsőként felhív, hogy vett teát, meg krémtúrót a gyereknek, ne költsek arra sem.... Szóval nem kéne egyből ellenségesnek lenni csak azért mert az anyósod. Akkor a hormonjaim tomboltak, bocsánatot kértem és ő elfogadta. Szerencsém volt, hiszen a párom anyjáról és a fiam mamájáról van szó. De te is ilyen anyós akarsz lenni? Hogy utáljon a menyed? Szállj te is magadba. Bocs.
2009. okt. 6. 13:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg túldramatizálod a dolgot.Elég szomorú ha még az anyukád orrára sem kötöd a problémádat.Neked hogy fog esni ha a te gyereked ugyan így áll majd a kérdéshez és semmit nem akar majd az orrodra kötni.Azért vagyunk társas lények hogy megbeszéljük a dolgokat.Neked most miért nem lehet azt mondan anyóspajtinak,hogy igen szeretnénk de eddig nem jött össze,próbálkozunk.de szeretnéd megkérni,hogy többet ne hozza fel ezt a témát majd ha lesz valami szólsz.És miért olyan baj ha ő már babázna?Te sem lehetsz valami könnyű eset,fogd fel egy kicsit humorosabban.Mond neki azt ha megint kiveri nálad a biztosítékot a megjegyzésével,hogy mama minden nap szexelünk a fiával rajta vagyunk a témán:)Lehet hogy zavarba jön és nem hozza elő többet a témát....
2009. okt. 6. 20:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Értem mi a gondod! Szerintem is a humor a megoldás! Legyen mindig egy jó mondásotok a témához, amin lehet derülni. Az enyém ez volt: nem a gólya hozza? Lehet, hogy valamit rosszul csinálunk? De szerintem ne avasd be párod édesanyját terveitekbe, majd ha bejelentitek annál nagyobb lesz az öröm és addig sem kell feleslegesen magyarázkodni! Sok boldogságot!
2009. okt. 6. 22:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát úgy látom az anyósok sosem változnak meg:D Ha ti nem akartok gyereket, vagy szeretnétek de nem sikerül ahoz az anyósnak semmi köze. A ti döntésetek és szerintem nincs joga beleszólni a ti magánéletetekbe!
2009. okt. 7. 06:18
 20/21 anonim ***** válasza:
41%
Mit szabályozgatják az öregek hogy mikor mit kell tenni?Annyira ocsmány szokás ez!!!Menj férjhez,és lehetőleg mindjárt ess is teherbe mert ő úgy akarja?Ha gyereket akar szerezzen magának,de ne ugasson bele a ti életetekbe!Mert ez teljesen úgy hangzott hogy "jó lenne ha már csinálnának egy unokát NEKEM"!:S
2009. okt. 7. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!