Mit kellett volna válaszolnom anyósom "kedves" megjegyzésére?
Egyik ismerős (nála kb. 10-15 évvel idősebb) büszkén mutatta az unokáját, mire ő rám és a páromra nézve megjegyezte, hogy: "NEKÜNK sajnos babánk még nincs, egyelőre csak a napsütésnek örülhetünk."
Tudni kell, hogy 2 éve hiába várunk a babára, de ezt nem kötjük az orrukra. Elég sz*rul esett a megjegyzése, legszívesebben azt mondtam volna, hogy ha neki baba kell, csináljon magának.
Semmit, ha nem szóltál vissza, jól tetted. Mivel nem kötöttétek az orrára (nem is kell ezt tennetek), lehet, hogy úgy gondolja, hogy nem is akartok gyereket még. És amolyan anyósosan a véleményét ezügyben hagyta kibukni a száján.
Az persze érthető, hogy neked rosszul esett, mivel nyilván már érzékeny vagy a sikertelen várakozásotok miatt. (De ő ezt nem tudja!)
Mondhattad volna azt pl. hogy ha annyi idős lesz, mint a másik "néni/bácsi" már reméljük, neki is lesz mit mutogatnia!
(a "nekünk"-öt helyesen mondta, mert unokája csak a nagyszülőknek lesz, ti gyerekre vártok)
De,
ha nem mondtátok meg neki, hogy próbálkoztok és nem sikerül, akkor ő az ebből fakadó érzéseidre nem is tud figyelemmel lenni. Ő csak megjegyezte, hogy neki még nincs unokája, de szeretne.
Ha tudna a dologról, akkor valószínű nem mondott volna semmit.
13:24!
Ez nem ellenségeskedés, csak gondolom, nem voltál még ebben a helyzetben, mert nem tudod, milyen bántó tud lenni egy-egy ilyen megjegyzés. Nem fogom neki elmondani, mert még a saját anyám sem tud róla, meg egyáltalán senki, nem ő lesz az egyetlen bizalmasom! Nekem nem hiányzik, hogy nekem itt kb. menstruációs naptárat vezessen és napota kérdezősködjön meg sajnálkozzon, ha nem sikerült. Megoldjuk ketten a férjemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!