Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem birom itthon. Mit csinaljak?

Nem birom itthon. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet h anyukam mindenkinek megakarja mondani h mi a jo...persze mindig o az aldozat mindig minden neki a legrosszabb...az a helyzet h van egy baratom (9 honapja) persze suli kozben mindig 9 re otthon kell legyek, most meg vakacio van ugye, s reggel nincs itthon anyukam, mert dolgozik, elvegzem amit kiad, fozok vagy takaritok, mosogatok...utana meg elmegyek egyet a baratommal ebedig...aztan otthon vagyok estefeleig, majd megint elmegyunk egyet (max 10 ig)...tegnap megkaptam h "REGGELTOL ESTIG" miert kell vele lennem, meg jott az a resz h amig az o kenyeret eszem addig az van amit o mond...nem akar elengedni satorozni ha jon a baratom is...ezenkivul allandoan bennem lakik, s nem csak bennem, de van egy 19 eves noverem, allandoan valami baja van vele is...O koltozik el, megy egyetemre jovotol...nekem meg meg van egy evem...az a helyzet h soha nem volt oka nem megbizni bennem, jotanulo vagyok, jo suliban, mindig mikor a 12 evesek indulnak el, en megyek haza...de anyamnak ez nem eleg...sosem beszeltunk meg semmit ugy igazan, pedig neha tenyleg jol esne elmondani h mi van velem...a baratom se erti mi a baja anyukamnak...emiatt pedig a mi kapcsolatunk is borus...elkoltozni legalabb egy evig nem tudok, beszelni meg nem lehet vele...vakacio van en pedig fel napot ulok itthon, csak azert h itthon legyek, s tettszedjen anyukamnak...elegem van:( mit csinaljak???
2008. jún. 19. 09:20
 1/7 A kérdező kommentje:
18 eves leszek az osszel
2008. jún. 19. 09:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Voltitt pár hasonló kérdés a napokban, szerintem nagyon jó válaszok érkeztek rájuk.

A lényeg, hogy az ilyen anyukával csak akkor lehet kezdeni valamit, ha már nem függsz tőle anyagilag. Volt részem nekem is hasonló terrorban, én azt csináltam, hogy amint a kezemben volt az érettségim, megpattantam otthonról. Én arra biztatnálak, hogy próbálj továbbra is jól tanulni, segítani otthon, de mondd meg anyukádnak, hogy úgy gondolod, lassan 18 évesen már van annyi eszed, hogy tudj vigyázni magadra. Nyugi, már csak egy évet kell kibírni, aztán oda mész, ahová akarsz! :)

És itt jön be a második etap, ha már nem laksz otthon, és nem is vagy anyagilag anyukádra utalva: egyszerűen ne menj haza egy ideig! Lássa, hogy a kicsi lánya felnőtt, és nem haggya magát terrorizálni... Hasonló módon intéztem el én is az anyámat: két hónapignem mentem haza, nem hívtam, ha keresett, kinyomtam a telefont. Aztán amikor mégis felvettem, ő teljesen kikelt magából, hogy ő úgy aggódott értem, hogy biztos elraboltak, vagy meghaltam, satöbbi, satöbbi. Én erre kerek perec megmondtam, hogy nem vagyok kíváncsi a szidalmaira, meg arra, hogy beleszól az életembe, és továbbra is basáskodni akar felettem....

Azóta nem csak, hogy normalizálódott a viszonyunk, de anyámnak egy rossz szava nincsen rám, mert tudja, hogy a hülyeségeivel csak elriaszt magától. Azóta, ha havonta egyszer hazamegyek, kicsattan az örömtől, és nagyon büszke az ő kicsi lányára... :)

2008. jún. 19. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát ő már valószínűleg nem fog megváltozni. Úgy látom azért elég jól alkalmazkodtál eddig hozzá, de szerintem teljesen normálisak az igényeid. Úgy látom most az a leghőbb vágyad, hogy elmehess sátrazni a barátoddal. Hát nem lesz egyszerű menet. Barátokkal mennétek vagy csak ketten? Mert ha többen vagytok, lehet hogy előbb elengedne. Kérjétek meg a barátod szüleit, hogy próbálják meggyőzni anyukádat. Mondjuk egy közös ebéden, de ne legyen átlátszó, tehát ne úgy, hogy anyukád rögtön levágja mit akarnak. Anyukádnak biztos az a baja, hogy nagyon (túlzottan) félt téged, ezért arról kéne meggyőzni, hogy nincs oka rá, hiszen már lassan felnősz. Soha ne példázz másokkal, azok nem hatják meg a szülőket.
2008. jún. 19. 10:12
 4/7 A kérdező kommentje:
tobben mennenk, nem is kettesben...az a baj h mar a baratom sem ert meg, lassan mar eltavolodunk emiatt, abba pedig belehalok:(
2008. jún. 19. 10:15
 5/7 A kérdező kommentje:
a szulok nem ismerik egymast...szoval ez kihuzva...es koszonom a valaszokat:)
2008. jún. 19. 10:17
 6/7 anonim válasza:
100%
szerintem mond meg neki, hogy ha továbbra is ilyen lesz veled, akkor elköltözöl és nem lát többet. Felnőtt ember vagy, ne kezeljen úgy mint egy 8 évest. Ha tényleg szeret,akkor ezen elgondolkozik. Ha nem, akkor nem tudsz semmit csinálni. Max kivárod azt az egy évet és elköltözöl.
2008. jún. 19. 13:57
 7/7 anonim válasza:
100%
Esetleg nincs olyan rokon akivel jóban vagy és tudna hatni anyukádra? Pl apukád, nagyszülő, nagynéni. Vagy akár a nővéred? Hátha valaki meg tudná győzni.
2008. jún. 19. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!