Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lesz ez ennél jobb? Változhat...

Lesz ez ennél jobb? Változhat aki így áll a pénz kérdéshez?

Figyelt kérdés

A vőlegényem elég, hát spórolós. Én még tanulok a bevételem az ösztöndíjam. Mindennek elkéri a felét, legyen az a szüleinek a házassági évfordulóra szánt bonbon, vagy az évfordulós vacsoránk. Elkérni akár az utolsó százasomat. Valamelyik nap busszal mentünk hozzájuk, ő vette meg a buszjegyet (kb háromszáz forint) és utána emlékeztetett, hogy én azzal még tartozok. A múltkor boltban voltunk, kinéztem egy vázát, de sokalltam érte kilencszáz forintot, meg elég kicsi az ösztöndíjam és sok mindenre kell belőle. Egész végig célozgattam, meg kérleltem, hogy úgy szeretném, nem-e venné meg nekem, a végén odáig jutottam el, hogy rá tudtam beszélni, legalább a felét vegye már meg, mert úgy már nem olyan sok nekem. Nyár közepén volt az évfordulónk, vett egy üveg egyszerű bort, amit megittunk együtt és két nappal később szólt, hogy még tartozok a bor árának a felével. Sokszor van olyan, ha kocsival megyünk valahová, elkéri a benzin árának a felét. Szóval ilyesmik vannak nálunk.

Egy ideig nem volt munkája, akkor ráfogtam arra, de ha belegondolok előtt is olyan volt, mikor dolgozott, meg utána is, mikor újra volt munkája. Három és fél éve vagyunk együtt, kicsit változott a jó irányba.

Azt mondták többen a családban, hogy ez már csak rosszabb lesz, ha már most ilyen. Nem tudom, nagyon szeretem, és nem tudom eldönteni, hogy csak nem akarom kinyitni a szemem és másoknak van igaza, felesleges mentegetnem azzal, hogy megváltozik.

Olyan rosszul esik néha, mikor beszélgetek a barátnőmmel és feljön a téma, hogy az ő barátja (ugyanez a felállás, hogy a barátnőm tanul a barátja dolgozik) például, ha boltba mennek, sokszor nem engedi neki, hogy külön rakja, amiket magának összevásárol, nem engedi, hogy fizessen, ha megesznek egy hamburgert, vagy elmennek valahová, nekem meg mindig mindennek elkéri a felét még akkor is, ha csak kétszáz forintról van szó. Viszont, folyton nálunk van és sosem jut eszébe, hogy valamit hozzon a boltból, mert annyit eszik/fürdik itt, meg nyáron a családdal mentünk strandolni és úgy kellett megrángatnom, hogy szedje már elő a pénztárcáját, na nem nem arról álmodtam, hogy kifizeti a belépőmet, csak simán úgy gondolta, hogy anyám majd őt is befizeti.. Olyan furcsa. Mindig mentegetem magamban, de az utóbbi időben egyre többször érzem úgy, hogy amit ő csinál az talán túlzás. Változhat?

2009. okt. 6. 04:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
46%

Az embernek vannak jó és rossz tulajdonságai. Mindenkinek. (Hehe, nekem is...)

Én azon gondolkodnék el, mi az, ami ellensúlyozza az illetőnek ezt a rossz tulajdonságát az én szememben. Mert megváltozni csak nehezen fog. Ezt egyesek szerint a Nabhi csakra zártsága okozza, ami ha nyitva lenne, az illető úgy érezné, mindenből van elég, elégedett lenne az életével, bőkezűbb lenne a környezetével, Veled is.

Akár hiszel ebben, akár nem, ártani nem fog, ha megnézed ezt az oldalt: [link] különös tekintettel a csakra tisztításának módjára. Én sem vagyok "hívő", de a nem-hívők is alkalmazhatják a különböző tanok gyakorlati megfigyeléseit, ez nincs megtiltva. Ha a megfigyelés helyes, akkor a hit "mágikus ereje" nélkül is hatni fog. Nekem sok jó tapasztalatom van ezzel.

2009. okt. 6. 15:08
 22/29 A kérdező kommentje:

Hát ez jó. Akkor mindenki egyetért. Én tök bénának érzem magam. Próbálkozok a célozgatással, meg ilyesmivel, de egyenesen valahogy nem merem neki megmondani, hogy ez utálatos benne. Tudom hülyén hangzik, de félek, hogy elhagy vagy nem is tudom. Eléggé önbizalom hiányos vagyok, és eddig nyugtattam magam azzal, hogy változott már, de hát, ha teljesen őszinte leszek magamhoz és ezt senki másnak nem mondom ki, nem valami sokat. Jaj még magamnak is utálom bevallani! Inkább csak néha átmenetileg, hogy hoz nekem egy bonbont, vagy volt olyan, hogy megkaptam egy apróságot (igazából adtam bele) de valahogy éreztem, hogy csak azért, mert a barátnőm ott volt és ott csacsogott, hogy fú ez nekem is tetszik majd szólok Istvánnak, hogy vegyünk már otthonra egy ilyet, aztán égőnek érezte volna, ha ő nem. Bár akkor azt a testápolót, ami akkor kellett, már nem csapta mellé, azt én vettem meg. Ilyen amúgy, volt időm megfigyelni, hogy kifelé szereti mutogatni, hogy erre is van meg arra is. Vastag nyaklánc, meg ilyenek, arra van, de nekem közli mindenre, hogy nincs pénz, ha meg mégis elmegyünk valahova, vagy veszünk valamit, tőlem elkéri a feleket.

Azért az úriembertől tök messze van. Nem, nem élünk együtt albérletbe közölte, hogy nem megy, és nem is fog, mert hülyeség és drága. Pedig lassan végzek, akkor én is dolgoznék, de akkor sem akar, pedig legalább egy kicsit jó lenne, mert kíváncsi lennék, hogy úgy milyen lenne. Szóval az még egy külön kör lesz.

Hát azt hiszem átgondolom én ezt az egészet, mert nyilván az ismerőseim azért nem ilyen durván mondták meg, hogy ez gáz, mert nem nagyon akartak megbántani, meg mindig védtem. De olyan szar, mintha engem is kritizálnának vele, hogy milyet választottam. Pedig ezek szerint igazuk van. Mert itt mindenféle hozzáállású emberek megfordulnak és mindenki egyetért abban, hogy ez így baj...

2009. okt. 6. 15:11
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy kis ideig nem lennél vele, akkor éreznéd csak igazán, mennyire felszabadult vagy... Kívánom Neked, hogy találj egy hozzád való pasit a tied is találjon egy hozzá való csajt és mindenki éljen boldogul. (egy korábbi válaszoló)
2009. okt. 6. 16:32
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

akkor én ezeket elolvasva innetől nem panaszkodom...

én párom is sóher,nemkicsit,de ehhez képest...

(rámcsörög,hogy neki nincs kedve kocsival megállni boltnál,vegyek már neki ezt meg ezt meg ezt,nem 200 forint értékben,meg töltsem fel a telefonját,ideadni meg luxus az árát,pedig ő melozik,én meg nem...)de ez a felét mindennek kifizettetni,ez durva...

a boros dolgot olvasva felnéztem a polcon levő peszgőre amit párom hozott...ha ezt velem megcsinálja,üveg lehet a fején landol:D

22/L

2009. okt. 6. 17:05
 25/29 A kérdező kommentje:
Hülye vagyok, mert megszoktam, ő meg megszokta, hogy meglehet csinálni. Ennyi idő után meg már tök nehéz belekezdeni, hogy te figyelj ez így nem jó, miért nem vagy másabb...
2009. okt. 6. 17:10
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
akkor "megszoksz vagy megszöksz"...
2009. okt. 6. 17:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nem változnak meg jelentősen.Szerintem hagyd ott.Az én pasim azt szokta mondani,hogy az én zsákmányom a te zsákmányod is:))Most épp nem dolgozom,persze keresek,de nincs gond belőle...
2009. okt. 6. 17:59
 28/29 anonim ***** válasza:
96%
nézd igazából nem mondjuk meg mit tegyél maradjunk annyiban. Döntsed el, hogy neked így jó, vagy sem. és utána döntsél, hogy maradsz vele vagy sem. Ha maradsz, akkor pedig maradj csöndben és ne hisztizz, mert te választottad azt az utat. Ne sajnáltassad magad tovább, hanem tegyél azért, hogy jobb legyen.
2009. okt. 6. 18:31
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

huuuu...

szakítóson van egy durva sztori: [link]

olvasd el, és tanulj! valamint tedd lapátra ezt a sóher bunkót. nem érdemel meg téged. továbbmegyek: semmilyen nőt nem érdemel meg....

2009. okt. 6. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!