Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lesz ez ennél jobb? Változhat...

Lesz ez ennél jobb? Változhat aki így áll a pénz kérdéshez?

Figyelt kérdés

A vőlegényem elég, hát spórolós. Én még tanulok a bevételem az ösztöndíjam. Mindennek elkéri a felét, legyen az a szüleinek a házassági évfordulóra szánt bonbon, vagy az évfordulós vacsoránk. Elkérni akár az utolsó százasomat. Valamelyik nap busszal mentünk hozzájuk, ő vette meg a buszjegyet (kb háromszáz forint) és utána emlékeztetett, hogy én azzal még tartozok. A múltkor boltban voltunk, kinéztem egy vázát, de sokalltam érte kilencszáz forintot, meg elég kicsi az ösztöndíjam és sok mindenre kell belőle. Egész végig célozgattam, meg kérleltem, hogy úgy szeretném, nem-e venné meg nekem, a végén odáig jutottam el, hogy rá tudtam beszélni, legalább a felét vegye már meg, mert úgy már nem olyan sok nekem. Nyár közepén volt az évfordulónk, vett egy üveg egyszerű bort, amit megittunk együtt és két nappal később szólt, hogy még tartozok a bor árának a felével. Sokszor van olyan, ha kocsival megyünk valahová, elkéri a benzin árának a felét. Szóval ilyesmik vannak nálunk.

Egy ideig nem volt munkája, akkor ráfogtam arra, de ha belegondolok előtt is olyan volt, mikor dolgozott, meg utána is, mikor újra volt munkája. Három és fél éve vagyunk együtt, kicsit változott a jó irányba.

Azt mondták többen a családban, hogy ez már csak rosszabb lesz, ha már most ilyen. Nem tudom, nagyon szeretem, és nem tudom eldönteni, hogy csak nem akarom kinyitni a szemem és másoknak van igaza, felesleges mentegetnem azzal, hogy megváltozik.

Olyan rosszul esik néha, mikor beszélgetek a barátnőmmel és feljön a téma, hogy az ő barátja (ugyanez a felállás, hogy a barátnőm tanul a barátja dolgozik) például, ha boltba mennek, sokszor nem engedi neki, hogy külön rakja, amiket magának összevásárol, nem engedi, hogy fizessen, ha megesznek egy hamburgert, vagy elmennek valahová, nekem meg mindig mindennek elkéri a felét még akkor is, ha csak kétszáz forintról van szó. Viszont, folyton nálunk van és sosem jut eszébe, hogy valamit hozzon a boltból, mert annyit eszik/fürdik itt, meg nyáron a családdal mentünk strandolni és úgy kellett megrángatnom, hogy szedje már elő a pénztárcáját, na nem nem arról álmodtam, hogy kifizeti a belépőmet, csak simán úgy gondolta, hogy anyám majd őt is befizeti.. Olyan furcsa. Mindig mentegetem magamban, de az utóbbi időben egyre többször érzem úgy, hogy amit ő csinál az talán túlzás. Változhat?

2009. okt. 6. 04:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Gáz ez a pasi. Nagyon sóher. Szomorú, hogy ilyen férfiak vannak egyáltalán.
2009. okt. 6. 09:09
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egyre rosszabb lesz. Minél idősebb lesz, sőt, minél több pénze lesz, annál jobban a fogához fogja verni a garast, ebben biztos lehetsz. Ismered a szüleit? Ők is ilyenek?
2009. okt. 6. 09:10
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Együtt éltek? Nekem úgy tűnik, hogy nem, ahogy azt írod, hogy sokszor van nálatok. Csak azért kérdezem, mert ha egy helyre menne el az összes pénz, tehát közösen fizetnétek egy lakást, a számlákat, a kaja közös lenne, akkor lehet, hogy más lenne? Meg amúgy szerintem eleve ha az ő logikáját követjük, akkor amit közösen fogyasztotok, pl. az üveg bort, akkor annak arányában kéne kifizetni, hogy ki mennyit keres. Na jó, ezt tényleg csak úgy írtam, hogy az ő logikája szerint. Különben meg mondd meg neki, hogy nagyon kiábrándító, ha egy pasi ennyire sóher. Egy férfi legyen nagyvonalú. Nem kell ész nélkül szórnia a pénzt, de nehogy már pár forinton szarakodjon veled. Ez így ugyanis nem normális. Ha én, mint nő megyek valahová a pasimmal, és nekem van a kezem ügyében a pénztárcám, akkor én veszek pl. buszjegyet, és én sem kérem el utána az övének az árát, mert nehogy már ezen szórakozzunk. Nem halok bele abba, hogy 300 forinttal többet fizetek, meg amúgy is, más alkalommal meg ő fizet és én nem. Aki ennyire garasoskodik, az később is ilyen marad sajnos, de még egy próbálkozást megér.
2009. okt. 6. 09:26
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Rövid ideig én is jártam egy ilyen sráccal. Nem vagyok olyan típus,aki elvárja,hogy egy pasi vegyen neki bármit,de azért jól esik bárkinek ha mondjuk kap egy csokit vagy ilyesmi. Ő is csomó mindent kifizettetett velem,de nem egyszer kölcsönkért benzinre,aztán nem adta vissza(én is tanultam akkor, ő dolgozott). Az ilyen ember kicsinyes és önző. Szerencsére időben észbekaptam és elhagytam. Amikor megismerkedtem a férjemmel és meghívott valahova mindig azt néztem,hogy mi nem olyan drága,de ő tudta,hogy mit szeretek és akkor is arra hívott meg,amikor valami sokkal olcsóbbat kértem:) Egy igazi férfi gondoskodni akar arról,akit szeret,ahogyan a nő is meg akarja teremteni az otthoni légkört meg körülményeket. Ülj le vele és beszélgessetek el,ha ezen nem változtat hagyd el különben sanyarú életed lesz.
2009. okt. 6. 09:27
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerű az eset. Személy szerint nem tartom jónak a viselkedését. Amikor az elején írtad h spórolós akkor én más dolgokra gondoltam, aztán olvasom tovább és kezd leesni az állam. Ez így nem jó, te is érzed h ez nem normális viselkedés a részéről. Az én párom sosem várta el hogyha vett vmit h annak én adjam meg a felét, mondjuk nem is nagyon lenne miből, még tanulok. Változni sztem max akkor fog a párod ha leülsz vele megbeszélni(na de ez is már milyen, neki kéne felérnie ésszel h nem kéne ezt csinálnia, még a végén te leszel a szemét meg telhetetlen, hozzáteszem nem vagy az), és ha a beszélgetés után úgy érzed teljesen más a nézőpontja erről, akkor sztem neked így nem fog menni vele. Igazságtalan a pasid nagyon, ott van nálatok folyton, ellátjátok minden, ő meg még mindennek amit vesz vagy bárminek elkéri a felét! Ezt nyugodtan felhozhatod neki ha beszélsz vele, hátha leesik neki. Kitartás, és ne félj kilépni a kapcsolatból ha nem tud megváltozni. Én nem tudnék így élni, sztem sokáig már te sem.
2009. okt. 6. 09:35
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát eléggé dúrva.

Lesülne a pofámról a bőr, ha a bnőmmel kifizettetnék minden apróságot, főleg, hogy tudom, hogy nincs neki sok pénze.

ez az ember gusztustalan, bocs.

Szerintem hagyd ott a fenébe.

24/F

2009. okt. 6. 09:45
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Mai 7:20

"Tényleg, legközelebbi ilyen durva esetben jelezd neki, hogy anyukád elkérte tőled az ő fürdésének az árát és ezt abból levontad magadban, úgyhogy jó, hogy szólt, mert így már csak 223 Ft-tal tartozik neked. Mit reagál rá vajon??? "

Hát komolyan, majdnem szó szerint ezt akartam én is írni :)))

Én is elég spórolós vagyok, de ilyen még a legvérmesebb álmomban sem jutna az eszembe. Mondanám, hogy mindenki változik egy kapcsolatban és van remény, de neki olyan mértékben kellene "lazulnia" ahhoz, hogy egyáltalán elviselhető legyen, hogy az szinte lehetetlen. Hacsak nem üti be a fejét és veszti el az emlékezetének azt a részét, ami a pénzt kezeli nála, de erre ugye nagyon kicsi az esély.

Nem irigyellek, gondolom, Te is úgy vagy vele, hogy egy-egy akciója mondjuk rá, hogy elviselhető, mert ugyebár "amúgy" meg szeret. DE! Az nagyon fontos, hogy belegondolj: képes lennél az EGÉSZ életedet ilyen körülmények között élni? Tetézve azzal, hogy majdan esetleg gyerekeitek lesznek? Ha vesz egy kakaós csigát a gyerekednek, felírja majd egy papírra és levonja majd az első keresetéből? Gondold át nagyon, és most lépj, bár már az is dicséretes, hogy eddig egyáltalán kibírtad mellette.

2009. okt. 6. 09:59
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Emellett az ember mellett pokol lesz az életed! Ő egy végtelenül önző, magának való, udvariatlan és csak a maga érdekeit előtérbe helyező, kicsinyes, zsugori, sz.rrágó pasas. Iszonyú életet választasz, ha lehorgonyozol mellette. Minden kitelik tőle. Az is, hogy fillérről-fillére elszámoltasson, hogy gyötörjön. Inkább egy főkönyvelőt kellene feleségül vennie, vagy egy könyvvizsgálót. Azzal aztán alkothatnának egy KFT-t, aminek semmi köze nem lenne az érzelmekhez. Lapátra!!!
2009. okt. 6. 10:03
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

ez egy nagyon rossz tulajdonság. Szembesítened kell vele, hátha azzal változásra bírod.

Nagyon furcsa az is, hogy már a vőlegényed, de nem vagytok közös kasszán. Nekem még nem volt vőlegényem a férjem és már természetes volt, hogy minden közös.

De itt nem arról van szó, hogy nem gondolja elég komolynak a kapcsolatotokat, hanem bizony spór mint az állat :) szoktasd le róla!

2009. okt. 6. 10:13
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én hasonlót tapasztaltam a volt páromnál. Nem konrétan a pénz volt a "vita tárgya". Na elmesélem röviden.

Nála azt kellett enni, amit kirakott elém. Reggeli. Közli: tea, kolbász pirítós. Én mondom neki, hogy ritkán eszek reggel kolbászt, és teát nem iszok, kávét szoktam inni, és általában beérem egy lekvároskenyérrel. Erre az a válasz volt, hogy nekem nem elég jó, ami itt van?!Mit akarok még??!!

Elmagyaráztam neki, hogy nincs baj, csak az, hofgy nem eszek kolbászt.. Teljesen fel volt háborodva, hogy én nem azt csinálom, amit ő mond. Minden reggel eljátszotta. Aztán egy idő után elegem lett a vitából, a megsértődéséből, és ettem a kolbászt. Repeta nem volt..(komolyan)

Amikor eljött hozzám, anyumék készültek ezerrel, vettek egy nagy darab szalonnát stb, mindent. Ugye nem kell mondani, hogy mennyit evett nálunk? Meg is lepődtem, ugyanis elfogyott a fél szalonna..

Amikor nála megkínált borral, úgy választotta ki a legkissebb poharat (komolyan, ott állt a szekrény előtt, és kereste a legkissebb poharat, pedig ott voltak az orra előtt a boros poharak...) szóval megtalálta, öntött az aljára egy keveset, és elrakta a többi bort. Amikor nálunk volt (nem viccelek) megivott egyedül egy üveg bort... Úgy hogy apám végigkínált mindnekit, ő megitta amit apám öntött, majd szépen kényelmesen töltögetett magának, anélkül, hogy mást is megkínált volna, és szépen elfogyott az egyébként méregdrága bor...

Lehet kevés köze van a te konkrét történetedhez, de a lényeg azt hiszem ugyan az... Neki mindent, viszont ő semmit nem ad... ŐNZŐ! Elvár mindent, de ő nem ad, illetve csak számonkér.

Gondolkozz el azon, hogy mennyire tudod tolerálni ezt a dolgot.. De ahogy olvasoma soraidat, eléggé határozottan zavar.

Anyám azt mondta mindig, hogy ha szeretek valakit, és van szikra:) akkor ezeket az ember nem veszi észre. Engem zavart. Egyre jobban... Aztán kiadam az útját.

Nehéz döntés, de ha arra a kérdésre, hogy ezt el tudod-e viselni egy életen át, és az a határozott válaszod, hogy IGEN, akkor jó.

De ha elgondolkozol rajta...

2009. okt. 6. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!