Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lesz ez ennél jobb? Változhat...

Lesz ez ennél jobb? Változhat aki így áll a pénz kérdéshez?

Figyelt kérdés

A vőlegényem elég, hát spórolós. Én még tanulok a bevételem az ösztöndíjam. Mindennek elkéri a felét, legyen az a szüleinek a házassági évfordulóra szánt bonbon, vagy az évfordulós vacsoránk. Elkérni akár az utolsó százasomat. Valamelyik nap busszal mentünk hozzájuk, ő vette meg a buszjegyet (kb háromszáz forint) és utána emlékeztetett, hogy én azzal még tartozok. A múltkor boltban voltunk, kinéztem egy vázát, de sokalltam érte kilencszáz forintot, meg elég kicsi az ösztöndíjam és sok mindenre kell belőle. Egész végig célozgattam, meg kérleltem, hogy úgy szeretném, nem-e venné meg nekem, a végén odáig jutottam el, hogy rá tudtam beszélni, legalább a felét vegye már meg, mert úgy már nem olyan sok nekem. Nyár közepén volt az évfordulónk, vett egy üveg egyszerű bort, amit megittunk együtt és két nappal később szólt, hogy még tartozok a bor árának a felével. Sokszor van olyan, ha kocsival megyünk valahová, elkéri a benzin árának a felét. Szóval ilyesmik vannak nálunk.

Egy ideig nem volt munkája, akkor ráfogtam arra, de ha belegondolok előtt is olyan volt, mikor dolgozott, meg utána is, mikor újra volt munkája. Három és fél éve vagyunk együtt, kicsit változott a jó irányba.

Azt mondták többen a családban, hogy ez már csak rosszabb lesz, ha már most ilyen. Nem tudom, nagyon szeretem, és nem tudom eldönteni, hogy csak nem akarom kinyitni a szemem és másoknak van igaza, felesleges mentegetnem azzal, hogy megváltozik.

Olyan rosszul esik néha, mikor beszélgetek a barátnőmmel és feljön a téma, hogy az ő barátja (ugyanez a felállás, hogy a barátnőm tanul a barátja dolgozik) például, ha boltba mennek, sokszor nem engedi neki, hogy külön rakja, amiket magának összevásárol, nem engedi, hogy fizessen, ha megesznek egy hamburgert, vagy elmennek valahová, nekem meg mindig mindennek elkéri a felét még akkor is, ha csak kétszáz forintról van szó. Viszont, folyton nálunk van és sosem jut eszébe, hogy valamit hozzon a boltból, mert annyit eszik/fürdik itt, meg nyáron a családdal mentünk strandolni és úgy kellett megrángatnom, hogy szedje már elő a pénztárcáját, na nem nem arról álmodtam, hogy kifizeti a belépőmet, csak simán úgy gondolta, hogy anyám majd őt is befizeti.. Olyan furcsa. Mindig mentegetem magamban, de az utóbbi időben egyre többször érzem úgy, hogy amit ő csinál az talán túlzás. Változhat?

2009. okt. 6. 04:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Beszéltél már vele erről,hogy téed ez a dolog mennyire zavar?

Ha szeret akkor megfog változni,mert nem akarja hogy elhagyd.Gondolj bele ha gyereketek lesz akkor is így fog viselkedni.beszélj vele,ha nem vátozik dobd ki,mert egy ilyen emberrel nincs jövőd.

2009. okt. 6. 05:04
 2/29 anonim ***** válasza:
92%

hát ez elég érdekes.

lehet, hogy előtte más nők kihasználták?

ha ennyire kicsinyes, akkor nyújtsd be neki a fürdésszámlát.

és szerintem kezdj el gondolkodni, hogy miképp fogjátok felosztani a vázát, ha különmentek, mert nem jósolok így hosszú jövőt a kapcsolatnak.

2009. okt. 6. 05:56
 3/29 anonim ***** válasza:
86%

Ez nagyon durva!!! Ne nagyon tervezz vele közös jövőt, gondolj bele, mi lesz, ha gyereketek lesz???

Hová tünt a férfiakból a lovagiasság, még 1 hamburgert sem képes kifizetni??? Ha te vagy élete párja, akkor mire kuporgat? Mire akar költeni, ha nem rád???

Bocsi, de szerintem, ha már most igy kimutatta a foga fehérjét, csak negativ irányba változhat!!!

Nálunk ilyen sosem volt, még a tandijamat is Ő fizette, mikor 5-es lettem a fősulin, akkor már együtt éltünk, és semmit nem kerestem. Szóval eltartott, de soha nem éreztette velem, h. az ő pénzéből élek.

most 2 éves házasok vagyunk, van saját keresetem, amit betehetek a közösbe...

2009. okt. 6. 06:46
 4/29 anonim ***** válasza:
95%

A barátod kicsinyes és FUKAR.Ez pedig csak rosszabb lesz,nem jobb.Próbálhatsz beszélni vele,de nem hiszem,hogy lesz bármilyen eredmény is.

Próbáld meg,hogy a hó végén nem adod oda a részedet a buszjegyből,az évfordulók előtt közöld vele,hogy nincs pénzed a közös borra,programra.Anyukád pedig kérje el tőle a vendéglátás költségeit,ne legyen szégyenlős.Akkor kiderül,hogy milyen valójában.Volt egy ismerős házaspár,ahol a feleség mosogatás közben véletlenül összetört egy bögrét.Még 5-6 év múlva is a férj emlegette,hogy milyen gondatlan a felesége,mert nem vigyáz a dolgaikra.Szép,ha valaki meggondolja,hogy mire költse a pénzét,de ez már nem egészséges,ahogy a párod viselkedik.A vázát pedig megkellett volna vennie.Ha szeretek valakit,az ilyen aprósággal természetes,hogy kedveskedek neki.Nem egy luxusnak mondható,drága dologra vágytál,csak egy apróságra.Hidd el,hogy később kínszenvedés lesz mellette az élet.Fiatal vagy még, és a csalódást túl lehet élni,nem kell az egész életed elrontani.

2009. okt. 6. 06:56
 5/29 anonim ***** válasza:
96%

Anyám, ilyet még nem is hallottam!

Nekem már a külön kassza is durva, de hogy ő vesz egy bort az évfordulóra, aztán elkéri a fele árát... Hát ez veri a biztosítékot rendesen. Olyankor meg már nem jó a memória, mikor neki kellene fizetnie...

Tényleg, legközelebbi ilyen durva esetben jelezd neki, hogy anyukád elkérte tőled az ő fürdésének az árát és ezt abból levontad magadban, úgyhogy jó, hogy szólt, mert így már csak 223 Ft-tal tartozik neked. Mit reagál rá vajon???

Ez valóban nem fog változni, hidd el, nekem nevelőapám ilyen (no, nem ennyire!!!) és semmit nem változott 20 év alatt, pedig a skevésből mára nagyon sok pénzük van, de ugyanaz maradt, mindig a pénzen veszekszenek. Nem akarhatsz magadnak ilyen életet.

Beszélj vele, hogy vagy abbahagyja ezt a baromságot, vagy ez így nem fog működni.

Ha szültél, majd éhenhalsz a gyerekkel, mert nem tudod kifizetni a kajádat???

2009. okt. 6. 07:20
 6/29 anonim ***** válasza:
96%

Villámgyorsan szedd össze a a nála lévő cuccaidat és menekülj! Anyám, ez a pasi tuti defektes! Ahogy olvastam, mindig azt hittem hogy ennél durvább nem jöhet, és mégis jött... Azt hiszem az évfordulós bor verte ki teljesen a biztosítékot, bár a buszjegy sem semmi :)

Hány évesek vagytok?

Én már a külön kasszát sem értem, de ez..

2009. okt. 6. 08:10
 7/29 anonim ***** válasza:
94%
Hát én biztos ott hagynám a helyedbe. Ez már bunkóság amit csinál.
2009. okt. 6. 08:20
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes felfogás, gondolom majd házasság esetén aláirat veled egy szerződést is, hogy semmi se legyen közös ami valaha az övé volt.

Egyrészt támogatom a számlák megfelezését, ha a pár még nem házas, másrészt az túlzás, hogy mindent a legutolsó szögig megfelezzenek, még egy csokit is. Itt valami nagyon elcseszett szülői benevelés van a háttérben, magától ez nem alakulhat ki.

A kérdés az, hogy SZERINTED megváltozik -e? Mert ha erre nem látsz esélyt, akkor a következő kérdésed ez legyen: " A közös gyerekünkkel is megfelezi majd a pelenkapénzt?" Jó, ne ilyen hülyeséget kérdezz magadtól, de hát érted. :D

Az önző ember nem nagyon fog megváltozni, hiszen az akaratos "ÉN,Nekem is,Te is!" tudat egy erős beidegződés.

Egy ilyen férfival képzeled el az életedet?

Azt szeretnéd, ha a gyerekeitek az ő értékerendjét tanulnák el?

Gyakran érzed azt, hogy az a fele pénz amit elkér tőled, fontosabb neki, mint a te boldogságod(lásd vázás eset)?

Szerintem eléggé egyértelmű a helyzet...

2009. okt. 6. 08:38
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez a boros sztori kiverte nálam a biztosítékot. Szerintem hagyd ott a fenébe, milyen életed lenne egy ilyen mellett? És majd a gyerekeknek a pelenkát is felesbe veszitek, amikor neked csak GYED lesz? Amikor az ő dolga lenne eltartani a családot?

Az én párom az első perctől nem engedte, hogy fizessek, az én fizetésem meg csak gyűlt-gyűlt, mert sosem kellett levennem pénzt. Aztán a felgyűlt összeget elköltöttük közös dolgokra. Utazás, műszaki cikkek, stb, így szinte észrevétlenül lett közös a kasszánk, még jóval az összeköltözésünk előtt.

Bár vannak házaspárok, akik külön kasszán élnek, de ennyire ők sem bunkók (bocs). Számomra az a természetes, ha közös a kassza egy házasságban, ahogy nálunk is. Persze, lehet külön is, de amit ő csinál, messze túl megy minden határon. Boldogabb leszel nélküle, hidd el!

2009. okt. 6. 08:40
 10/29 anonim ***** válasza:
93%

Szia

Abba gondolj bele ha majd lenne gyereketek.Gondolom alapból különkassza lenne. Te miből fizetnéd mindennek a felét ha a babával vagy otthon kevés pénzért? Felesbe vanné veled a babacuccokat meg felesbe a rezsi meg kaja stb... ? Biztos, hogy akarod te ezt a fiút?

2009. okt. 6. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!