Fiatal lány vagyok tanulok dolgozok de nem tudok már szinte megélni a fizumból mit tegyek?
Létezik lakhatási támogatás, az iskolában, illetve az önkormányzatnál érdeklődj.
De ami sokkal hatékonyabb: keress olcsóbb albérletet. Egy szobát még Budapesten is ki lehet fogni 30 ezer körül (én egy éve 25 ezerért találtam, igaz a város szélén), annyit meg minimálbérből is ki lehet fizetni.
Esetleg kollégium? Az még olcsóbb.
Vag keress lakótársat. Hirdess az iskolában vagy az egyetemen, hogy ne valami szottyadt perverzet fogjál ki, hanem valaki veled egykorú, normálisat. ha megosztjátok a lakbért meg a rezsit, úgy jobban ki lehet jönni. De tényleg jobb megoldás, hogyha olcsóbb albérletet keresel. A bátyám tavaly 25 ezerből fizette az albérletet és a rezsit együtt. Mondjuk ezért 6 idegennel lakott együtt, de jó fejek voltak és zömmel vele egyidős srácok, szóval szerintem be kell vállalni valamit, vagy lejjebb adni az igényeket, mert kijönni kis pénzből nem könnyű. (Tapasztalat. :P )
Amúgy megpróbálhatsz valami iskolai támogatást: szociális támogatás vagy hasonló. Arra sajnos kevés az esélyed, hogy az önkormányzat ad valamit, mivel egyedül élsz, nincs eltartott a családban rajtad kívül, van munkád, így a jövedelmed az egy főre eső nettód kereset. ha minimálbért keresel, az 50-60 ezer körül van. Állami támogatás/segély/stb. meg általában nem jár, csak 50 alatt. Esetleg kérdezz utána az önkormányzatnál, hátha.
20-ért, de max. 25-ért már lehet szobát kapni budapesten + rezsi!!!
Keresgélj!
Nézd...mivel nő vagy a tested fizetőeszköz.
Ma magyarországon az egyetemista"lányok"89%-a valamilyen testi munkából él-az egyetem mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!