Jól tettem, hogy szóba hoztam?
A tesóm nem itthon lakik, hanem a barátnőjénél.
Viszont a szennyest minden héten hazahozza, én szépen rendbeteszem neki és ő elviszi.
Ma hazajön és így köszönt: rendezd a cuccaimat, mert megyek vissza!!!
Na ezen kicsit berágtam, de nem szóltam neki semmit.
Mielőtt ment el mondta, hogy hozott megint cuccot, holnaputánra kell neki! Mondtam neki, hogy tegye be a mosogépbe és mossa ki. Erre elkezdett hőbörögni, hogy de ő megy vissza és miért nem bírom megcsinálni én!
Mondtam neki, hogy azért, mert 40 hetes terhes vagyok és szeretném, hogy ezentúl ha hazajön oldja meg a saját cuccai mosását, mert van nekem elég dologom és jó lenne, ha ennyibe besegítene. Erre persze jött, hogy igen királynak érzem már magam, meg hogy sajnálom a mosóport(egy szóval nem mondtam ilyet). Mondjuk jogosan szólnék érte, mert sosem kérdezte meg, hogy esetleg kell-e valami mosószer, Közben meg a csaja apja minden hónapban kap 6 kg jó minőségűt, az anyja mondta, hogy hozzon belőle haza, mert rájuk romlik, de ő azt mondta nincs rá szükségünk...Na, de engem az bánt igazán, hogy ami eddig részemről segítség volt, az szépen átalakult elvárássá részéről és le se sz.rja sem az állapotomat, sem azt hogy nem lakik itthon és nem nekem kellene mosni rá.
Nem utolsó sorban a hűtőt is kifosztja és a főtt kaját is elvárja mikor hazajön, de ezért sem szólnék soha.
nagyon szeretem őt, de azért én ezt kicsit soknak érzem.
Szerintetek megért ez egy vitát? Igazam van egyáltalán?Kell hogy bűntudatom legyen?
bocsi én nem tudtam hogy ilyen a tesod!
hogy vert! az én öcsém soha nem pofázott velem söt
meg köszöni hogy mit tettem érte
Jol tetted hogy szoba hoztad hogy eleged van ebből
a tesod akkor egy élösködö és ki használ téged!
ne hagyd magad! 17:30 :):):)
Kedves 07:56!
A párom már nagyon sokszor le akarta állítani, de én mindig mondtam neki, hogy ne szóljon semmit, majd én rendezem, mert nem kell, hogy még emiatt is hallgassak, mikor nincs itthon a párom. Persze ettől függetlenül szokta szekálni tesómat. Ő pl. rákérdezett már ezerszer, hogy őt nem zavarja, hogy mindenki próbál valami kis terhet levenni a vállamról ő meg csak pakolja rám? Erre rögötn védekezett tesóm, hogy ő miért? Itthon sincs, meg ha itthon is van nem igaz, hogy olyan nagy fáradtság nekem lefőzni egy kávét meg kaját rakni elé. Ő észre sem veszi, hogy ez nem normális, hogy nem itthon lakik mégis itthonról várja el a gondoskodást. Arról nem is beszélve, hogy mindig szétpakol és úgy megy el...
Eddig akárhogy is, de eltűrtem, tudom hiba volt. De most mégis más a helyzet, ő nem a gyerekem és a csajának sem vagyok a jófej anyósa, csak ez most neki rosszul esik.
Mikor nem laktunk itthon akkor is én jöttem haza minden hétvégén takarítani és főzni, mert sajnáltam aput.
Laktunk külföldön is nagyon sokáig a párommal. Fél év elteltével, mikor hazajöttünk látogatóba le volt fogyva mindkettő és 2 hét kevés volt, hogy rendbe tegyem a házat, olyan retek volt.
Kedves 08:26!
Ugyan, te nem tudhattad. Látod, ennyi különbség van tesó és tesó között. Azért adj hálát az Istennek, hogy nálatok megvan az összhang és az egyetértés! :)
Kedvesem! Ne hagyd magad kihasználni! Ha hazajön nézd levegőnek, ha követelőzik csinálj úgy mintha nem hallanád. Persze mindezt akkor amikor párod is otthon van, nehogy bántson. Neked most lesz babád, nem kell örökbe fogadnod egy 27 !!! éves embert.
A másik lehetőség az, hogy amikor hazajön ti szépen elmentek párod szüleihez. Ha ez nem lehetséges menjetek el kirándulni kikapcsolódni. Előbb-utóbb megunja, hogy nem vagy a szolgája és békén hagy.
Nekem két fiam van akik kitűnően mosnak ,takarítanak, főznek.Igaz,sosem volt kinyalva a fenekük.
Ha eddig úgy érezted te vagy az anyapótló akkor légy tényleg az és kezdd meg a nevelést!
Én sajnos értem a helyzetedet, mert láttam már hasonló családot, de szerencsére az enyém egyáltalán nem ilyen. Az ilyen családokban a nők dolga minden háztartási munka akkor is, ha a férfiak esetleg egész nap nem csinálnak semmit. A volt szomszédasszonyom pl hajnalban elment dolgozni, de előző nap megfőzött a nyugdíjas férjére, özvegy apjára, akik egész nap csak TV-t néztek, kereszt rejtvényt fejtettek, meg iszogattak. Évente felásták a kertet, 2 évben egyszer kimeszelték a lakást és ettől nagyon elégedettek voltak magukkal. A nő minden nap munka után folytatta a házimunkát, mert megvárta még a reggeli mosatlan edény is az asztalon. Náluk az nem volt szokás, hogy egy férfi legalább a mosogatóig elvigye a bögréjét.
Miért élnek így emberek? A férfiaknak nyilván tetszik, hogy uralkodhatnak, a nők meg szolgának lettek nevelve, ezt látták otthon. Akik szolgaként viselkednek, szolgaként bánnak velük.
Amint látom, Te próbálsz ebből a helyzetből kitörni, csak hát tudom, nem könnyű. Nem is fog menni szép szóval, erre ne számíts, mert senki nem szeret lemondani a valós, vagy vélt jogairól, így a fivéred se fog önszántából megváltozni. Neked és a férjednek kell megszabni az új feltételeket, magától semmin se fog változtatni, hiszen ez a helyzet kizárólag csak neked rossz.
A saját érdekeidet senki nem fogja helyetted megvédeni!
Neked most az a feladatod, hogy tanulj meg végre kiállni magadért, a párodért és a születendő gyermekedért.
Három választásod van:
1. Marad minden a régiben, mert nem vállalod fel a konfliktust félelemből. Ebben az esetben tönkremehetsz lelkileg, idegileg, rámehet a házasságod is.
2. Kivívod a jogaidat vagy-így, vagy úgy, de harcolsz addig, amíg nem lesznek otthon számodra is élhető feltételek. (El kell eldönteni, mik azok a dolgok, amiket nem akarsz vállalni és mi az, amit vállalsz ugyan, de nem feltételek nélkül.)
3. Megpróbálsz változtatni, de ha nem megy a többiek ellenállása, értetlenkedése miatt, akkor elköltöztök. Lehet, nehezebb lesz anyagilag, de nyugodtabb, békésebb lesz az életetek. Ebben az esetben tuti nem leszel népszerű a testvérednél, apukád is el fogja magát újra hagyni, de jól jegyezd meg, ez nem a Te hibád, nem a Te felelősséged még akkor sem, ha esetleg mások ez miatt rossz szemmel néznek rád. Ne legyen lelkiismeret furdalásod az miatt, ha ők továbbra is csak a házicselédet akarják látni benned és továbbra is tőled várják a mannát. Nem a Te dolgod őket szolgálni.
(Azért a szomszédasszonyom, bár 55 éves koráig szolgaként élt, nem volt teljesen ostoba. A férje is ráíratta még életében a házát és az apukával is eltartási szerződést kötött, így az ő háza is az övé lett. Azok, akik semmit nem segítettek a két férfi kiszolgálásában, nem kaptak semmit az örökségből, amikor a két férfi meghalt... Így is lehet élni, csak kérdés, érdemes-e és neked ez vonzó-e?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!