Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem, hogy szóba hoztam?

Jól tettem, hogy szóba hoztam?

Figyelt kérdés

A tesóm nem itthon lakik, hanem a barátnőjénél.

Viszont a szennyest minden héten hazahozza, én szépen rendbeteszem neki és ő elviszi.

Ma hazajön és így köszönt: rendezd a cuccaimat, mert megyek vissza!!!

Na ezen kicsit berágtam, de nem szóltam neki semmit.

Mielőtt ment el mondta, hogy hozott megint cuccot, holnaputánra kell neki! Mondtam neki, hogy tegye be a mosogépbe és mossa ki. Erre elkezdett hőbörögni, hogy de ő megy vissza és miért nem bírom megcsinálni én!

Mondtam neki, hogy azért, mert 40 hetes terhes vagyok és szeretném, hogy ezentúl ha hazajön oldja meg a saját cuccai mosását, mert van nekem elég dologom és jó lenne, ha ennyibe besegítene. Erre persze jött, hogy igen királynak érzem már magam, meg hogy sajnálom a mosóport(egy szóval nem mondtam ilyet). Mondjuk jogosan szólnék érte, mert sosem kérdezte meg, hogy esetleg kell-e valami mosószer, Közben meg a csaja apja minden hónapban kap 6 kg jó minőségűt, az anyja mondta, hogy hozzon belőle haza, mert rájuk romlik, de ő azt mondta nincs rá szükségünk...Na, de engem az bánt igazán, hogy ami eddig részemről segítség volt, az szépen átalakult elvárássá részéről és le se sz.rja sem az állapotomat, sem azt hogy nem lakik itthon és nem nekem kellene mosni rá.

Nem utolsó sorban a hűtőt is kifosztja és a főtt kaját is elvárja mikor hazajön, de ezért sem szólnék soha.

nagyon szeretem őt, de azért én ezt kicsit soknak érzem.

Szerintetek megért ez egy vitát? Igazam van egyáltalán?Kell hogy bűntudatom legyen?

2009. okt. 5. 16:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Jól tetted! Emiatt ne legyen bűntudatod, a tesód egy élősködő. Itt lenne az ideje elbeszélgetni vele arról, hogy vagy szálljon be a kasszába, vagy oldja meg maga a mosását, étkezését, stb. Ne hagyd magad, hogy kihasználjon!

31/F

2009. okt. 5. 16:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Így van, bűntudatot ne érezz semmiképpen sem, de mostantól szűnj meg a cselédje lenni. Se mosás, se kaja, se rend.
2009. okt. 5. 17:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem a barátnője mos rá???

Nem tetted rosszul, nagyonis igazad van! A segítség egy dolog, de ha valaki csettint és elvárja hogy megcsinálják, az már túlzás. Egyébként is ideje gondoskodnia magáról!

Nem mellesleg sok egészséget kívánok naktek!:)

2009. okt. 5. 17:22
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

Én is ugyan ebbe a cipőben vagyok! de én soha sem sérteném meg az öcsémet pedig sok minden nem tetszik ráadásul 20 éves

mivel meghalt az anyukánk nekem kell sokszor gondoskodnom róla és a cuccairol stb...de téged is megértelek! :)

2009. okt. 5. 17:30
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem igazán értem hogyha elköltözött a tesód otthonról akkor mért viszi haza a cuccait kimosatni, meg felzabálja a hűtőt? Ha egyszer elköltözött akkor mért nem a bnőjénél mosatja a cuccaitÁ? Ezt megkérdezted már tőle? Én 7 hónapja költöztem a Páromékhoz (az emelet a mienk, mosógépünk is van, Páromra is én mosok, már nem anyuja), és eszembe se jutna hogy haza vigyem a cuccaim mosatni. Elköltöztem otthonról, a dolgokat nekem kell már megoldanom.

Én a TE helyedben, következő ilyennél, csak ennyit mondanék, hogy "OLD MEG, ahogy tudod", valószínű elkezd magyarázni, de akkor te meg oszd ki, de rendesen. Nehogy már a szolgájának nézzen, hány éves(de ez lényegtelen)? De csak úgy hogy ne nagyon idegesítsd fel magad, nehogy neked és a babónak baja legyen.:) Sok sikert:) 22/L

2009. okt. 5. 17:48
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is igazad van, különösen, hogy a mostani mosógépeket nem nagy ügy kezelni.

Nálunk mind a négy gyerekem 13- 14 éves kora óta saját maga mossa az összes ruháját (ágynemüt és törölközöt mosom én, ha a szennyesbe teszik, ha nincs ott, akkor kimarad). Eleinte kicsit höbörögtek, de mostanra mindegyik képes elöre gondolkodni, hogy mikor milyen ruhaféle kell nekik, és idöben kimossák.

Ha elköltöznének, akkor a kaja és mosást is nekik kellene megoldani ott, ahol laknak.

Szerintem elöször is tisztázd vele, hogy már elég nagy ahhoz, hogy egyedül is meg tudjon pár dolgot csinálni, különösen, hogy te erösen terhes vagy, azonkivül ha nálad van, akkor "vendég" és nem járhat csak úgy rá a hütöre - vagy pedig fizessen bele a kajába is.

2009. okt. 5. 18:03
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves 17:30!

Kicsit hasonló a helyzetünk! Nekem elváltak a szüleim 11 éves koromban, apuval maradtunk. Azóta se gyerekkorom, se nyugalmam nem volt. Volt, hogy elköltöztünk albérletbe, mert már nem bírtam, de akkor is mikor hazajöttünk hétvégén mostam, főztem, takarítottam.Minezt úgy hogy egy jó szó nem volt érte, sőt tesóm régebben ütött-vágott.

Most, hogy ő elköltözött apa miatt jöttünk haza, hogy ne legyen egyedül. Maximálisan megértelek, de nekem most majd 26 évesen egy új családom lesz és próbálnék kicsit leadni a rajtam lévő teherből. Amúgy 27 éves és azt hiszem, hogy túl sokat tettem már érte.

Kedves 17:48!

A csajára is az anyja mos, mert annyira nem képes, hogy magára mosson, vasaljon, takarítson. Gondolom tesómnak meg kellemetlen, hogy a gatyáit más mossa és azért hozza haza. 3 hete festettünk, pakolunk, mindent csináltunk. ezidő alatt haza sem jöttek, hogy ne kelljen segíteni...

Egyébként egyre inkább azon agyalok, hogy elköltözünk vissza albérletbe, mert nagyobb nyugiban lennénk mi is és apa is. Hiszen neki sem esett jól szerintem a mai vitát végignézni.Pedig szegénykém már annyira várja az unokát...

Köszönöm minden eddigi válaszadónak a segítséget és a megerősítést.

2009. okt. 5. 18:07
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ok, tudom, egyesek szorgalmasak, igyekvők, segítőkészek, mindent megtesznek, hogy boldoguljanak, mások meg paraziták, követelődzők, dög lusták, de ha ez egy családon belül ennyire szélsőségesen előfordul, ott valami nagyon el lett rontva. Az öcsédnek akkor is be kellene segítenie otthon mindenbe, ha veletek élne és akkor is, ha nem 27, csak 17 éves lenne. Miért lett ő ennyire elkényeztetve? Gondolom nem most, 27 évesen lett ilyen. Miért természetes neki, hogy mindent megkap csak úgy, miért gondolja, hogy akkora nagy öröm, ha kiszolgálhatod? Mert eddig ezt mutattátok neki és senki nem tanította meg rá, hogy az életben csak akkor kap valamit, ha tesz érte. Szép párosítás a barátnőjével, lesznek még gondjaik az életben, de szerintem épp itt az ideje felnyitni a szemét. Nyugodtan mondd el neki, hogy nagyon sajnálod, elhibáztátok, hogy eddig nem lett neki elmondva, a felnőtt élet nem arról szól, hogy mások kiszolgálják. Biztosítsd, hogy most is szereted, de mint egyenrangú, felnőtt férfit és nem egy kisfiút, akit körül kell ugrálni. Vegyétek le róla végre a pelenkát, hátha akkor rákényszerül, hogy szobatiszta legyen.
2009. okt. 5. 19:59
 9/15 A kérdező kommentje:
Hát igen, kedves utolsó válaszadó! Nem most lett elrontva.Az a helyzet, hogy annak idején, mikor elment anyu egyértelmű lett, hogy én csinálok mindent, mert én vagyok a lány. Ehhez a család többi részének konzervatív természete még jobban hozzásegített. A tesóm, mint írtam régen sokat vert és én féltem tőle. Ezért ha valamit kért inkább megcsináltam. Apukám a béke érdekében legtöbbször neki adott igazat(mellesleg képes lett volna apunak is nekimenni, ha nem így lett volna). Mégis tesóm azt vallja, hogy neki volt nehezebb. Amúgy lehet, mert sokkal gyengébb, mint én lelkileg. Rettentően pesszimistaés sosem akart ezen változtatni, ezzel is kikészít. Amúgy néha sajnálom, de azért szeretném, ha végre lezárnánk ezt az egész függőséget, mert most már tényleg fel kell nőnie. Elköltözött és kész.
2009. okt. 5. 20:49
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a család többi tagjának konzervatív felfogásába belefér, hogy terrorizálni lehet és meg lehet verni egy nőt, akár testvár által is, ott erősen félre értelmezik a konzervativizmust. Neked meg kell tanulnod végre kiállni magadért még akkor is, ha eddig nagyon elnyomtak. Van már párod (aki remélhetőleg kiáll melletted), babát vársz, tehát nektek az a feladatotok most, hogy a gyermeknek nyugodt, kiegyensúlyozott életet biztosítsatok. Egyszer már elköltöztetek, tehát apukád, öcséd is tudja, milyen nélküled. Gondolom akkor is megoldották valahogy az önellátásukat. Álljatok oda eléjük a pároddal együtt és beszéljétek meg a további együttélés szabályait. Gondolom nektek is könnyebb anyagilag, ha a picivel nem kell albérletben élni. Ezt a fajta segítséget pl lehet kompenzálni azzal, hogy apukádra főzöl, mosol, stb, de ugyanez a "szolgáltatás" már nem kötelező a felnőtt bátyádnak, főleg ha ő nem nyújt érte semmit, csak követelődzik az "elsőszülött fiú" jogán. Ha nem megy, nem értik meg, hogy más szelek fújnak, más világ van, akkor valóban jobb, ha külön költöztök már csak a baba érdekében is. A párodról nem írtál eddig semmit. Csodálom, hogy ő tűri ezt a megalázó helyzetet, amiben Te éltél, élsz a saját családod körében. Ő ehhez mit szól?
2009. okt. 6. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!