Megint egy hülye női kérdés lesz. Te hogyan szerepelsz a párod telefonjában?
Sziasztok!
Véletlenül megláttam, hogy a párom hogyan (milyen néven) írt be a telefonkönyvébe. Még mielőtt nekem esnétek, nem kutakodtam, mellettem állt miközben nyomkodta én meg odapillantottam és így láttam meg.
Szóval a teljes nevemet írta be, pl. Nagy Kati. Tehát a vezetéknevem és a keresztnevem becézett alakja.
Nekem ez olyan rideg. Biztos van még ilyen keresztnevű ismerőse, de nem értem, hogy miért kell a vezetéknevemet is odaírnia, miért nem lehetek én A Kati?
Tudom, hogy hülyeség ilyeneken agyalni, de zavar egy picit.
Keresztnév becézett formája nálam (pl. Peti).
Egyszer poénból átírtam a nevemet az e-mailben (amivel szinkronizálja az egész telefont) arra, hogy "istennőm", egyúttal őt is arra, hogy "törpördög". Észrevette, a sajátját vissza is javította. Ez évekkel ezelőtt volt, pont a napokban láttam, hogy nálam meghagyta.
De van olyan számom (pl munkahelyi vezetékes), ahol meg csak a vezetéknevem szerepel. Mondjuk ebbe párszor belekavarodott, mert apámat is ugyanezen a néven mentette el, és néha összekevert bennünket. Apám nem kicsit röhögte ki, amikor felhívta, hogy "mi újság, cica?". Győzött bocsánatot kérni utána, de elkapta a röhögőgörcs, hogy a veje lecicázta.
Istennőm :) De ez egy hosszú történet :)
Igen zavarna kicsit ,a helyedben a dolog.
fogalmam sincs:) talán a teljes nevem...mert az okosteloja igy csinálta meg neki...nem tudom!:) nem is izgat!
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!