Megint egy hülye női kérdés lesz. Te hogyan szerepelsz a párod telefonjában?
Sziasztok!
Véletlenül megláttam, hogy a párom hogyan (milyen néven) írt be a telefonkönyvébe. Még mielőtt nekem esnétek, nem kutakodtam, mellettem állt miközben nyomkodta én meg odapillantottam és így láttam meg.
Szóval a teljes nevemet írta be, pl. Nagy Kati. Tehát a vezetéknevem és a keresztnevem becézett alakja.
Nekem ez olyan rideg. Biztos van még ilyen keresztnevű ismerőse, de nem értem, hogy miért kell a vezetéknevemet is odaírnia, miért nem lehetek én A Kati?
Tudom, hogy hülyeség ilyeneken agyalni, de zavar egy picit.
Köszönöm a sok választ.
Nem tettem még neki ezt szóvá, és lehet, hogy nem is fogom. Nincs semmi gond a kapcsolatunkkal, nem akarok feleslegesen problémát generálni, csak furcsálltam, mikor megláttam.
A legjobb barátja a teljes nevén van beírva neki (Pl. Kiss János), ebből gondolom, hogy mindenkit próbál teljes névvel beírni, hogy ne kavarodjon bele. A családtagokon kívül nekem is mindenki a vezetéknevével szerepel. A páromat pedig a keresztnevén mentettem el (pl. Tamás). Mikor megismretem sem akartam odaírni a vezetéknevét, mert más ilyen keresztnevű embert nem is ismerek.
Én az ő telefonjában: Picur.
Ő az enyémben: Picicica.
Picur vagyok a telefonjában, ő pedig az enyémben Misi.
Az összes többi Mihály nevű ismerősöm családnévvel vagy becenévvel együtt szerepel, sőt, ha belegondolok, akkor egy-két kivételtől eltekintve szinte mindenki teljes néven van a telómban , asszem enélkül bele is zavarodnék a listámba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!