Megint egy hülye női kérdés lesz. Te hogyan szerepelsz a párod telefonjában?
Sziasztok!
Véletlenül megláttam, hogy a párom hogyan (milyen néven) írt be a telefonkönyvébe. Még mielőtt nekem esnétek, nem kutakodtam, mellettem állt miközben nyomkodta én meg odapillantottam és így láttam meg.
Szóval a teljes nevemet írta be, pl. Nagy Kati. Tehát a vezetéknevem és a keresztnevem becézett alakja.
Nekem ez olyan rideg. Biztos van még ilyen keresztnevű ismerőse, de nem értem, hogy miért kell a vezetéknevemet is odaírnia, miért nem lehetek én A Kati?
Tudom, hogy hülyeség ilyeneken agyalni, de zavar egy picit.
Akkor én mit szóljak? Úgy vagyok beírva, hogy : A háziasított sárkányom... :D :D
Szerinte ez vicces, engem meg nem zavar. Érdekes a humora, na! Ennek ellenére, vagy épp ezért szeretem. :D :D
Kár ilyen dolgokból feszültséget kreálni, ha egyébként minden rendben köztetek. :) :)
Hűű egyáltalán nem hülye "női" kérdés :)
Nekem a minap a mostani barátom kérdezett rá, hogy miért a teljes nevén szerepel a telefonomban, pedig ő a férfi.
Külföldi és mikor megismerkedtünk a teljes nevével írtam be és úgy maradt. De jó, hogy eszembe juttattad, most át is írom, mivel mondta, hogy zavarja.
Neki én a hagyományos magyar keresztnevemmel vagyok beírva, annak is a hivatalos formájában (Zsuzsa), mert mindig mondja, hogy szereti a nevem. Elég érdekes ejti ki, de tetszik, ahogy mondja :) Rajta kívül egyébként senki nem hív ennyire hivatalos formában.
Szóval ez nem csak női kérdés lehet, ki milyen típus.
Én pl beletudok veszni a saját névjegyzékembe, ha nem teljes neveket írok be.
Én "A Kriszta" vagyok a telefonjában, ő mondta, hogy így írta át, hogy egyszerűbb legyen kikeresni a listából.
Nekem ő simán csak a keresztnevével van beírva.
Simán a keresztneveink vannak a telefonban.
Egyébként a vezetéknév és keresztnév párosítás nem azért van, mert kezdetben tényleg csak egy voltál a többi ismerőse között vezeték és keresztnévvel, aztán később meg nem foglalkozott azzal, hogy átírja? Én legalábbis nem szoktam ismerőseim nevét átírogatni a telefonomban.
Off: megkérdezhetem, miért lettem lepontozva?!?! A kérdésre válaszoltam, mint mindenki más! Akkor meg?!
On: első helyen vagyunk egymás tel. könyvében:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!