Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a másik ügyetlen, az ok az...

Ha a másik ügyetlen, az ok az elhagyásra?

Figyelt kérdés

Sajnos engem borzasztóan megvert a sors, nem is értem. Sokszor borzasztóan ügyetlen vagyok. Régebben úgy rendeztem a lakókörnyezetem, hogy ez ne okozzon gondot, mindent biztonságosan elpakoltam. Például a kések szigorúan fiókban, a könyvek a polcon egy sorba tolva, nehogy elakadjak bennük, törékeny dolgok zárt szekrényben, minél hátrébb, satöbbi, satöbbi.

Idővel azonban a páromhoz költöztem. Ráadásul ő is albérlő. A lakás a főbérlő igénye szerint van kialakítva, ami a páromnak is megfelel. Például a szekrények tetején sörösüveg-kiállítás, a kések mágneses késtartón, a párom rendszeresen tesz értékes dolgokat a földre.

Sajnos hiába igyekszem vigyázni, sokszor csinálok kisebb-nagyobb bajokat, károkat. Például több műanyag nyelű evőeszközt eltörtem már. Volt, hogy a párom laptopjára léptem, mert pont az ágy mellett volt a földön. Igaz, arra már sikerült rávenni, hogy inkább az asztalon vagy a polcon tárolja, de nagyon kiakadt, amikor ráléptem. Vagy például teregetés közben lesodortam valamit a szekrény tetejéről, ami pont egy modellvasúti kocsira esett. Vagy birkózás közben ráléptem a falra és ott maradt a lábnyomom, pedig nemrég volt festve. Vagy lesodortam a késeket a késtartóról, bár akkor inkább megijedt, hogy nem esett-e bajom.

Ezeken ő egyre jobban kiakad. És az a baj, hogy ahogy érzem, hogy kiakad, egyre többet bénázok. Én is utálom ezt, és nagyon szeretnék ügyes lenne, de nem megy.

Próbáltam felvetni, hogy esetleg rendezzük át úgy a dolgokat, hogy ne nagyon legyen esélyem leverni és tönkretenni dolgokat, de azt mondja, inkább figyeljek oda, ha mindenkinek megy, nekem miért nem? Én igyekszem, de nem megy. Erre legutóbb azt mondta, hogy nem is az anyagi kárral van gond (szerencsére nagyon komoly kárt nem okoztam, anyagi kárt csak párezer forint értékben, illetve egyszer neki egy kétnapos munkáját tettem tönkre, az jobban zavarta), hanem hogy kiábrándító, hogy ennyire béna vagyok. És hogy eleinte nem hitte el, de most már igen, és emiatt gondolkozik azon, hogy elhagyjon.

Nem tudom, megértő legyek, vagy kiakadjak inkább? Ilyet még sose mondtak nekem...

2013. máj. 21. 20:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem a te ügyetlenséged a fő probléma itt, mert arra te is találtál megoldást - össze kellene pakolni. Ha mindennek meglenne a helye, és nem lenne egy csomó "felesleges kacat", akkor te sem tennél kárt annyi dologban.

Laptopot pedig nem tartunk a földön! :-) /mondom ezt úgy, hogy én is a földre rakom. A férjem már kilátásba helyezte, hogy ne haragudjak meg, de rá fog lépni - be is túrom mindig az ágy alá/

De azért amondó vagyok, hogyha rend van, akkor ezeknek az ügyetlenkedéseknek is kisebb az esélye.

2013. máj. 21. 21:23
 12/19 anonim ***** válasza:
60%
Ennek semmi köze a szétszórtsághoz. Én is ilyen vagyok, ne aggódj! De ez a pasi téged nem szeret!
2013. máj. 21. 21:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Bármi lehet ok a szakításra. A semmi is lehet ok rá. Amúgy hosszú távon valóban idegesítő és kimerítő lehet folyamatosan érted és a saját testi épségéért aggódni, vagy a nagy értékű tárgyakért otthon. Sosem értettem az ilyet, ha valaki ügyetlen. Oké, nem mondom, hogy én tökéletes vagyok. Vertem már le poharat, boltban egy sor árut a polcról, törtem el ezt-azt. De nem a nap 24 órájában vagyok szerencsétlen, és ha valaki ilyen, az engem is nagyon tud idegesíteni. Bár én saját magamra is nagyon tudok haragudni, ha bénázok. Szóval én sem tudnám hosszú távon elviselni, ha a barátom megállás nélkül törne-zúzna. Valamiért nem tudom az ilyet tolerálni. De a helyedben jogos a kiakadás. Ilyet én sosem mondanék, hogy készülök valakit elhagyni. Valakit vagy elhagyok, vagy csendben tűrök. Ilyen egyszerű.
2013. máj. 21. 22:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szeret igazán, és csak indokokat keres. Ha tényleg érdekelnéd, akkor legalább az értékes dolgokat nem a földre tenné, ha tudná, milyen kétbalkezes vagy. Egyébként is, milyen hülye rak értékes dolgokat a földre? Egy rossz pillanatban egy kevésbé béna ember is rájuk léphet...

inkább te hagyd el előbb.

2013. máj. 21. 22:08
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Arról már kezd leszokni, hogy a földre pakoljon. Csak az a helyzet, hogy ez az albérlet iszonyúan szűkös, nem is azért van sokszor rendetlenség, mert rendetlen lenne, hanem mert egyszerűen nincs a dolgoknak helye, nem férnek el. Aminek meg van, azt sok esetben a főbérlő határozza meg, aki szerintem kicsit autista, már azon megy a hepaj, ha a mosógép ajtaja nem pont 13 fokos szögben van nyitva. Viszont így nevetségesen olcsó, és hamarabb lesz saját lakásunk.

Nem azt mondja egyébként, hogy készül elhagyni. Hanem hogy elég kiábrándító. És valahol megértem. Most csak néhány dolgot írtam le, de van amikor napokig ilyenek vannak. Van amikor durvább, pl. volt, hogy nem vettem észre a rohamrendőrt és kisétáltam elé.

Eleinte nem is hitte el, hogy ennyire béna vagyok. Megértem, mert nekem is komoly problémát okoz önmagammal, hogy elfogadjam. Csak nekem nincs választásom. Neki pedig van. De neki is azért probléma ez, mert amúgy minden nagyon szép és jó, csak a sok bénázás borzasztóan idegesítő. Én nem érzem, hogy bunkóság lenne, hogy elmondta. Mert ez egy probléma, amivel valamit kezdeni kell, és inkább próbáljunk meg ketten kitalálni valamit, minthogy néhány hónap múlva csak annyit mondjon, elhagylak, mert béna vagy..

2013. máj. 21. 22:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem értelek! Minden ki kiáll melletted, és te meg még véded ezt az embert és mentséget keresel számára? Miért?

És azt mondja, hogy emiatt azon gondolkodik, hogy elhagy?? Tudod mit mondtam volna neki...ne fáradj vele drágám, majd én!

Menekülnék ilyen embertől.Ilyenen ne gondolkodjon, menjen!De akkor most azonnal. Vagy te addig türelmesen kivárod, hogy mit is csinál, megy vagy marad?

Lehet hogy te kicsit bénázol, de ő ezzel a csesztetéssel csak még jobban stresszel, amitől még többet bénázol:))

Keress jobb embert!

2013. máj. 22. 04:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Én sem értelek. Ez a férfi nem szeret téged igazán.

Én is tudok bénázni, állandóan nekimegyek mindennek, kiöntöm az éppen elkészített ebédet. Egyszer beleszűrtem a húslevest a mosogatóba (át szoktam szűrni, és csak a felénél vettem észre, hogy nincs alatta a tál) :)

Emberem jókat nevet ezen. Sosem vetné a szememre. Jó kis sztorijaink vannak ilyenekből. :)

2013. máj. 23. 17:03
 18/19 anonim válasza:

Kérdező egyáltalán nem értem miért véded a párodat, mikor nyilvánvaló, hogy nem szeret téged eléggé.

Én is béna vagyok, és leverek sok mindent, meg keresztül esek dolgokon.

Egyszer az exemmel voltunk egy ásványkiállításon, vett egy pár kisebb követ és az én kezembe adta őket hogy fogjam meg amíg fizet. Természetesen én elejtettem őket. Ő rám nézett és ő rám kiabált, hogy tudtam hogy el fogod ejteni. Ott akkor valami megtört bennem iránta. Nem is sokáig voltunk együtt utána. Egyébként ő egy türelmes ember, de a bénázásaimtól mindig kiakadt.

A jelenlegi párom viszont nem az a türelmes típus. Viszont ő a bénázásaimon csak nevet. Léptem már rá én is a laptopjára (szintén földön tartotta)...csak rám nézett és betolta az ágy alá (igaz előtte szóltam h nem lesz jó helyen mert tuti rá fogok lépni).... Na jól elkalandoztam bocsi. Igazából arra akartam kilyukadni, hogy ha igazából szeretnek elfogadnak úgy ahogy vagy

2013. máj. 29. 23:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát, kövezzetek meg, de én nem tudom elképzelni az életemet egy ügyetlen emberrel. Ebben biztos van, valami evolúciós túlélési program (ha vészhelyzet van, és menteni kell a gyereket, másokat, magadat, a másikat, akkor kisebb az esély a túlélésre). A nők ezt a pasikban férfiasságnak, a férfiak pedig talpraesettségnek hívják a másikban. Hülyét kapnék, ha em tudnánk egy hűtőt, tévét arrébb vinni, vagy egy lakásfelújítást végigcsinálni. Vagy egyszerűen félteném a kisbabát, kiskutyát, kiskaktuszt, kövecskét, amit a párom a kezébe vesz. Nem rosszindulatból, vagy bántásból írom, de igen van ilyen, ha valakinél ez kizáró ok (nyilván számos egyéb mellett, hiszen kiesik egy csomó közös érdeklődés, tevékenység).

Ne fogadd el így magad, hanem sportolj, koncentrálj.

2013. máj. 29. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!