Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fajta közös kasszáról?

Figyelt kérdés
A férj kezdő vállalkozó, a nőnek rendes, heti 40 órás melója van. A lány nagyon keveset keres, az megy félre, (a kafetériát nyilván együtt használják fel, már amikor kap), és a férj fizujából élnek. A férj pénzügyeiről nem sokat tudni... A nő spórolós, a férj meg abszolút nem, neki még a szüleiről is gondoskodnia kell. Az normális, hogy az asszony nem tudja a férje mennyit keres (mert ugye egy vállalkozónak minden hónapban más a fizuja, biztos vannak mínuszos hónapok is, főleg hogy még kezdő vállakozó), mikor mit vesz? (Most nyilván nem egy gombóc fagyit értek alatta)
2009. okt. 3. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Ez nem egy közös kassza, csak annak látszik. Közösnek akkor lenne mondható, ha minden pénz egy kalapba kerül és abból gazdálkodtok. A te fizetésed - akármilyen csekály is - kontroll alatt van, az övét pedig...nos az TITOK. Tehát ez egy abszolote nem norműális dolog. Hatalmas káosz lenne pld. akkor, ha a férjed bebukna úgy, hogy erről semmit nem sejtesz és arra a pénzre lenne egy-az egyben szükség, amit most félre tesztek. Bombakénf robbanna a csődhelyzet.
2009. okt. 3. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

Nekem furcsa, mert nekünk eleve közös a számlánk és nagyobb kiadásokat (tv, hűtő, mosogatógép, kerítés) megbeszéljük és együtt megyünk el megvenni. Bevásárolni szintén együtt járunk, vagy megbeszéljük mi kell és egyikünk elmegy. A számlákat is erről fizetjük, általában én, én jobban ráérek csekket feladni, meg nekem útba is esik. A megtakarítást is erről fizetjük, meg a törlesztőt is. Nálunk nem is lehet megmondani, hogy kiéből mi megy, de minek is? Nekünk 22 éve megfelel, mást el sem tudnánk képzelni.

De mindenki másképp csinálja.

2009. okt. 3. 11:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Van benne valami :-S Elgondolkodtató, amit írtál. Te mit tanácsolnál, mit tennél? Az a baj, hogy mivel eltérően gondolkodunk a pénzről, hogy ne legyen vita, ez tűnt jó megoldásnak...
2009. okt. 3. 12:00
 4/8 A kérdező kommentje:
11:58 az igazi ez lenne, ami Nálatok is van...
2009. okt. 3. 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Ajaj hát ez egy nehéz ügy. Főleg hogy máshogy gondolkoztok a pénzről,a költekezésről,de engem az jobban megdöbbentett,hogy a férjed fizetését egyfajta relytéjként lehet felfogni,jól irták előttem, A TITOK,amiből te,aki a felesége vagy ki vagy zárva. Szerintem ha egy család vagytok,akkor osztozzatok a pénzen is,beszéljétek meg. Sokan állítják,hogy a külön kassza is müködik egy kapcsolatban (én ezzel nem értek egyet),de akkor is az a minimum,hogy nem titok előtted hogy mennyit keres a másik. Szerintem igy eléggé ki tud /ki fog/ ki hazsnált téged anyagilag a férjed. Bezsélnetek kéne erről,ez az állapot nem tartható 22 évig
2009. okt. 3. 13:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem csak élettársam volt, aki nálam lakott. Én fizettem a rezsit,lakáshitelt, diákhitelt az első fél évben én vásároltam az ételt, tisztítószereket is (volt, hogy már én nem ettem...). Ha sétáltunk én hívtam meg fagyira, sütire... soha nem mentünk szórakozni, még egy moziba sem vitt el, nem voltak közös programjaink. Pedig Ő állítólag 400.000 Ft felett keresett egy hónapban, de én soha nem láttam nála 10.000 Ft-nál több pénzt. Szóval fél év után szépen eldöntöttem, hogy lesz 3 kassza: 1.rezsi, 2. szórakozás, 3. megtakarítás. 1 hónap után lelépett. (ja bocs 1-2-szer elmentünk vásárolni és Ő fizetett-tehát tudatosult benne, hogy vége annak, hogy az én fizetésemből élünk... Vannak férfiak, akik egyszerűen azt gondolják, hogy egy ilyen körülmény nem jelenti azt, hogy a nőn élősködnek. Változtatni kell rajta, igenis tudnod kell mennyit keres, főleg, ha a férjed és a Te fizetésedből éltek!!!! 32/N
2009. okt. 3. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
A 21:33-as, bocs félreértettem a kérdést, de akkor is az a véleményem, hogy tudnod kell mennyit keres, hogy mihez tartsd magad. mert előbb-utóbb, biztosan terveztek gyereket is.
2009. okt. 3. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Párom tudom mennyit keres, ott van a bérpapírja az asztalon és ha megkérdezem akkor meg is mondja. Közös ház vásárlását tervezzük és ezt is úgy hogy mindenki "lerakja" majd a fizuját, befizetjük a számlákat a maradékot pedig közösen fogjuk beosztani. Otthon lesz a pénz de szólni fogunk egymásnak hogy ki mire és mennyit vesz ki belőle.

Ez a terv. Amúgy nálunk nincs nagy különbség a fizuban kb olyan 30ezer lehet max.

2009. okt. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!