Mit gondoltok a külön kasszáról egy házasságban? (Nálunk is így van).
nem látom értelmét
Ha elvileg egész életre terveztek,minden közös,akkor a pénz miért nem?
Akkor mérjem le,hogy a rántotthúsnak valót én vettem,megevett 30 dekát,kérem az árát?:D vagy mi?:D
Közös bankszámla,két bankkártya,nagyobb kiadások megbeszélése,kisebbek meg lényegetelenek
Hát nekem ha ilyesmivel állna elő a párom kiakadnék...ha már házasok vagyunk akkor MINDEN közös...milyen dolog az, hogy én veszem a kenyeret te veszed a tejet én fizetem a gázt te fizeted a telefont?:-S
Majd a gyerek pelusokat is elosszátok, ki hányat vett, mikor...?!
Nekem a párom orvos lesz, valószínű sokkal több pénzt fog keresni mint én...de én bántónak érezném, ha nem osztaná meg velem...amim van én is odaadom, mikor nekem van pénzem az enyémet költjük, ha neki az övét...
Szerintem ahol ez a "rendszer " van ott sokkal mélyebb bajok vannak a házasságban...bizalom hiány elsősorban.
Természetesen a nagyobb kiadásokat meg kell beszélni, az apróbbak meg sima ügyek...
En jo dolognak tartom, mivel annyi kapcsolat van, amit az erdek kot ossze, az anyagiak.
Tehat amikor kulon kasszan vannak, akkor mindenki biztositott pl. "jobb felni, mint megijedni!"
Nalunk is kulon kassza van, mivel a parom csaladja ugy gondolta, hogy erdekbol mentem a paromhoz, tehat ez mar evtizedekkel ezelott tortent,
s igy kitalaltam a kulon kasszat, de nagyon jol mukodik, s mindig tudjuk egymas kiadasait, mivel nem ellenorizzuk egymast, de megszoktuk beszelni a nagyobb kiadasokat pl.
Viszont a hetkoznapi kiadasokat igy eszre sem vesszuk, mivel a nagybevasarlast kozosen intezzuk, es fizetjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!