Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha mi roma gyermeket szeretnén...

Ha mi roma gyermeket szeretnénk, az javíthat a helyzetünkön?

Figyelt kérdés
Szeretnénk nevelőszülők lenni a férjemmel. Mi nem vagyunk romák, de roma gyerekeket szeretnénk. Arra gondoltunk, hogy sok nevelőszülő fehéret szeretne, ezért mi romát szeretnénk, hogy nekik is legyen esélyük rendes családban nevelkedni.
2013. máj. 20. 12:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

Más oldalról világítom meg a kérdést.

Itt sokan attól tartanak, hogy majd úgyis olyan lesz mint a többi cigány, mert a vérében van, blabla

A valódi gond az, hogy hiába nevelsz belőle valóban rendest, ha egész életében bele fog ütközni a társadalmi előítéletekbe és sztereotípiákba. Sajnos láttam ilyen történetet, magyar nevelőszülők roma gyerekét annyira szivatta a társadalom, hogy a fiatalember inkább a halált választotta. Szóval arra is gondolnia kell a szülőnek, hogy milyen társadalmi közegben fog felnőni a gyereke. Ez pedig egy olyan társadalom, ahol az emberek nem fektetnek energiát az EGYÉN megismerésébe, hanem egyből beskatulyázzák bizonyos jegyei alapján. Elég megnézni az itteni válaszokat. "a vérükben van" és egyéb sötét szövegek.

2013. máj. 20. 12:37
 12/22 anonim ***** válasza:
31%
Mért egy állatot akartok nevelni? Akkor már inkább vegyetek egy kutyát vagy macskát. Azért mert valami 2 lábon jár még nem biztos hogy ember. Lásd cigány, pingvin.
2013. máj. 20. 12:41
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
Igen a vérükben van! Létezik ez a "vérükben van" dolog. Úgy hívják, hogy genetika!
2013. máj. 20. 12:49
 14/22 anonim ***** válasza:
94%

Örökbefogadásnál előny, mert előbb sorra kerültök. Sokan fogadnak örökbe cigány gyereket, de újszülöttet, talán ott még számít a későbbiekben a nevelés.

Nevelőszülőként nem újszülött, hanem sokkal idősebb, 8-10 éves gyerekeket kaphatsz. Ezek a gyerekek olyan körülmények közül jöttek hogy még magyart se mernék bevállalni. Én egyáltalán nem ajánlom a cigány gyereket, nagyon sok bajotok lehet belőle.

2013. máj. 20. 12:55
 15/22 anonim ***** válasza:
31%
Ha cigány lennék és rendes ember lennék, mégis azt kéne hallgatnom, hogy nem vagyok ember, állat vagyok, benne van a véremben, előbb vagy utóbb úgyis megkéselek majd meg kirabolok mindenkit, akkor lehet, hogy valóban elkezdeném csinálni azokat a dolgokat, amik miatt hallgatnom kell a sok szart úgyis, hogy nem csinálom Őket. Akkor aztán majd jöhet a sok okos, hogy Ők megmondták, miért nem fogadtatok helyettem örökbe inkább egy pingvint.
2013. máj. 20. 12:55
 16/22 anonim ***** válasza:
92%

Nem akarom, befolyásolni a döntésed, de nekem volt egy egy rokonom, aki nevelőintézetben dolgozott. Természetesen a kisebbség, egész nagy arányban volt megfigyelhető. Ő azt mondta, hogy eleinte 4-5 évesen még úgy ahogy aranyosaknak és szófogadónak mondhatók, de ahogy nőnek, úgy válnak egyre rosszabbá - úgy mond megmutatkozik az igazi énjük. Erre nagyon rá segít az is, hogy néhány cigány szülő nem mond le azután sem a gyerekéről miután elvették tőle, hiába, hogy verte megerőszakolta vagy éppenséggel nem biztosította számára a megfelelő élet körülményeket. Mivel az Ő vérük,, egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy más nevelje fel a gyermekeiket. Így hát sokszor az intézmények(legyen az egy nevelő otthon, iskola, óvoda) elé, vagy az adott nevelő szülőkhöz is képesek odamenni és patáliát csapni. Sajnos legtöbbször a gyerekkel is találkoznak és megpróbálják őket befolyásolni (lopjanak, menjenek el ide-oda stb...) Szóval emiatt is,de még ezernyi dolog közre játszik, hogy miért félnek és tartanak a nevelő szülők magukhoz venni cigány gyermekeket.

Én nem is tenném a helyedben, de ha Te már erre elszántad magad, hát Sok szerencsét! Mindenesetre nem egy jó ötlet... szerintem.

2013. máj. 20. 13:01
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
A reCskást aztán nevelheted...annak a vére ami romlott, a génjeiben van a feregség. Inkább várjatok még. Megjárnátok a cigányokkal, csak nézzetek szét egy picit.
2013. máj. 20. 13:12
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám is nevelőszülő,mondjuk ő intézetben is dolgozott.

3 gyereket vett ki,testvérek.Cigányok,mert azok,de nem látni annyira rajtuk,de bennük van a vér,akár ki,akár mit is mond.3,6,7 évesek,azt hiszem,és a legrosszabb,hogy anyumra hallgatnak csak,apumra már nem annyira,magamról nem is beszélve.Ha haza megyek,valamit kitesznek,rájuk szólok,akkor szembe röhögnek.Ennyit erről..

De már csak 1 évig lesznek ott kb.Anyum se birja már sokszor idegekkel.

Ez konkrétan nem válasz a kérdésedre,csak tapasztalatot irtam.

2013. máj. 20. 15:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyből a Holgersson család Márton lúdjának esete ugrott be. Hiába házilúd, amikor jöttek a vadak, egyből velük tartott...
2013. máj. 20. 15:36
 20/22 anonim ***** válasza:
35%
A gyerek az gyerek, mindegy hogy cigány vagy fehér, sárga vagy néger. Nem lehet és nem is szabad így beszélni rólluk. A kutya se azért lesz harapos mert olyan a fajtája hanem mert olyan a gazda. Szerintem nagyon szép dolog amire készültök.
2013. máj. 20. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!