A Kasza név az roma név? Ez milyen eredetű név? Nyírkarászba A kasza családról valamit, hogy milyenek?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerősőm azt mondta hogy az roma név..vagyis a Kaszák romák ... Ksözönöm :) A sok segítséget sokat segítenétek2013. febr. 6. 17:08
1/11 anonim válasza:
Akiket ilyen néven ismerek, azok valóban romák.
2/11 anonim válasza:
Nekem pedig volt egy osztálytársam akinek ez volt a neve és nem volt az. :D
3/11 anonim válasza:
Nekem van ilyen rokonom és egyáltalán nem cigány.
4/11 anonim válasza:
Szerintem eredetileg nem roma név, csak ahogy keveredtek egymással, lehet a romák is használják ezt a nevet. Tehát az illető lehet roma is, meg nem.
5/11 anonim válasza:
Én is ismerek Kasza nevezetűt, aki nem cigány, de még a családjában sincs cigány.
6/11 anonim válasza:
Az én Kasza vezetéknevű osztálytársam sem cigány. Fehér bőrű, szőkés hajú, kék szemű srác. A családtagjai sem cigányok.
7/11 anonim válasza:
De amúgy a vezetéknév nem jelent nagyon semmit. Van Kőrösy, Tóth, Balázs, Bálint, Lévai és Nagy vezetéknevű cigány ismerősöm. Ennek ellenére ezek nem cigány eredetű vezetéknevek.
8/11 anonim válasza:
Nyírkarász, a Kasza család nem czigány.
A Kása viszont czigány.
Nálunk Gödöllőn sem czigányok a Kaszák.
9/11 anonim válasza:
10/11 anonim válasza:
Eredet [kazah < ómagyar: Kaza < ősmagyar: Khaza, Kaza, Kasza, Kaca (szkíta, hun) < Kutig (nemzetségfő neve után)]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!