A Dzsenifer tényleg roma név?
Nem cigány név, de azok használják. Volt egy barátnőm, akit így hívtak, csak ő J-vel írta. Neki viszont a szülei közül az egyik valóban cigány volt, de úgy éltek mint a normális emberek, és úgy is viselkedtek. Jennit sok cikizés érte ezmiatt, ráadásul a temperamentuma is hasonlított kicsit a cigányokéhoz. (pl. kiabált az utcán, csicsásan öltözködött, stb..) de sosem lopott és megbízható volt minden téren.
Egyébként én sem adnám ezt a lányomnak. De nem a cigányok miatt, hanem mert vannak ennél a névnél szebb nevek, mint pl. Rebeka, Ella, Jázmin, stb..
A második név egyébként jó ötlet :) Másrészt ha nagyon ragaszkodsz a névhez, akkor ne érdekeljen hogy ki mit mondd. A párodnak és neked tetszen. ennyi a lényeg!:)
Nem roma név, hanem angolszász, illetve egész pontosan kelta eredetű.
Nálunk azért tartják cigányosnak, mert ők kezdték el a gyerekeiket ilyen neveken hívni, ennyi.
Van egy csaj a sulinkba aki nem roma de így hívják. De ő J-vel írja a nevét.
Én személyszerint nem adnám egy gyereknek se. Úgy gondolom, hogy azért romás néve mert külföldről behozott név és azok eléggé feltűnőek/kihívóak vagy nerm tudom, hogy mondjam. És általában olyan neveket a romák szoktak adni a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!