21 évesen nem mehetek a párommal nyaralni?
Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, édesanyámmal élek, aki a kissé túlzottan féltő gondoskodása mellett sokszor elég konzervatívan gondolkodik.
Komoly kapcsolatban élek, és elterveztük a párommal, hogy nyáron kettesben töltünk néhány hétvégét. Kizárólag belföldön, és nem hetekre mennénk, tényleg csak 2-3 éjszakákról lenne szó.
Anyukám viszont hallani sem akar erről. Tudni kell róla, hogy nehezen fogadja el, hogy komoly barátom van és függetlenedni szeretnék.
Hogyan győzzem meg, hogy elengedjen? Nem szeretném, hogy emiatt akár a vele, akár a párommal való kapcsolatom megromlana.
2013. máj. 17. 20:40
21/25 anonim válasza:
Érdekes indokok.. Szerintem próbálj függetlenedni. Nyáron pénzt keresni, nem tudom tanulsz e még, mennyi időd van hátra. De lehet diákmelót vállalni (én is magamat tartottam el). Nem kell elköltöznöd, csak tudja hogy vannak lehetőségeid nem vagy kiszolgáltatva neki. És ezt hangoztasd. Ha ennyire betegesen ragaszkodik hozzád akkor úgysem hagyja hogy elköltözz. Aztán menj amint tudsz. Neki is jobbat teszel hosszútávon
22/25 Pendulum92 válasza:
Tudatosítsd benne, hogy maximum néhány év múlva úgyis elköltözöl otthonról, hogy ezzel a magához kötözéssel hosszú távon nem fog menni semmire. Ha szerencséd van belátja, hogy nem dönthet helyetted mindenben, ha nincs, akkor kezdődik(folytatódik) az érzelmi zsarolás.(az indokai egytől egyig azok)
23/25 anonim válasza:
Teljesen átérzem, de ez csak úgy megy, ha megmondod, hogy ekkora le van foglalva és mentek. Egy idő után majd megszokja! Hidd el!!
24/25 anonim válasza:
Attól mert még ő tart el és ott laksz vele az nem jelenti azt hogy gyerekként kell kezelnie. Ezt mondd meg neki is.
25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. máj. 20. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!