Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 21 évesen nem mehetek a...

21 évesen nem mehetek a párommal nyaralni?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, édesanyámmal élek, aki a kissé túlzottan féltő gondoskodása mellett sokszor elég konzervatívan gondolkodik.

Komoly kapcsolatban élek, és elterveztük a párommal, hogy nyáron kettesben töltünk néhány hétvégét. Kizárólag belföldön, és nem hetekre mennénk, tényleg csak 2-3 éjszakákról lenne szó.

Anyukám viszont hallani sem akar erről. Tudni kell róla, hogy nehezen fogadja el, hogy komoly barátom van és függetlenedni szeretnék.

Hogyan győzzem meg, hogy elengedjen? Nem szeretném, hogy emiatt akár a vele, akár a párommal való kapcsolatom megromlana.

2013. máj. 17. 20:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi lennék, hogy ha a 21 év nem elég, akkor mikortól lenne elfogadható anyukádnak a külön nyaralás? Szerintem kérdezd ezt meg tőle.
2013. máj. 17. 21:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
18 év alatt is személyi szabadság megsértése (a szobafogság is), engem nem érdekelne anyám és nem azért, mert rossz vele a kapcsolatom, hanem mert ezt jogilag nem teheti meg. Az meg elég nevetséges lenne, ha egy életen át haragudna, mert 2 évesen el mertél menni nyaralni. Jézusom, mekkora bűn!
2013. máj. 17. 21:04
 13/25 Pendulum92 ***** válasza:
75%

Ő tart még el?

Annyi ilyen esetről hallottam már. Aki 50 akárhány éve így gondolkozik, őt is így nevelték, nagyon nehezen lehet "meggyőzni"(belenyugvasztani). Költözz el otthonról, függetlenedj anyagilag. Azután már csak érzelmi zsarolással tud hatni rád(ha tud).

2013. máj. 17. 21:05
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem ilyen egyszerű...

Ha otthon lakik, a szüleitől függ, akkor nagyon sok mindenben engednie kell nekik, akár felnőtt jogilag, akár nem.

Persze abszolút nem egészséges, hogy az anyja így korlátozza.

Ezt már rég le kellett volna meccselniük egymás közt, még kamaszkorban.

Az az időszak hivatott arra, hogy a gyerek folyamatosan feszegetve a határokat magáért felelősséget vállaló, önálló felnőtté váljon.

Kérdező!

Le kell szakadnod édesanyádról!

Jobb lenne azonnal, de ha nem akarsz törést, akkor kicsit lassabban.

Nem kérdezned, kérned, követelőznöd kell, hanem higgadtan közölnöd a döntéseidet.

Ha az úgy könnyebb, előbb kisebb dolgokban.

2013. máj. 17. 21:05
 15/25 anonim ***** válasza:
62%
Felnőtt vagy pakolj össze és menj. Érezd jól magad. Nem kell anyukád engelye. Igy legalább rájön hogy már nem vagy gyerek.
2013. máj. 17. 21:06
 16/25 A kérdező kommentje:

Anyukám tart még el. Ha nem így lenne, úgy gondolom, már régen nem vitatkoznánk ilyesmin, de sajnos még nem tudok saját lábra állni.

Körülbelül az utóbbi egy évben kezdtem tudatosan feszegetni a határokat, sok dologban sikerült is.

Azelőtt pl. együtt alvásról sem lehetett volna szó.

Abban is látom a probléma gyökerét, hogy keveset beszélgetünk, és emiatt nem bízik bennem.

2013. máj. 17. 21:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
És ha aludhattok együtt (ami teljesen normális teszem hozzá) akkor mitől is félt? Azt hittem ez a gondja, a házasság előtti szex, de így pláne nem értem
2013. máj. 17. 21:58
 18/25 A kérdező kommentje:
Tud róla, hogy élünk szexuális életet, nem örül neki, de elfogadja.
2013. máj. 17. 22:00
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt felfogtam:) Csak először hittem ezt. Pont azt kérdem, hogy akkor mivel indokolja, hogy "nem mehetsz" el? Ellopnak vagy mi?
2013. máj. 17. 22:04
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem nagyon indokolja. Ha mégis, akkor pl. azzal, hogy keveset vagyok otthon (ami abszolút nem igaz), hogy fontosabb a barátom, mint ő, vagy mondjuk hogy nem fog segíteni neki senki a háztartásban, amíg elleszek.
2013. máj. 17. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!