21 évesen nem mehetek a párommal nyaralni?
21 éves lány vagyok, édesanyámmal élek, aki a kissé túlzottan féltő gondoskodása mellett sokszor elég konzervatívan gondolkodik.
Komoly kapcsolatban élek, és elterveztük a párommal, hogy nyáron kettesben töltünk néhány hétvégét. Kizárólag belföldön, és nem hetekre mennénk, tényleg csak 2-3 éjszakákról lenne szó.
Anyukám viszont hallani sem akar erről. Tudni kell róla, hogy nehezen fogadja el, hogy komoly barátom van és függetlenedni szeretnék.
Hogyan győzzem meg, hogy elengedjen? Nem szeretném, hogy emiatt akár a vele, akár a párommal való kapcsolatom megromlana.
Ő tart még el?
Annyi ilyen esetről hallottam már. Aki 50 akárhány éve így gondolkozik, őt is így nevelték, nagyon nehezen lehet "meggyőzni"(belenyugvasztani). Költözz el otthonról, függetlenedj anyagilag. Azután már csak érzelmi zsarolással tud hatni rád(ha tud).
Azért ez nem ilyen egyszerű...
Ha otthon lakik, a szüleitől függ, akkor nagyon sok mindenben engednie kell nekik, akár felnőtt jogilag, akár nem.
Persze abszolút nem egészséges, hogy az anyja így korlátozza.
Ezt már rég le kellett volna meccselniük egymás közt, még kamaszkorban.
Az az időszak hivatott arra, hogy a gyerek folyamatosan feszegetve a határokat magáért felelősséget vállaló, önálló felnőtté váljon.
Kérdező!
Le kell szakadnod édesanyádról!
Jobb lenne azonnal, de ha nem akarsz törést, akkor kicsit lassabban.
Nem kérdezned, kérned, követelőznöd kell, hanem higgadtan közölnöd a döntéseidet.
Ha az úgy könnyebb, előbb kisebb dolgokban.
Anyukám tart még el. Ha nem így lenne, úgy gondolom, már régen nem vitatkoznánk ilyesmin, de sajnos még nem tudok saját lábra állni.
Körülbelül az utóbbi egy évben kezdtem tudatosan feszegetni a határokat, sok dologban sikerült is.
Azelőtt pl. együtt alvásról sem lehetett volna szó.
Abban is látom a probléma gyökerét, hogy keveset beszélgetünk, és emiatt nem bízik bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!