Miért van, hogy a családi pótlékot a nők bevételének tekintik?
A tgyás/gyed/gyes természetesen a nő bevétele, a kiesett fizetést pótolja?
De a csp? Az a gyerek után jár, ugyanúgy az apa bevételének is tekinthetjük.
Miért van ez így?
Most elgondolkodtam, mert én is szoktam úgy fogalmazni, hogy X Ft a fizetésem, Y Ft a férjemé és van Z Ft bevételünk lakáskiadásból. De az a lakás a férjemé.
Ha továbbgondolom, akkor mi ketten pedig az én lakásomban élünk (ha nagyon akarnánk, lehetne fordítva is), talán ezért tekintem közös bevételnek a bérleti díjat.
A csp is közös bevétel, mert jó esetben közös a gyerek.
Masfelol kozelitem meg a kerdesed, de ertelek:
Egy par hete igenyeltunk hitelt egy banktol. Azon kivul, hogy vervetelt mar a vegen nem csinaltattak, mindent bekertek.
Pl. a keresetkimutatasokat, egyeb anyagi forrasokat.
Es itt jon kepbe a Csp! Ugyanis a csaladi potlek is BEVETELNEK szamit ebbol a szempontbol, mivel azt is hasznok megszerzesere forditod.
Ha kapsz X osszegu pl.etkezesi utalvanyt, akkor az is beletartozik a fizetesedbe.
Hiszen jelen esetben a bank nem azt nezi, hogy tenylegesen a ledolgozott havi munkadert mennyit kapsz, hanem azt, hogy osszesen elelmiszerre, szamlakra, hitel osszegere mennyit tudsz raforditani.
Siman kozli egy fore juto pl.85ezer forintra, hogy ebbol kifizeted a hitelt, a maradekbol meg elj meg. Ismetlem: egy fore juto!!!
Ebben a 85-ben lehet csp, fizetes, etkezesiutalvany, stb..
Az mar mas kerdes, hogy valojaban ezt a penzt (alapjaraton:12200 forintot) a gyerek utan kapod es illene ezt raforditani, de sajnos .. a szamlak lassan egy csaladnal sem varnak.
Sokan ebbol fizetik be oket es ebbol vesznek 1-2-3 napra elelmet.
Nem tudom, nálunk minden közös.
Van x jövedelmünk, ebből z összeget hozzám utalnak, y összeget pedig a páromnak. Aztán itthon szépen egy dobozba kerül bele minden és nincs ráírva a bankjegyekre, hogy ki kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!