Hogy mondjam el a feleségemnek, hogy a munkahelyemen átcsoportosítás volt, kevesebb bért fogok kapni és a feleségem így nem tud otthonmaradni a gyerekünkkel 3 évig, sőt kistestvért sem tudunk mostanában vállani?
Imád otthon lenni a gyerekkel ,sajnos nem GYED-et,hanem csak GYES-t kap az első két évben is ,én idáig azt ígértem,hogy mindenképpen otthon tud maradni a 3. évben is,de smmiképpen nem fog menni,mert a számlákat nem fogjuk tudni befizetni.
Többször megesketett ,hogy otthon tud e maradni mindenképpen és fogunk e még vállalni legalább még 2 gyerekt és otthon maradhat e hivatásos anyának ,én pedig felelőtlenül megígértem .
Nem merem elmondani ,hogy mi történt a munkahelyemen ,70.000 Ft-al kevesebb lesz a bérem ,a kisfiunk pedig 3 hónap múlva lesz 2 éves .
Tudjuk szívem, mi is ott nőttünk fel és mi is szoktunk kapálni:-)
Itt nem erről van szó.
Kérlek ne tüntesd már fel azokat a nőket többnek, akik otthon dolgoznak a gyerekekkelazoknál, akik mindezt munka mellett teszik.
Ne forgasd ki a szavaimat 22-eske!
Te azt állítottad, hogy az otthoni munka nem munka!
Ezt kikérem magamnak minden OTTHON DOLGOZÓ nevében!
Miért kell megesketni? Normális ez a nő? Tényleg életcélja a szaporodás és az utódok felnevelése?
Egyébként egyszerűen mondd meg: "a munkahelyemen átcsoportosítás volt, kevesebb bért fogok kapni, így nem tudsz otthonmaradni a gyerekünkkel 3 évig, sőt kistestvért sem tudunk mostanában vállani."
Ez nem a te hibád, és annál rosszabb is lehetett volna, ha átcsoportosítás helyett kirúgnak.
A feleséged úgy áll a munkához, hogy más is odaférjen, ha jól látom...
Kérdező... gratulálok a kedvesedhez. :) De egy percig se gondold, hogy rád volt büszke, hanem a pénzre, és a szerencsédre, hogy eddig tudtad biztosítani neki. Nem tudom, miféle burokban nevelték a drága szülei, de az igazság az, hogy nap mint nap rendes embereket küldenek el a munkahelyükről, nem azért, mert lusta dögök, hanem mert sz.rakszik a gazdaság.
Egyszóval bebizonyosodott, hogy az asszony egy pénzsóvár szemellenzős nő, ezért mondtam, hogy nem kellene mindenkinek magára venni a válaszokat.
Nem értem, miért kell a feleséget leszólni, mindenki úgy gondolkozik, ahogy akar. A jelek szerint a kérdezőnek se volt baja azzal, hogy így gondolkozik, sőt egyetértettek a dologban, innentől nincs vele semmi baj.
Kérdező: hacsak nem az isten háta mögött éltek, ahol egyetlen munkahely van, akkor ne fogd fel ilyen tragikusan a dolgot. Oké, most alacsonyabb a fizetésed, de egy újabb átcsoportosítás vagy előrelépés következtében nőhet.
Esetleg próbálj más állást keresni. A párom munkahelyén is eljátszották, hogy "hááát izé, most költségcsökkentés van, megvonunk ezt-azt-amazt", erre ő fogta magát és keresett másik állást. A legszebb a dologban, hogy mivel annyira nem volt fontos neki a dolog (elvégre a régi állása megvolt, ott nem is tudták persze, hogy mást keres), a napokban sikerült olyan lazán odamenni a béralkura, hogy az előző fizetésének a másfélszeresét kapja végül itt meg.
Esetleg valami ilyesmin is elgondolkozhatnál.
A feleségednek pedig tudod úgy tálalni, hogy most ez a helyzet, úgyhogy megpróbálsz váltani, hogy megoldd a problémát és ő otthon maradhasson.
Azt nem értem, hogy jogilag ez rendben van??? Az én tudomásom szerint (és ahol korábban dolgoztam) h egy dolgozót felvesznek x bérrel, akkor nem lehet azt csinálni, hogy ide-oda rakunk és emiatt kevesebb a béred. Átcsoportosítani, áthelyeztetni lehet, de nálunk ez úgy ment, hogy az illetőnek maradt az eredeti bére. Ha magasabb poziba került akkor emeltek rajta, de csökkentésre nem volt példa.
Szóval 100% hogy ez teljesen tiszta? 70 ezer rohadt sok fizetéscsökkentésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!