Hogy mondjam el a feleségemnek, hogy a munkahelyemen átcsoportosítás volt, kevesebb bért fogok kapni és a feleségem így nem tud otthonmaradni a gyerekünkkel 3 évig, sőt kistestvért sem tudunk mostanában vállani?
Imád otthon lenni a gyerekkel ,sajnos nem GYED-et,hanem csak GYES-t kap az első két évben is ,én idáig azt ígértem,hogy mindenképpen otthon tud maradni a 3. évben is,de smmiképpen nem fog menni,mert a számlákat nem fogjuk tudni befizetni.
Többször megesketett ,hogy otthon tud e maradni mindenképpen és fogunk e még vállalni legalább még 2 gyerekt és otthon maradhat e hivatásos anyának ,én pedig felelőtlenül megígértem .
Nem merem elmondani ,hogy mi történt a munkahelyemen ,70.000 Ft-al kevesebb lesz a bérem ,a kisfiunk pedig 3 hónap múlva lesz 2 éves .
Így ahogy ide leírtad. De minél előbb. Most védekeztek, vagy szeretnétek gyereket? Már emiatt is fontos lenne elmondani.
Ha pedig ő sem dolgozott még, akkor egy szava sem lehet. El kell kezdenie állást keresni minél előbb, mert tapasztalat nélkül, egy gyerekkel nem lesz könnyű.
Kedves nemnagyonszeretdolgozni hozzászóló, én imádom a munkám, de én is otthon akartam maradni három évig, mert van rá lehetőség, és jónak tartom.
Aki otthon szeretne lenni három évig, az naplopó, férjen élősködő nőszemély???
Aki nem akar otthon lenni, és ezt előre kijelenti, az meg gonosz, szívtelen, karrierista, minek szül az ilyen nő.
Akkor mégis mi kéne csinálni?
Kérdező, nem tehetsz mást, elé állsz és megmondod. Ha normális, értelmes nő, akkor megérti, hogy a dolgok változnak, sajnos.
Tök jó, hogy mindenki magáraveszi a válaszokat, holott elég egyértelmű, hogy anyuka azért ígértet ilyesmit, mert retteg attól, hogy visszamenjen dolgozni. Ha nem így van, akkor a kérdező fogalmazott félreérthetően.
Normális nő tisztában van vele, hogy olyasmit nem kérünk számon a párunkon, ami nem rajta múlik. Ha egy ilyen nő lenne a kérdező párja, most nem azon szorongna a kérdező, hogy hogy adja be a feleségének. Ha eddig is azt látta volna a feleségén, hogy tisztában van az élet dolgaival, és nem csak tőle várja a megváltást, nem parázna a kérdésen.
Bocsi, nem azt írtam, hogy egy gyerekkel nem lehet otthon maradni.
Az a tény felháborító, hogy megeskette a férjét, hogy még kettőt szülhet utána, hogy otthon maradhasson hivatásos anyának. Más is imádja a bébijét, mégsem marad otthon az elkövetlezendő száz évre vele. Meg is érdemli, hogy vissza kelljen menni dolgozni. Ne legyünk már ennxire nagyon lusták.
Szerinted a gyereknevelés, a házimunka nem munka?
Bizony nagyobb apám mint az irodában ücsörögni(kávézgatni, a körmödet festeni)vagy a főnökkel..."izélni"!!!
A házimunka és a gyereknevelés(de külön-külön is!)kőkemény fizikai és ha nem is kőkemény de idegi munka is!!!
"A tényt- amiről nem tehetsz- szárazon közöld. Ez van. A többit kérdés formájában: mi legyen? hogy oldjuk meg? - és meg kell beszélni. Remélem, megértő a kedves feleséged, és együtt megoldjátok a gondot. Nem felelőtlen az ígéreted- ez volt a vágyad, a terved, a közös vágyaitok,terveitek. De bizonyos szempontból olyan az élet, mint egy sakkjátszma: vannak elképzeléseink- de az ellenfél/felek is lépnek és minden alkalommal újra kell gondolni a következő lépést."
Habár ez nem az év válaszom, de bemásolom újra. Kb így kellene.
Megesküdtél??? Milyen jogon kér ő ilyenre??? Miért akar ő szülni még pluszba 2 gyereket, és miért nem akar ő menni dolgozni??? Számomra sok kérdés merült fel....ne légy naiv.
Egyébként szépen mond el neki, mást nem tud,csak elfogadni.
Ha meg nem fogadja el, hanem kidob, akkor is el kell mennie dolgozni, és nehezen tartaná el magát... szóval ne aggódj semmi ilyen nem lesz! :)
Így igaz. És a többség ezt munka mellett csinálja. És nem szuperhősök. Egyszerű nők, anyák.
Bocsi mégegyszer, de nyilvánvaló, hogy a kérdező felesége csak lusta és kényelmesebb egész életében csak egy helyen helyt állni. Nem sok tiszteletre méltót látok ebben.
Idáig büszke volt rám a feleségem ,hogy én biztosítani tudom neki azt ,hogy szépen otthon nevelgesse a gyerekeinket majd és mindig elítélően nyilatkozott az olyan férfiakról akik erre nem képesek ,sőt azt is mondta nem egyszer ,hogy az a férfi aki munkanélküli lesz ,az nem is férfi ,mert egy férfi dolga eltartani a családot,biztosítani az anyagi biztonságot.
Szerencsére én most nem munkanélküli leszek ,de a bérem jóval kevesebb lesz és minél előbb közölnöm kell,mert egy ideje már nem védekezünk ,csak pár napja tudom,hogy mi lesz a sorsom a cégnél ,így kb nettó 150.000 Ft lesz a fizetésem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!