A féltestvérem perel h segitsek apánk gondozásába anyagilag?
Apám elhagyta , mikor terhes volt velem,gyt-t havi 5000ft-ot fizetett. Apámnak jó ügyvédei voltak igy mikor emelésről volt szó amit anya el tudott érni az 2000ft volt. Mert papiron nem keresett semmit... Közbe meg több ingatlana kocsija van.
Most h beteg lett,ápolásra szorul,kellenék h segitsek anyagilag. A féltestvérem be is perelt ez miatt h fizessek az otthon költségeibe.
De én 18 évesen közjegyző elött tettem egy nyilatkozatot h nem tartok igényt semmi öröksége apámtol. Ő soha nem látogatott engem,ezért nem kell tőle semmi.
Igy is bekéne szállnom az ápolás költségeibe? Csak azért mert 18 évig fizetett 5 majd 7 ezer ft-t?
Szülőtartási ügyekben a gyermek a szülő érdemtelenségére nem hivatkozhat, ha a szülő a tartási, gondozási és nevelési kötelezettségének eleget tett. A fentieket figyelembe véve kvázi már most is tartásra van kötelezve a gyermek a szülőjét illetően.
Mivel édesapád fizette a tartasdijat, igy koteles vagy t is gondoskodni róla. Mivel azt írtad, beperelt a testvered, ma megvan az elso képes, majd kiderül, mi lesz a vége.
Ha megítélik a tartásdíjat, akkor vond vissza a nyilatkozatot, ragaszkodj az örökségedhez! Ha gondoskodsz róla, járjon az örökség is!
A féltesódat meg ott egye meg a fene! Szép kis alak az ilyen, mondhatom!
Lehet itt vitatkozni, meg lepontozni, de tény, hogy a törvény kötelezi a gyermeket a rokontartásra, ha tetszik, ha nem, ha az ember erkölcsi érzékébe ütközik, ha nem.
Felesleges és primitív dolog bárkit is azért lepontozni, mert idézi a törvényi előírásokat. Ha valakinek nem tetszik a törvény, akkor lehet aláírásokat gyűjteni és kezdeményezni a családjogi törvény megváltoztatását.
Erkölcsileg én is úgy gondolom, hogy felháborító ilyen esetben a gyerek nyakába varrni a szülőtartást és én is azt tartom a legjobb megoldásnak, ha leülsz megbeszélni a féltestvéreddel, hogy ha igényt tart a szülőtartásra, akkor te is igényt tartasz az örökségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!