Amióta orvosnak tanulok a szüleim egyre jobban kezdenek távolodni tőlem, mert ők egyáltalán nem akarják ezt elfogadni. Egyre kezd zavarni, hogy így megsértődtek rám, lehet ezzel még mit kezdeni?
Nem bántásból mondom, de elsőre nekem ez ugrott be róla
(személyes vélemény csak):
Szerintem egyszerűen vissza akarnak húzni, hogy ne legyél sikeres és olyan maradj mint ők. Így fennmarad a családi egyensúly. Ha orvosira mész akkor rengeteget kell tanulnod, ha elvégzed meg dolgoznod. Problémáid lesznek, stb. Lehet nem merik vállalni a felelősséget.
Furcsa is, hogy fiú vagy, eddig azt tapasztaltam, hogy lányokat gyakrabban szoktak így visszatartani.
Elsőnél a pont.
Jopofa szülők a jókivánságaikkal.
Szerintem irigykednek rá hogy töbre viszed mint ők.
Nem szép hozzáállás egy egészséges lelkivilágu szülőnek ez a vágya hogy a gyereke tultegyen rajtuk.
De egy biztos: ha végigcsinálod a magad ura leszel s késöbb nem tudnak befolyásolni a hülyeségeikkel.
Ha nem akkor aká életed végéig rossz befolyással lehetne rád.
Csöppet tán irigyek.
És esetleg félnek, hogy képzettebb leszel, ezáltal egy fikarcnyit okosabb.
És most ne jöjjünk azzal, hogy nincs különbség szakmunkás, és egyetemista között, meg ettől függ.
Van ilyen persze.
De azért azt se tagadjuk, hogy azért igenis, sokszor megmutatkozik, hogy ki hova járt, és hogy szakmunkás, vagy nem szakmunkás.
Általában mások a problémái és a probléma megoldásai, életszemlélete is, a különböző rétegeknek.
Így ha valaki nagyot ugrik az előző generációhoz képest, karrierben, ott más változások is megindulhatnak ebből kifolyólag, és kissé kilóg a családból.
Ők valószínű ettől félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!