Van valakinek valami ötlete?
Figyelt kérdés
A szüleim már régen elváltak,én anyukámmal élek (16/L),apa százezret keres,egyedül él,anya nem dolgozik,meg nemis tudna,mert rossz a lába,hatvanezer a nyugdíja,apukám nyolcezret küld gyerektartásra,és minden nap két doboz cigi,meg minden hétre egy cigarettatöltő....Ha anyukámtól kérek zsebpénzt a suliba,vagy szükségem lenne valamire,szó szerint van hogy inkább nem eszek reggelit,de nincs pofám kérni tőle:-S Mert tudom hogy nincs pénze..A nővérem már nem velünk él,de most ő felmondott a munkahelyén,és ma adott egy ezrest anyának,de az valószínűleg nem lesz elég ameddig nem kap pénzt.Hitelt má vettünk fel régen,de szerencsére kiment,igy nem terhei külön az is....Multkor felhívtam aput,hogy ha tud akkor adjon egy ezrest,vagy valamennyit,hogy ne legyünk pénz nélkül.Erre ő azt mondta a telefonba,hogy "ne b*sszál má ki velem,nekem sincs"....................:-( Most mit csináljak,idegesít hogy ez a helyzet,mindig csak erről van szó,minden problémának ez a forrása,és zavar hogy nem tehetek semmit:-(2009. okt. 1. 18:33
11/15 anonim válasza:
varj, készíts dolgokat és add el
12/15 anonim válasza:
Kedves kérdezo, nem Magyarországon élek hanem Szlovákiában ezért nem ismerem a ti családtorvényeiteket, de itt olyan a torvény, hogy az a személy amelyik a gyermekrol godoskodik félévente kérheti a bíroságon keresztul a tartásdíj felemelését. Erdeklod meg vagy a bíroságon (ott szerintem ingyen kapsz tájékoztatást) vagy valamelyik ugyvédi irodában(ott azonban biztos kellesz fizetni), hogy olyan kicsi a jovedelmetek, hogy tartásdij felemelését szeretnéd igényelni. Azt is kérdezd meg, hogy ezt milyen gyakran teheti meg anyukád, és éljen is vele. Ha az apukádnak valoban van naponta 2 doboz cigire pénze, akkor legyen arra is hogy segítse a gyermekét. Azt ne vedd komolyan, hogy neki sem tellik rá, mert neki egymagára nagyobb jovedelem jut mint rátok kettotokre.
13/15 A kérdező kommentje:
köszi utolsó!anya is gondolt arra hogy au fizessen többet,de tudom hogy ebből kavarodás lenne,nekem nem ér annyit a pénz,hogy összevesszek apámmal!:-( Akkor inkább ez..de ezsem jó..arra gondoltam hogy hétvégente elmehetnék szórólapozni bicajjal,utánajárok majd hátha sikerül valami!varrni am nem szeretek,de razolni azt igen,meg verset írni is:-) tavaly országosra is bekerültem:-)
2009. okt. 1. 19:30
14/15 anonim válasza:
Még egy megjegyzés. Sok embert visszatart, hogy harag lesz belole ha nagyobb tartásdíjat igényel. A tartásdíjat nem te igényled hanem a mamád aki rokkant nyugdíjas. A kérvénybe bele kell írni mennyi a jovedelmetek, mennyi a rezsi minden honapban,vagyis ki kell mutatni az állando kiadásokat, és hogy ezek után mennyi marad pl elelmezésre, meg más hasonlo fontos kiadásra. Az ne tertson vissza, hogy a papád megharagszik, majd megbékul.
15/15 anonim válasza:
60 000 a nyugdíja.
+ kapnia kell utánad állani segélyt.
+ 8000 apudtól. az én apám 100 000 keres és 20 000 küld havonta.
8000 az semmi!!!
nem aharok dúrva lenni de én a hejetekben megmondanám apádnak hogy vagy fizet anyit amenyit a törvény előír vagy polgári peres ügy lessz a vége.
megértem hogy nem akartok gondot meg zűrzavart.
DE ha gyereket válalt akkór kötelesége bisztosítani az anyagi oldalát is.
Mond meg az apádnak hogy nem hagyhatja hogy éhezz.!!!
ha nem érdekli. akkór megérdemel egy pert.
Ha ezt semmiképpen sem akarod költözz hozzá 2-3 hónapra hogy lássa hogy nem lehet 8000-ből gyereket nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!