Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mostantól semmiben sem támogat...

Mostantól semmiben sem támogat apám, nem tudom hogy fogom befejezni a tanulmányaimat. Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Nem jövök ki a tesómmal és annak párjával, sokat veszekszünk emiatt apámmal. Én az első évemet fejezem be egyetemen. Semmiből sem buktam meg, mindenből elsőre átmentem. Viszont én is fizetősön vagyok mint tesóm. Azonban tesóm már ötödik éve jár egy 3éves főiskolára. Emellett dohányzik és elég rendesen beleveti magát az éjszakába, én viszont nem is dohányzom és nem is részegedek le soha. 2hete volt egy hatalmas vitám apámmal arról, hogy vegye már észre, hogy tesóm csak kizsigereli és egy rakat pénzt elhord a barátnőjéhez.(bnője nem dolgozik, nem tanul és a szülei is munkanélküliek) Tesóm min. 40eFt kap egy hónapra(plusz még amennyit nem tudok) elkölteni bármire én viszont csak 10eFt. Van amikor haza se tudok jönni, mert nincs pénzem rá. És amikor ezt felhoztam szóba, hogy szeretnék több pénzt kérni, ordibált velem és azt mondta innentől úgy oldod meg az anyagi gondjaidat ahogy akarod. És tényleg nem is kaptam egy forintot sem. Ha otthon vagyok levegőnek néz vagy folyton belém köt(pl.ilyenekbe is, hogy ne a sárga tálcáról egyek hanem a kékről..???) Anyukám sajnos nem keres túl sokat,de támogat amiben csak tud. Elkezdtem a jogsit is csinálni, de félbe kell hagynom, mert nincs rá keretem. Keresek munkát, de eddig mindenhol elutasítottak. Sajnos, ha kapnék valahol munkát se biztos, hogy el tudnék oda utazni, nincs helyi bérletem. (210km-re tanulok a lakhelyemtől.)

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes egyáltalán leállnom és kiállni magamért vagy hagyjam a fenébe és valahogy (igaz, még semmi ötletem sincs a jövőre nézve) próbáljak meg saját lábra állni? Nagyon rosszul esik, hogy csak így hagy a fenébe és végig kell néznem ahogy tesóm dorbézol a semmiért én meg az eddigi kitűzött céljaimat elértem és mégsem támogatnak.(Nekem van nyelvvizsgám, 2szakmám, érettségim, egyetemre járok amit sikeresen végzek és a jogsim is nagyon jól megy, tesómnak csak 1érettségije van)

Mégis mit tudnék csinálni? Ki mit csinálna az én helyemben? Mi a teendő ilyenkor?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 14. 11:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%

" de olyanok szája jár ilyenkor, akit szintén pénzeltek legalább 25 éves korukig"

Sosem pénzeltek (ellenben én segitettem az édesanyámat), 17 éves korom óta dolgozom és tartom el magam. Úgy hogy ez nagyon nem jött be neked.

2013. máj. 14. 11:53
 12/27 A kérdező kommentje:

Fúú hát sajnálom, hogy elég sokaknak van ugyanilyen problémájuk. Én sem fogom soha megérteni, hogy miért tesóm a kedvenc aki semmit sem csinál!!

Tesómnak ittas vezetésért vették el a jogsiját egy évre, de neki kifizette apám ezért és ha letelik az egy év, neki újból ki fogja fizeti.

Megéri az egyetem, ha elvégzem rögtön lesz munkám, de addig..??

2013. máj. 14. 11:57
 13/27 anonim ***** válasza:
62%

Rád a másik opció vonatkozik: A tanulást csak hírből ismered.

Képzeld, nem mindenki naplopó egyetemista és igen is lehet dolgozgatni mellette, hétvégén akár, vagy nyáron, de azért ne mondd már, hogy ha MINIMUM 250 ezer forintos suliba jársz, ami havonta 50 ezer kiadás, ha nem akarsz diákhitelt felvenni mindig és ugyanennyiből élni is kell, plusz koleszba menni, vagy lakást bérelni, akkor te simán tudnád állni. Gondolkodj már.

Most jöhet az, hogy nem kötelező tovább tanulni, de nézz szét, manapság hova jutsz biztos elméleti és gyakorlati tudás nélkül? Én azért tanultam, hogy majd később a családomat is tudjam támogatni és ne mindig engem kelljen, még 30 évesen is mondjuk, alkalmi munkák mellett.

2013. máj. 14. 11:58
 14/27 Boldogság Bár ***** válasza:
11%
Hmm mindenkinek van mindenre kifogása... Én 21 éves vagyok és saját élttel rendelkezem. Azaz a szakmái tanulmányaim (fodrász) egy kis faluból Pestre költöztem 2 éve 20.000 Ft ból azóta nem kértem pénzt senkitől, bár nem is nagyon lett volna kitől kérni. Azóta most érettségizek esti tagozaton ami pénz!!! Az utazás rész is húzós 300kmre kell mennem. Albérletet fizetek. Első munkahelyem megszűnt, de munkanélküli nem voltam. Most készülök külföldre! Mondom 2 évvel ezelőtt 20.000 Ft volt a vagyonom. Nem vagyok eleresztve, de mindenem meg van. Mindenkinek úgy alakul az élete ahogy azt szeretné. Apukád viselkedése sem normális, de a Te gondolkodásod sem. " szakmával nem hiszem el, hogy nem találsz munkát.
2013. máj. 14. 11:59
 15/27 anonim ***** válasza:
85%
A fodrász szakmát ne hasonlítgasd már az egyetemhez, könyörgöm, gondolom, szakiskolában végezted el. Legalább ne mutatnád, hogy tájékozatlan vagy.
2013. máj. 14. 12:03
 16/27 A kérdező kommentje:

És miből vetted meg a szakmádhoz szükséges eszközöket? 20.000Ft-ból hol kaptál szállást?

Én nem általánosítottam, hogy minden felsőoktatásban tanuló diák ilyen, te olvastad rosszul. Sőt a lényeget sem érted...

2013. máj. 14. 12:05
 17/27 anonim ***** válasza:
Engem se támogattak,kénytelen voltam külföldre kihúzni,és pénzt keresni.Igaz másképp alakult az életem ahogy elterveztem,se sokkal jobb volt így.
2013. máj. 14. 12:10
 18/27 Boldogság Bár ***** válasza:
13%

Így van :) Azért mert leírtam, hogy szakmám van már buta vagyok... Nem hinném talán korán tudtam gondolkodni ami nektek még most sem megy.

1 szakmával kezdtem, mert közben még tanuló voltam valamennyi pénzt tudtam gyűjteni.

2 most csinálom az érettségit azaz idén meglesz közben 2 évet dolgoztam. van alapom a tovább tanuláshoz, de hogy ne kelljen hitelt felvennem előtte kimegyek külföldre, hogy több pénzem legyen

NE kelljen diák hitel. AKKOR most mi van? Buta lennék és nem érteném? BOCSI kíváncsi vagyok belőletek mi lesz? Hány évesek vagytok és hogy álltok az élettel?

Mire ti befejezitek a sulit lesz 1 csomó hiteletek és még öt évig sírtok nincs pénzetek

és a szüleitek már nem adnak. Csak rajta

2013. máj. 14. 12:13
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi vagy? Az egyetemen, fősulin lehet kapcsolatokat építeni és gyakornoki melókat találni, amivel lesz referenciád és rengeteg lehetőséged. Nekem sikerült, most azt csinálom, amit szeretek, veled egy idős vagyok és még a diplomám sincs meg, de már egyre többen ismernek a saját szakmámban és boldogan, nem szétstresszelve keresem meg azt, amit amúgy egy 8 órás titkárnői melóval nem sikerülne.

Ne gyere nekem ezzel a menj el dolgozni 17 évesen és milliárdos leszel szlogennel, mert van, akinek normális karrier az életcélja.

2013. máj. 14. 12:24
 20/27 Boldogság Bár ***** válasza:
0%
Akkor ki mire figyel? Tehát saját magam keresem meg a tanulmányaimra a pénzt és önellátó vagyok. Én is ülhetnék otthon és várhatnám, hogy a szüleim eltartsanak (megtennék), de úgy gondoltam sokkal jobb így. Nem fogom bizonygatni, hogy ez a lehető legjobb megoldás, de ha olyan helyzetben lennék, mint kérdező akkor biztos megtalálnám hogyan lehet a legjobb. Ezekkel amiket az előbb leírtam arra akartam utalni, hogy Ő is elkezdheti az életét a szülei támogatása nélkül.
2013. máj. 14. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!